Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul kéne éreznem magam...

Rosszul kéne éreznem magam azért, mert nem tudok megosztani anyámmal számomra fontos dolgokat?

Figyelt kérdés
3an vagyunk testvérek, én vagyok a legkisebb, de már én is 25 éves vagyok. Anyámmal sosem volt hűdeszuper a kapcsolatom, sose tudtam neki például a pasijaimról beszélni, illetve ha megpróbáltam, akkor is csak annyi volt a reakció, hogy hát azonnal felejtsem el, meg minek vagyok vele. Soha semmivel sem elégedett velem kapcsolatban, mindenbe beleszól, és mindenre csak a száját tudja húzni. Emiatt diploma után egyből el is költöztem itthonról, és azóta még kevesebb dolgot tud rólam. Mondjuk a mostani kapcsolatomról se tud semmit. Érdeklődik, de tudom, hogy csak leszólná, így inkább nem mondok neki róla semmit. Ezért rossz ember vagyok?
2021. aug. 29. 09:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
89%

Nekem anyám ugyanez, és valamilyen szinten apám is. Mindenben csak visszahúzott vagy leszólt. Gyerekként vagy tinédzserként minden álmom összetörte. Folyamatosan azt hangoztatta, hogy belőlem csak wc pucoló lesz maximum, mert nem tanulok jól. (Ehhez képest én keresek a legjobban a családban) Soha nem engedett el bulizni vagy hogy eljárjak a barátaimmal, osztálytársaimmal, mert ő félt... Mindenből kimaradtam és emiatt a barátaimmal szépen lassan eltávolodtunk és azt vettem észre, hogy már senki nincs körülöttem.

Lassan 30 vagyok, többször próbálkoztam nyitni felé, de szokás szerint csak visszahúz még most is. Azóta már van egy férjem és építkezni szeretnénk. Természetesen ebbe is beleszól, hogy "az minek, maradjunk inkább itt, ne verjük magunkat akkora költségbe, minek nekem olyan luxus ház", stb.

Szerencsére, most megsértődött egy apróság miatt és hónapok óta nem beszélünk. Amióta ez megtörtént, azóta sokkal szabadabbnak és nyugodtabbnak érzem magam. Időközben egy elektromos kis járgányra is beruháztam munkába járáshoz, amiről a szüleim semmit nem tudnak. (máshol tárolom) Ha belevontam volna őket, tuti jött volna a szöveg: "Minek ilyen drága autó? Na majd meglátod, két év múlva szar lesz, mert te nem értesz az autókhoz! Egyáltalán minek még egy? Ott a régi, az nem jó? Mit akarok én csinálni az udvarból, autós parkot?"

Azért is rengeteget hallgattam, hogy hitelt mertem felvenni anno, mert szerintük a hitel rossz! Az már nem igazán jut el a tudatukig, hogy a hitel nem olyan rossz dolog, csak ésszel kell csinálni. Hiába magyaráztam, csak fújták a saját "igazuk".

Eléggé gáz, hogy ilyen korban még mindig titkolóznom kell előttük, főleg anyám előtt, de már belefáradtam a sok negatív beszólásokba. Sokkal jobb, ha nem tudnak semmiről. Így, hogy nem is szól hozzám, még jobb a helyzet.

2021. aug. 29. 17:31
 12/13 anonim ***** válasza:
85%
Figyelj, nekem nincs is rossz kapcsolatom anyámmal és így sem mondok el neki szinte semmit. Ez a részemről furább, mint a te részedről.
2021. aug. 30. 12:51
 13/13 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is hasonló, a pszichológus sokat segített.
2021. szept. 16. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!