Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családban használnak...

Más családban használnak testi fegyelmezést?

Figyelt kérdés
Nálatok van ilyen vagy ismertek olyan családot ahol van?

2021. aug. 30. 11:51
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
76%
Kézzel, de nem pofon és nem ütés, nem fájt, csak kis legyintés. Azt se tartottam jónak. Elhatároztam, hogy ha nekem lesz gyerekem, én nem így fogom nevelni.
2021. aug. 30. 12:45
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

Nem, tévedesben vagy. Ha szeretsz valakit nem bántod. Főleg nem szántszándékkal, folyamatosan, és előre tervezve.

Ha van egy kutyád, akit szeretsz, nem vered el, mert az ajtó elé piszkított.

Ha van egy gyereked, akit szeretsz, nem vered el, csak mert nem azt csinálja, amit te x éve elképzeltél.

2021. aug. 30. 13:17
 13/27 anonim ***** válasza:
18%

Ha nagyon szemtelenek, és visszadurrognak a kiosztott feladatot illetően, odavágok nekik. Általában kézzel, de volt hogy a "klasszikus" fakanállal nyomatékosítottam az utasításaimat.

(...mindkettő már a 20-as évei felé jár amúgy).

2021. aug. 30. 13:30
 14/27 anonim ***** válasza:
83%
Aki nadrágszíjjal vagy bármilyen tárggyal üt egy gyereket, kikötözném és addig ütném, amíg felnőtt férfi/nő létére zokogni fog a fájdalomtól. Az ilyeneket nem sajnálnám. Engem 40 perc hiszti után sem tud úgy felidegesíteni egy gyerek, hogy bántsam. Egy-egy pofon vagy popsira csapás belefér, de vannak ennél sokkal humánusabb nevelési módok is. Csak primitív és agresszív emberek nyúlnak szíjért.
2021. aug. 30. 13:42
 15/27 anonim ***** válasza:
89%
Sosem ütöttem meg a kislányomat (2 éves), de a szemem láttára már verte el a vele egykorú kisfiút az anyja.
2021. aug. 30. 13:55
 16/27 anonim ***** válasza:
85%
Minket sosem vertek a szüleink, pofont sem kaptunk. Lázadó gyerek voltam, feszegettem a határokat és mégsem. Mesterdiplomám van, biztos hátterem és saját családom, a szüleimmel pedig baráti kapcsolata van nekem is és a férjemnek is. Gondolom ha vertek volna még szebb lenne az élet…
2021. aug. 30. 14:15
 17/27 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk anyámnál minden játszott, ami éppen a keze ügyében volt. Könyv, szíj, tányér, bármi. Azonnal üvöltve és fizikai fölényét kihasználva reagált minden olyan dologra, ami neki nem tetszett. Olyanokat vert végig rajtunk, nekem repedt a szám,estem le a székről, tesómon meg széttört a fakanál, mert anyámnak rossz napja volt. A mai napig megvetem ezekért.
2021. aug. 30. 14:36
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban egyik osztalytarsam faterja volt ilyen, az még akkor is ütötte a gyerekét mikor többen ott voltunk náluk játszani.
2021. aug. 30. 14:36
 19/27 anonim ***** válasza:
98%

Sosem bántottak minket. A bátyáim kaptak 1-2 pofont már nagyobb korukban, mert voltak problémás időszakaik, suliból lógás meg ilyen apróbb balhék, de most felnőtt fejjel azt mondják ők is, hogy akkor és ott bőven megérdemelték. Mindketten becsületes, dolgozó, családos emberek, csak ilyen sima kamasz/tini problémákat kell elképzelni.

Én (32N) nem emlékszem, hogy valaha kaptam volna. Anyu azt mondta, 1-2x rácsapott a fenekemre, amikor már semmi más nem használt, de nincs erről emlékem. Mondjuk én nyugis voltam kamaszként/tiniként is.

Két gyerekünk van, még kézre csapásnál durvábbat nem tettünk velük (nem is tervezünk, ha nem muszáj). Ugyanígy a bátyáim sem bántják a gyerekeiket.

Én hiszek abban, hogy igenis adódhat olyan szitu, amikor arra a bizonyos makarenkói pofonra szükség van. De hogy valaki szíjhoz meg ilyenekhez folyamodik, az számomra felfoghatatlan és tényleg a legalja.

2021. aug. 30. 17:00
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk mogyoró vessző volt. Úgy megvert anyám hogy bepisiltem. 16 voltam.
2021. aug. 30. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!