Mit lehet kezdeni érzelmileg zsaroló rokonokkal?
A helyzet az, hogy elvesztettem Anyukámat nyáron, hosszú betegség után. Én az előző évben elkoltoztem "jó messzire" (2,5 óra vonattal a távolság), mert távol kaptam olyan munkát, amiből az ápolási költségeket és miegyebet állni tudtam.
Még mielőtt elkoltoztunk volna egy kicsi lakásban laktunk, másfél szobás lakás. (Családom van) Ezt a lakást kiadtam addigra.
Már annak idején sokat gondolkoztam azon, hogy Apám hol fog lakni, miután bekövetkezik a tragedia (sajnos ott nem maradhat, lásd később miért). Most, hogy megtörtént nem kérdés, hogy Apám ebben a lakásban jól el fog eldegelni. Viszont a magas alberleti díjak miatt, ha ott dolgoznánk, nem lenne hova mennünk/nem tudnám Apát hova költöztetni, mert az ő pénze se lenne elég.
Már minden rég lefolyt, temetés stb. A családi, ismerősi körben nem látnak szívesen, mert Apámat "itt hagytam", "cserben hagytam", "egyedül hagytam, azzal hogy elkoltoztem", ezt éreztetik velem, van, hogy mondják, amikor Apa nincs ott, de azért O is elmondja telefonban napjában többször, hogy O mennyire magányos.
Ez eléggé megvisel. Mert azzal, hogy elkoltoztunk én áldozatot hoztam a családomert: tudtam fizetni az ápolási költségeket, ápolási segédeszközöket tudtam megvasarolni, illetve apámnak otthont tudok biztosítani.
Rettenetes fáj az, amit kapok a csaladomtol, ismerosoktol.
Ha nem mentünk volna el, a haldoklo anyámnak nem tudtam volna semmit biztosítani, apámnak nem tudnék lakhatást adni stb.
Emellett bánt, hogy amikor volt szabadidőm ott voltam, minden percét kihasznaltam az utolsó idonek. Szabit vettem is stb.
Öröklés: nem én vagyok az egyetlen örökös. Több ember meg lett jelölve a vegrendeletben, így a "vagyonból" nem tudnék új lakást venni Apunak. De az sem érdekel igazán, lehet lemondok róla, nem akarok ezzel foglalkozni továbbá.
Most teszek félre, hogy visszakoltozzunk és kevés hitelt kelljen felvenni. Viszont amióta így bánnak velem, azóta azon gondolkozom, hogy maradok, mert itt legalább semmi nem emlekeztet, arra az időszakra.
Sokszor latogatom Aput azóta, kértem, hogy jöjjön el Hozzánk, O nem akar. Mindig kitalál valamit.
Az egészben az a legrosszabb, hogy pár ember tudja mi az igazság, mert ők jöttek látogatni, amikor ott voltam és én is részt vettem az apolasban, álltam a koltsegeket stb.
Nem tudom mihez kezdjek. Sajnálom, ha hosszú lett. Egy ideje nyomja a lelkem.
Mindig azok a legokosabbak, akik nem csinálnak/csináltak semmit. Emiatt ne érezd rosszul magad. Te tudod, hogy mennyi áldozatot hoztál a családért, így nincs szégyenkeznivalód. Cserébe apádnak is csak akkor vagy fontos, amikor tud rád köpködni. Felejtsd el az egész bagázst, éljenek egymás hegyén-hátán, hidd el, egymást fogják megölni a rosszindulatúságban.
Persze ez nehéz lehet, hogyha jó kapcsolatod volt velük korábban, de ez az egyetlen helyes lépés.
Az örökség kérdésében pedig pont, hogy te lehetnél az, aki megtámadja a végrendeletet. Mivel a többi, amelyik csak a markát tartja, nem ápolta édesanyádat, így neked kellene az egyedüli örökösnek lenned. Vagy benyújthatod a (pót)hagyatékin a számlákat, ők meg fizethetnek az örökségük arányában.
Valahol elvesztettem a fonalat.
Te egy másfél szobás lakásban éltél, költözés óta ez ki van adva
Nyilván éltek valahol a szüleid is, ez az örökség, amin többen osztoztok. Apudnak ebben nem volt része??? Miért kell innen elmennie?
Ha te visszajössz, nem mindegy, mennyibe kerülnek az albik? Neked van egy lakásod...
12: Ez bennem is felmerült.
Kérdező, eszedbe ne jusson visszautasítani az örökséget (lemondani az életében lehetett volna). Ha megtámadják, hát tegyék, erre nem vagy hatással, de károd se nagyon lehet belőle, főleg, a visszautasításhoz képest.
A nyivákolásukat meg tényleg ignoráld, utólag okoskodni akárki tud, de te tettél is valamit, amikor még lehetett.
12: a szüleim egy masik ingatlanban éltek.
Azért kell onnan elmennie, mert ők sajnos nem voltak osszehazasodva, a többi örökös meg igényt tart arra az ingatlanra. Bár szerintem ez vérlázító, H Apát ki akarják dobni, mert a kertet, karbantartasokat ő végezte, ráadásul egy csomó érték, ami ott van az az ő pénzéből is volt (hál istennek erről számla van).
Nem tudok visszamenni, mert a vagyonfelosztasbol származó pénzből nem tudnék venni semmit - vagy ha tudnék, akkor olyan helyen, ahol nem szívesen élnék.
Tehát összesen egy használható lakás van, ahonnan elkoltoztunk, kiadtam, de most Apa fog odamenni, én meg maradok ahol vagyok, mert abban a régióban egyszerűen nincs jól fizető állás számomra, amiből ki tudnék venni egy albérletet.
Bonyolult és gusztustalan.
Nem így kellett volna történnie, örülnék, ha normálisan elgyaszolhatnam Anyut és nem ezzel kéne foglalkozni.
Írta valaki feljebb, H a testvére hasonló módon bánt el vele. Sajnálom nagyon, egyszerűen nem értem miért kell a fesztivált csinálni. :(
Férjem is mondta, hogy ne mondjak le róla, mert az csaladi örökség, "útra való", csak ne ilyen marakados módon kéne ezt elintézni. 😔
Remélem érthetőbb igy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!