Van olyan ember, aki -viszonylag- normális viszonyban maradt a szüleivel, amíg kamasz volt?
Vagy esetleg olyan család, ahol nem volt cirkusz, amíg a gyerek kamasz volt?
Ha van, akkor hogy sikerült?
Köszönöm!
#10 Megalázás, verekedés, csicskáztatás hogy sikerült ide kavarni? Kifejtenéd kérlek?
Verekedés meg társai. Élénk fantáziád lehet... Egyet nem értés vita, veszekedés balhéból eleve véres megtorlásokat látsz.
Arra ott vannak a bíróságok, tele vannak ilyennel mikor gazdag apukák azon szarakodnak hogy a elvált nejüknél lévő gyereknek kell -e naponta 5 pelenka vagy esetleg le lehetne szorítani 4 -re mert akkor 40 helyett lehet csak 35k -t kéne fizetnie. Persze az ügyvédre nem sajnálja óránként a 300k -t sem. Ez a nem normális vita a semmiért. Sajnos ez nagyüzemben megy a bíróságokon.
Vita és veszekedés nélkül az emberek nem élnek, hanem hagyják hogy amit mások rájuk erőszakolnak. Ugye gyakori probléma a háztartási munkák pl.
Porszívózás, vagy vidd le a kutyát ha kellett de nem viszi, de mivel a kutya egy lény a szobában végzi el a dolgát már is kész a a balhé... Mindjárt véres balhét kell látni :D Anyu hol a kedvenc ruhám? Nem tudom kislányom! De anyu nincs meg. Szennyesbe dobtad? igen! Mert soha nem figyeslez rá pedig tudod hogy a kedvencem!!! Ágy alatt nézted? Minek nézzem meg nem vagyok hülye... Oké de akkor miért van még is az ágy alá bedobva? Ezen véres példák csak az elmém szüleményei :D Minden egyezése a valósággal csak a véletlen műve lehet.
Köszönöm a válaszokat! A pontozás másoktól származik..
9#Nem tudom hány évesnek tetszik lenni, vagy hány éves vagy, de ha vannak gyerekei, nagyon sajnálom őket. Egy normális felnőtt tisztában van azzal, hogy a gyerek kamasz, mi megy végbe a szervezetében meg a fejében, mivel ő is volt kamasz. Ha ezt nem veszi figyelembe és hisztizik, azt jelenti, ő az infantilisabb.
Az én gyerek és kamaszkorom katasztrófális volt. Azt hittem, ez így normális, de látom, nem. Gyerekkoromban teljesen el voltam nyomva, nem mehettem sehova, hozzám sem jöhettek, ha valami történt és nem az én hibám volt, akkor is rámfogták és megvertek, büntetésben voltam napokig, aztán bocsánatot kellett kérjek (olyasmiért, amit nem követtem el). Nem mertem szólni, ha pisilnem kellett. Nem figyeltek arra, hogy igyak, egyek eleget, mossak fogat. Ezeknek a következményeit most nyűgöm, fogorvos, veseproblémák 10 éves koromtól.
Kamaszkoromban dohányoztam, alkoholista lettem, szökési kísérletek, inkább csellengtem az aluljárókban, lógtam, mintsem hazamenjek. Az osztálytársaimat figyelmeztette az osztályfőnököm, hogy ne barátkozzanak velem. Látták, hogy tántorogva megyek haza, de nem tettek semmit ellene. Ellenben ha gyakorlásnál a kötelező darabjaim helyett könnyűzenével kísérleteztem, apám bejött és leordított, hogy a kötelezőt gyakoroljam (zene).
A barátaim kitartottak mellettem, mert tudták, hogy mi van otthon. Elég normális ember lett belőlem ezekhez képest. A szüleim mostmár kezdik belátni, hogy elb_szták. Más országban élek, ahogy befejeztem az iskolát, elköltöztem otthonról.
