Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Ti mit tennétek, hogyan kezelnétek?

Figyelt kérdés

Adott egy családi ebéd. Az anyuka (már három felnőtt gyerekkel) igen mártír mentalitású, és kéretlenül beleszól a gyerekei magánéletébe. Véleményezi a választottaikat, tüntetőlegesen a legkisebb gyerek választottját még fogadni sem akarja soha (úgy, hogy az már lassan egy tíz éve tartó komoly kapcsolat), boronál kéretlenül, ő "pasijelölteket" néz ki, stb. Jelezve lett neki már korábban is, hogy ezt nem kellene csinálnia. Nemigen tud leállni, időről időre kéretlenül beleszól a gyerekei magánéletébe, fogadatlan kerítő szerepében tetszelegve. Ma az ominózus ebéd után a legkisebb gyerek a szemébe mondta, hogy nézzen már magába, ő egy elvált asszony (első két gyerek előző házasságból), aki saját bevallása szerint is annyira ráfaragott az első házasságával, hogy végig csak a megcsalás-ivászat-bántalmazás ment majdnem kerek két évtizedig, ez azért nem egy nagy sikersztori, és ilyen múlttal a háttérben méltóztasson már ne beszélni a magas lóról. Na ebből egy hatalmas vita kerekedett, aminek a végén a legkisebb gyerek közölte, hogy ha ez megy tovább, ő nem fogja a szülőket látogatni, és ez az egész egy marha nagy képmutatás az anya részéről az ő közismert múltjával. Az anya vérig sértődött, hogy őt akkor most meg fogják tagadni, tagadja is csak meg akkor ez a gyerek, majd, hogy neki de fáj a feje, ő halálos beteg, stb. (transzplantálták nemrég az anyát, szerencsére a beavatkozás jól sikerült). Persze tagadja bőszen azt is, hogy ezt lelki terror gyanánt műveli...

Kérdés: csak szerintem piszkosul képmutató egy híresen befuccsolt házasság után ilyen módon turkálni, faggatózni, kerítőt játszani mások magánéletében? És nem, nem sima véleményről van szó, az a magánügye lenne, hogy mit gondol, de rendre vájkál és kéretlenül kioszt másokat, nála sokkal különb házasságban / párkapcsolatban élő felnőtt embereket, majd még lelkileg zsarol, ha rászólnak.

2021. aug. 16. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Én csak húsvétkor meg karácsonykor látogatnám. Kétesélyes az ilyen játszma, nálunk is ilyen volt a nagyszülő, akinek nem tetszik, ne szálljon be vele játszmázni. Aki meg beszáll, tűrjön.
2021. aug. 16. 17:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Jogos. Idáig eléggé rá volt hagyva, max. letudva egy "ezt azért nem kellene" kommentárral, de most nagyon eldurvult. Valószínű tényleg be lesznek ezek a látogatások rekesztve, ennek így nincs értelme.
2021. aug. 16. 17:39
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem jársz hozzá, fog találni mást, akit gyötörhet. Energiavámpír, más kínzásából merít erőt.
2021. aug. 16. 17:49
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Mintaszerű házasságban élve sincs joga senkinek a felnőtt gyereke kapcsolatába beleszólni, megalázni a párját.
2021. aug. 16. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
4# +1
2021. aug. 16. 22:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom 4-eshez én is.

A legkisebb gyerek helyében valószínűleg már eleve nem jártam volna oda hozzá. Nem akarja még csak fogadni sem a választottját? Nálam már ez indok lenne arra, hogy többet ne találkozzak vele.

2021. aug. 16. 22:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
El kell kerülni öket amennyire lehetséges.
2021. aug. 17. 05:21
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A férjem anyja ugyanez. Engem egyszerűen nem ismer, a férjem előző kapcsolatait fúrta, a férjemnek elege lett és megmondta, hogy semennyire nem engedi be az életébe és kész. Ő látogatja, de engem nem ismer és az unokáját sem.
2021. aug. 17. 07:29
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen embereket (családtagokat) magukra kell hagyni, aztán rájönnek. Csak ebből értenek.
2021. aug. 17. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!