Más családban használnak testi fegyelmezést?
Nem, tévedesben vagy. Ha szeretsz valakit nem bántod. Főleg nem szántszándékkal, folyamatosan, és előre tervezve.
Ha van egy kutyád, akit szeretsz, nem vered el, mert az ajtó elé piszkított.
Ha van egy gyereked, akit szeretsz, nem vered el, csak mert nem azt csinálja, amit te x éve elképzeltél.
Ha nagyon szemtelenek, és visszadurrognak a kiosztott feladatot illetően, odavágok nekik. Általában kézzel, de volt hogy a "klasszikus" fakanállal nyomatékosítottam az utasításaimat.
(...mindkettő már a 20-as évei felé jár amúgy).
Sosem bántottak minket. A bátyáim kaptak 1-2 pofont már nagyobb korukban, mert voltak problémás időszakaik, suliból lógás meg ilyen apróbb balhék, de most felnőtt fejjel azt mondják ők is, hogy akkor és ott bőven megérdemelték. Mindketten becsületes, dolgozó, családos emberek, csak ilyen sima kamasz/tini problémákat kell elképzelni.
Én (32N) nem emlékszem, hogy valaha kaptam volna. Anyu azt mondta, 1-2x rácsapott a fenekemre, amikor már semmi más nem használt, de nincs erről emlékem. Mondjuk én nyugis voltam kamaszként/tiniként is.
Két gyerekünk van, még kézre csapásnál durvábbat nem tettünk velük (nem is tervezünk, ha nem muszáj). Ugyanígy a bátyáim sem bántják a gyerekeiket.
Én hiszek abban, hogy igenis adódhat olyan szitu, amikor arra a bizonyos makarenkói pofonra szükség van. De hogy valaki szíjhoz meg ilyenekhez folyamodik, az számomra felfoghatatlan és tényleg a legalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!