Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők,ti adtok zsebpénzt a...

Szülők,ti adtok zsebpénzt a gyerekeiteknek?

Figyelt kérdés
Az enyém 14 éves de nem kap pedig nagyon szeretne,havi 240000 Ft a keresetünk a férjemnek és nekem,nem fizetünk lakbért,50000 Ft a számlák.

2021. aug. 27. 18:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem jó ha kap rendszeresen ugyanakkora összeget mert megtanul bánni vele.
2021. aug. 27. 21:10
 12/17 anonim ***** válasza:
78%

8!

Igen, elméletben azért kapja. Az én gyerekem majdnem 18, 6 éves kora óta kap zsebpénzt. A mai napig kb azonnal elkölti. A fizetése is max egy hetig tart. Ilyen a természete.

Mint irtam, en sosem kaptam zsebpénzt, mégis képes voltam mindig spórolni és jól beosztani amim volt, amim van. 6. voltam

2021. aug. 28. 07:37
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

12-es: a 8-as vagyok.

Mo történik/történt vele, ha azonnal elköltötte a pénzét?

Gondolom, kisegítettétek, hogy ne legyen pénz nélkül. Ha nem akpott volna semmi többet, akkor megtanult volna odafigyelni.

Olyan nincs, hogy "ilyen a természete", ha rá lenne kényszerülve, képes lenne odafigyelni.

2021. aug. 28. 08:21
 14/17 anonim ***** válasza:
40%

Amíg Magyarországon laktunk nem kaptak zsebpénzt mert nem maradt felesleges pénzünk

Külföldön élünk most ha elmennék valahová akkor kapnak 20-25 eurót amit ára költenek amire akkarnak.

2021. aug. 28. 08:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Havi 5-10 ezer talán belefér nektek. A zsebpénz nem “felesleges” pénzből kellene menjen, hanem a gyerek járulékos költsége. Bérletet is veszel neki pedig gyalog is bejárhatna, érted… 190 ezer marad hármatokra ami (szerintem mondjuk nevetségesen kevés, és biztos nem vállalnék ilyen anyagi színvonalra gyereket pont az ilyen szituk miatt) ha nem is sok, de max némi átcsoportosítással el kéne bírjon 5-10 ezernyi zsebpénzt. Legyen 5, abból már havi 1x tud mozizni meg tud venni egy szelet pizzát hazafele a barátaival. Túl sokat én se kaptam hasonló okok miatt, de egy pár ezer forintot anyám rokkantnyugíja is elbírt.
2021. aug. 28. 14:06
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

13!

Nem, nem segítettük ki. Ha elfogyott, hát így járt. Nem kapot többet , nem kapott előleget se. Nagyon nem zavarta. Mondom hogy ilyen a természete. Ha van pénze, elkölti, ha nincs pénze, nem költ. Nem tud spórolni.

2021. aug. 28. 14:49
 17/17 anonim ***** válasza:
58%

Én 7 éves koromtól kezdve kaptam zsebpénzt, addig, amíg otthon éltem. (Kb 22-23 éves koromig)

Tök hasznos volt. Megtanultam beosztani és megtanultam a dolgok értékét.

Több osztalytarsam volt, aki soha nem kapott zsebpénzt. Ahogy szülinapra kapott, egyből elverte az egészet a büfében.

A másik tipikus eset, amikor egész évben nem kap a gyerek. Osztálykirándulás előtt kap, hogy legyen nála. Az egészet elverni ostoba, filléres játékokra és édességre egy nap alatt.

Muszáj adni nekik rendszeresen, hogy meg tanuljanak vele bánni.

Én több célra is rakok félre most felnőttként, remekül be tudom osztani, akkor is, ha kevesebb a bevételem esetleg.

Más több pénzből hónapról-hónapra él. Nekem van tartalékom több célra is, van több féle befektetésem és mellette rendszeresen járok nyaralni külföldre. Erre külön félre teszek havi szinten.

Be van mindig minden számlám fizetve, sose vettem fel hitelt ingatlan hitelen kívül. Sosem kértem senkitől kölcsön.

Szerintem ne azon a havi pár ezren múljon, hogy a gyereknek később mennyire lesz nehéz dolga.

A párom sem kapott sosem zsebpénzt. Amikor az első fizujat megkapta, 2 nap alatt elment és később sem volt jobb a helyzet. Nagyon nehéz dolga volt megfogni a pénzt, mert folyamatosan égette a kezét, hogy van még és csak az övé. Higyjetek ek, hogy sokat számít

2021. aug. 29. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!