Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha a lányod...

Mit reagálnál, ha a lányod gimnázium után nem feltétlenül tervez egyetemre menni?

Figyelt kérdés

Csak érettségije lesz, tehát valamit kéne utána tanulni. Eddig az volt az elképzelés, hogy felsőoktatásban folytatja a tanulmányait. Ez az elképzelés még neki is megvan, csak nem abban a formában, hogy mindenképp szeretne és ha igen, akkor mindenképp gimi után. Konkrétan az az ötlete van, hogy jelentkezéskor csak egy helyet jelöl meg, mondván, hogy vagy az, vagy pár év (1, max 2)múlva újrapróbálja. Abban a pár évben, 1-2 évre inkább kimenne au pairnek külföldre, mivel hasznos tapasztalat lenne, meg nyelvtanulás szempontból is jó lenne neki. Aztán, ha hazajött akkor próbálkozik újra a felsőoktatással, de ha nem jönne össze, akkor van ötlete, hogy milyen szakmát tanulna.

Illetve au pairnek a tanulmányai után is kimehetne, mert annál a programnál, amit kinézett a felső korhatár 28 év, de úgy gondolja, ha ő gimi után rögtön egyetemre/főiskolára megy, vagy rögtön szakmát tanul azalatt történhet vele bármi, amivel leköti magát (munka, párkapcsolat, stb), és ha azután megy ki, akkor ezeket fel kell rúgni, amit nyilván nem akarna, így ha úgy adódik, hogy nem veszik fel elsőre oda, ahová nagyon szeretne menni, akkor inkább vár egy-két évet a tanulási terveivel.

Nyilván direkt nem cseszi el, hogy fixen ne vegyék fel, arra fog törekedni, hogy felvegyék oda, ahová szeretne menni, ha felveszik, akkor nem megy ki külföldre 1-2 évre, hanem majd azután ha végzett és nem kötelezte el magát, akkor, talán.

Mit szólnátok ehhez?

2021. aug. 12. 10:05
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
59%
Nyelvtanár vagyok, több nyelvet beszélek, és tanulok is még mindig. Neked meg azt kéne megértened, hogy nincs igazad és nem az egybites ismerőseidből kellene kiindulnod.
2021. aug. 12. 14:53
 32/36 anonim ***** válasza:
12%
Örülnék, külföldön megkeresné az egyetem árát, nem nekem kéne eltartani
2021. aug. 12. 16:18
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Sajat döntése, ebben kell támogatni.
2021. aug. 13. 02:12
 34/36 anonim ***** válasza:
10%
31, Szerintem te szállj ki ebből a vitából, mert senki nem hiszi el, hogy nyelvtanár vagy, csak egy gagyi troll. Ha nincs igazam, írj rám priviben, váltsunk fészre, én írok egy mondatot magyarul, te 10 mp belül lefordítod. Megegyeztünk? 😂
2021. aug. 13. 02:38
 35/36 anonim ***** válasza:
83%
34es és mennyit fizetnél ezért a 31nek? Mert ugye tudod hogy a nyelvtanárok nem fordítgatnak ingyen?:-D
2021. aug. 13. 06:10
 36/36 anonim ***** válasza:
86%
Miután felpontoztátok a 21, 24,27 és 29-es válaszomat, nem értem, hogy hirtelen miért nem hisz nekem senki. Attól tartok nem tűnt fel senkinek, hogy pont a troll barátunknak válaszoltam, de sebaj. Szép napot nektek, 31 voltam.
2021. aug. 13. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!