Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányos apukák, hogyan kezelite...

Lányos apukák, hogyan kezelitek a helyzetet, ha egy idősebb rosszfiú szexuálisan kihasználja a tinilányotokat?

Figyelt kérdés

Mivel 14 éves kortól bárkivel szabad a szex, ha beleegyezéssel történik, ezért perelni nem lehet senkit. Sőt, ha esetleg orrba vágjátok, és az 8 napon túl gyógyuló, akkor abból nektek lehet gondotok.

Mit tesztek tehát?

2021. aug. 14. 14:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%
9: A efebofilia már nincsen, kivették a betegségek közül, mert egy baromság volt. És a pedofilszexualitást is hamarosan kifogják venni, mert az sem okoz betegséget, jelenleg is csak politikai nyomás miatt tekintik betegségnek, nem szakmai okból.
2021. aug. 15. 01:22
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem a világot kell okolni, hanem megtanítani benne boldogulni a gyereket. Erre ivarérett koráig van 12-14 év. Úgy gondolom, ez azért elég idő ahhoz, hogy normális értékrendet adjon át valaki a gyerekének, ha pedig eddig nem tette, annak már úgyis mindegy.

Nem vagyok szülő, de én is voltam tinilány, mégsem használtak ki (csalódásaim voltak, de az az élet velejárója, tanulni kell belőle és kész). Ha volt gondom a fiúkkal, azt amúgy sem kötöttem a szüleim orrára. Persze, sírtam én is szakítás vagy lekoppintás miatt, de ez ilyen, ezen átesünk. Mikor az ember elkezd ismerkedni, már abban a korban van, ahol ideje megtanulni a saját érzéseit és a kialakulóban lévő "felnőtt" magánéletét megfelelően kezelni. A nemi erőszak más lapra tartozik (ez remélem, egyértelmű), de minden mással az a helyzet, hogy elástam volna magam szégyenemben, ha a szüleim intézkedtek volna vagy szolgáltattak volna igazságot valamelyik fiúmmal szemben. Ez nem az ő dolguk egyszerűen. Az ő dolguk megtanítani arra, hogy mik azok az alapvető helyzetek, amiket soha, semmilyen körülmények között ne engedjek (például védekezés nélkül szexelni, meztelenül felvételeket készíteni magamról és elküldeni flört gyanánt, előrébb sorolni a randikat a tanulmányaimnál). Ez egy szülő feladata. Meg megtanítani a gyerekét a saját határaira, hogy felismerje, ha molesztálják, zsarolják és tudja, kihez fordulhat, ha bármi baj van. De az ellen nem tud senki tenni semmit, hogy a gyerekének összetörjék a szívét kiskamaszként. Előbb-utóbb valaki össze fogja törni, akkor is, ha nem használja ki. Persze, engem is megtanítottak arra, hogy aki zsarol a szexért, azt semmi sem fogja megakadályozni, hogy megtegye azt szex után, amivel zsarolt vagy hogy a szex egy különleges dolog, főleg tiniként és jól gondoljam meg, kinek szánom ezeket az élményeket. Racionális, józan eszű gyereket nevelni nem rakétatudomány, csak sokat kell vele beszélgetni és átadni azokat az élettapasztalatokat, amiket így nem a nehéz úton kell neki megtanulni. Persze, így sem lesz minden kivédhetetlen, de a legtöbb lány életében ez a segítség bőven ahhoz, hogy átvészelje azt az időszakot, amikor még sebezhető a tapasztalatlansága miatt.

2021. aug. 15. 01:29
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

Tisztázzuk: a kamaszok lázadnak. Sok esetben pontosan a szülőtől kapott értékrend ellen. Ez általában ideiglenes, de a konzervatív szexualitás megtagadása életreszóló traumát is okozhat, ha valójában ő nem olyan. (A liberális szexualitás megtagadása is okozhat szorongást egyébként, ha nem konzervatív ilyen értelemben az illető.)

Egy felnőtt férfinak megvannak az eszközei, hogy ebben a zavaros időszakban lévő lányok fejét elcsavarja. Nem mindenkire lehet így hatni, de az sem feltétlen a szülő vagy a kamaszlány hibája, ha rá speciel igen. Nézzük objektíven:

Az idősebb férfiak sármosabbak a kamasz srácoknál.

Van pénzük, egzisztenciájuk. Nem, nem aranyásó egy kamaszlány, de ez hozzátartozik a romantikus könyvek és filmek tökéletes pasi képéhez. (A Szürke 50 árnyalatának férfi "hőse" sem gyári munkás...)

A kamaszlányok szeretnek magukra, mint "a korosztályuknál érettebb" személyre gondolni. Egy profi szexuális ragadozó pontosan erre épít. Azt sugalja, hogy a nagy korkülönbség ellenére mégis egyenrangú félnek látja, mert ennyire érett is ez a lány.

Rövid távon nagyon figyelmesek tudnak lenni ezek a férgek. Egy kamaszlány lelkére a dolgozó, fáradt szülőknek sokszor nem marad energiája, hiszen folyamatos figyelmet is igényelhet, de az is lehet, hogy két perc múlva elküld. A szexuális ragadozó beáldozza a lányka "nyavajgását" jelentő áldozatot a szexért.

Összegezve, igen, jogilag támadhatatlan az ilyen mocsok. De erkölcsileg elfogadhatatlan 99%-ban. 10-es válaszomban (17:41) azt írtam, nem jogilag büntetném és nem 8 napon belül gyógyulna. Nagyon le lettem pontozva, és annyiban jogosnak is érzem, hogy az erőszak ritkán jó megoldás. Én sem ezzel indítanék. Viszont azt ne várja el senki, hogy egy apa, (aki nem volt ugyan ilyen, de a haverjai között nem egyet látott akcióban még évekkel ezelőtt, tehát ismeri a tipust) ne tegyen semmit.

Jogilag tehetetlen.

A szép szó semmit sem ér.

Ha nem is az erőszak az egyetlen lépés, eléggé beszűkülnek a lehetőségek. Első körben nyilván próbálok békés, de határozott fellépéssel. Utána fenyegetőzök. De ha nem válik be, vagy beváltom amit igértem, vagy soha többé nem vesz komolyan.

(Off: persze női szexuális ragadozók is vannak, de az ritkább és társadalmilag elfogadottabb. Gondolom mert sok kamaszfiú szexuális vágyai közé tartozik egy őt elcsábító, dögös milf. Valójában egy kamasz srácnak sem tesz jót egy ilyen viszony és az ellen is fellépnék. Nőt persze nem ütnék meg, de arra szükség se lenne.)

2021. aug. 15. 08:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit? Semmit, az a csaj, akinek ennyi esze van, sajnos így járt. Nekem is volt barátnőm, aki mindenkinek széttette, mert a pasi a csillagokat összehazudta neki. Ezzel nem lehet mit kezdeni, sajnos.
2021. aug. 15. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!