Ki lehet venni az apát az anyakönyvből? Hogy ő most már nem az apám jogilag meg mindenhogy?
Bíróságon döntik meg az apaságot. Ha van határozat, végzés vagy ilyesmi amiben szerepel a döntés hogy x nem az apád, hanem y akkor ők azt megküldik annak az anyakönyv vezetőnek ahol születésed elvileg, és újra anyakönyveznek.
Ha nem akkor neked kell bevinned oda a papírt, és érdeklődj.
Lehet tévedek nem vagyok otthon ebben az ügykörben.
31# Nekem nem volt örökbefogadási procedúrám, csak ez tűnt logikusnak.)
20-as vagyok
Nyomós indokkal vezetéknevet változtathatsz, de kitörölni sosem fogják anyakönyvből. Bizonyos esetekben még azt is kérhetik hivatalos adatok között, hogy: neve; születési neve.
Kapsz egy határozatot, hogy engedélyezik a névváltoztatásodat, majd kapsz arról egy anyakönyvi kivonatot. Annak alapján minden igazolványodat átírják, az adóhivataltól kezdve mindenhol be kell jelentened.
De hogy amikor megszülettél, az apád nevét kaptad, kitörölni onnan, a dokumentumokból nem lehet.
19-es! Nem jól tudod.
Az új “apja” nem törli (!) a biológiai apját. Tehát az örökbefogadás esetén nyilvántartásban marad, hogy mi volt a születési neve, ki a biológiai apja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!