Mit tennétek helyeben, ha az anyósotok elakarná venni a babátokat? Ti, hogy kezelnétek ezt a helyzetet?
Ilyen problémáink nekünk is voltak, úgy az én szüleimmel ,és a feleségem szüleivel is.
A megoldás nagyon egyszerű volt. Szívélyes távolságtartás.
Meg volt a külön életünk, lakásunk, a saját lábunkon álltunk és soha nem kértük a segítségüket, mert hajlamosak voltak viszaélni vele.
De a gyereket azért nem tíltottuk el a nagyszülőktől.
Egy két incidens miatt, nem vittük el a gyereket többet megörzésre sem a nagyszülökhőz, inkább cipeltük mindenfelé magunkkal.
Lassan a szülők viszonya hozzánk normalizálodott.
Nem tudom, hogy mi lehetett a baj, hogy így megromlott a viszonyotok, de úgy látom, már menthetetlen.
Helyesen cselekedtél, én is eltiltanám őket a gyermekemtől.
Ha ezek után is zaklatnának Titeket, fenyegesd meg a rendőrséggel. Ha eltudtok költözni, költözzetek el minél messzebbre.Felháborító ilyet hallani, hogy egy anyától elakarják venni a gyermekét.
Egy barátnőmre rá is küldte az anyja a gyámügyet, meg a rendőrség ifjúságvédelmét.
A "vád": a gyereket bántalmazzák, éheztetik, kínozzák, stb...
volt is kivizsgálás, stb, aztán kiderült, hogy a kislány a mamát teletraktálta, merthogy a bántalmazás az szobafogság és számítógéptől való eltiltás volt, mert rossz jegyei voltak, az éheztetés és kínozás pedig az, hogy a chips-ről és kóláról le volt tiltva és plusz tornára kellett neki járni, mert 12 éves és 50 kiló! A gyerek meg rohant a mamához, hogy őt bizony bántják, az meg kapva kapott rajta a nagy jószándékúságában.
Majdnem ráfaragott az öreglány, mert a gyámügy őellene akart utána feljelentést tenni hatóság félrevezetéséért.
Ha ti szépen nevelitek a kis porontyot, mindent megadtok neki amire szüksége van (az anyagiakon felül gondolok itt a szeretetre, a közös játékra, stb..) akkor a mama mehet a búsba borsót szedni.
Nálunk anyám nem szól hozzánk, mert még terhes voltam, mikor ilyen mondatok jöttek, hogy "Na, majd csak legyen az én kezemben a nagyságos úr" (márhogy a gyerek). Leállítottam, mondtam, majd én nevelem, etetem, ruházom és megruházom ha kell, de más ne tervezgesse már előre, hogy a biztos,hogy neveletlen fiamat hogy fogja megpofozni...kaptam én eleget, érje be ennyivel.
Na nem is érdekli az unoka, ha nem pattoghat felette is.
Ti szeressétek egymást, ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!