Ahogy elnézek másokat, azt hiszem az a véleményem, hogy 90%-ban a szülő tehet a dolgokról. Elvégre ő a felnőtt. Csak az a baj, hogy nagyon sokan úgy vállalnak gyereket, hogy még ők sem nőttek fel, nincsenek egyáltalán tisztában magukkal.
Például 9#, azzal vádolni egy gyereket, hogy miatta megy szét a család..ez egy olyan kategória, amiért már értesíteném a gyermekjogvédelmet.
#14 Bíróságon dolgozom pénz a király. Gyermek jogvéderlem kvázi nincs. Magyar saláta törvény jobb kifejezés lenne. Az egy gittegylet. Ezek állatok mind. Ügyvédek meg kaszálnak. Némelyik napi 1-2 milliót simán. Nem nem elírás.
Másra kivetíteni a saját problémáidat nem szerencsés. Nem lesz tőle jobb.
Olyat bele látni valamibe amit nem írtam. Hát mondjuk a te dolgod.
Érdemes értelmezni mielőtt belekapaszkodsz valamibe amit nem értettél meg elsőre...
Gyerek tanul fejlődése során és úgy kezdi el feszegetni a határait hogy elkezdi átlépni a képzeletbeli határokat. Ha az egyik szülő ezt rendszeresen elnézi a másik meg rendszeresen nem abból iszonyú balhék lesznek. Ezért írtam oda hogy tudat alatt, mert hogy nem direkt csinálja. Ezért fontos hogy mit olvasol. Nem csak vagdalkozol. Igen lehet a szülőkre fogni de az a helyzet hogy sajna ebben kvázi senki se hibás. Ráfogni bárkire ehet bármit. Gyerek et vagy azt akarja amazt vagy emezt csinálja mikor tudja hogy nem szabad.Szülő meg honnan a francból tudná hogy mit kell csinálni.
Úr isten mennyi ilyen balhé van ne tudd meg. Semmiről szól, hétköznapi dolgok. Szülők nem tudják kezelni gyerek meg akarata ellenére kijátssza egymás ellen a szülőket. (Mert te engeded a gyereknek hogy csak tv -t nézzen, hát de dolgozom, te meg sosem engeded neki hogy egy vacak mesét megnézzen... stb. Tessék megint nem figyeltél rá kiment a narancslé... bla bla.) Megy a napi hajtás. Mindenki csak a saját igazáért harcol. Szülők elválnak.
Aztán majd a kedvesebbet választja ahol nincsenek elvárások, még porszívózni sem kell (Ez a veszekedések forrásának 80% ez nem vicc, már mint a háztartási munka.), annyi édességet eszik ami bele fér.
Aztán jön a post hogy miért utál távol/velem élő anyám/apám?
Ezek csak tünetek...
Amit te leírtál az teljesen más. Megértem, hogy ez nehéz, de ettől ezért harmadik fél nem hibás még ha keresed is a hibásakat.
Persze ha te ettől jobban érzed magad csinád...
Helyeden a saját életedet tenném rendbe tanulva a múlt hibáiból.
Szívből kívánom hogy ne legyen kapcsolatod magyar bírósággal, joggal meg gyermek védelemmel...
15-
"Szülő meg honnan a francból tudná hogy mit kell csinálni." Mi a f@sz???
A szülő készüljön a gyereknevelésre ! És tudnia kell, hogy mit miért csinál!! Ha ezt nem teszi, akkor igenis CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG az ő hibája , ha rossz a kapcsolata a gyerekével. Rossz kapcsolatért MINDIG a szülő a hibás.Felnőtt, több esze van (legalábbis elvileg kellene , hogy legyen) ő akarta a gyereket, neki kellett volna készülnie rá nevelés szempontjából is. Ha nem megy ösztönösen, tanulnia kellett volna a témával kapcsolatban, akár könyvekből, akár máshonnan.Szerinted annyi a szülőség, hogy összehozzák, aztán csak felnő magától, mint a gaz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!