Mit reagálnál, ha a lányod gimnázium után nem feltétlenül tervez egyetemre menni?
Csak érettségije lesz, tehát valamit kéne utána tanulni. Eddig az volt az elképzelés, hogy felsőoktatásban folytatja a tanulmányait. Ez az elképzelés még neki is megvan, csak nem abban a formában, hogy mindenképp szeretne és ha igen, akkor mindenképp gimi után. Konkrétan az az ötlete van, hogy jelentkezéskor csak egy helyet jelöl meg, mondván, hogy vagy az, vagy pár év (1, max 2)múlva újrapróbálja. Abban a pár évben, 1-2 évre inkább kimenne au pairnek külföldre, mivel hasznos tapasztalat lenne, meg nyelvtanulás szempontból is jó lenne neki. Aztán, ha hazajött akkor próbálkozik újra a felsőoktatással, de ha nem jönne össze, akkor van ötlete, hogy milyen szakmát tanulna.
Illetve au pairnek a tanulmányai után is kimehetne, mert annál a programnál, amit kinézett a felső korhatár 28 év, de úgy gondolja, ha ő gimi után rögtön egyetemre/főiskolára megy, vagy rögtön szakmát tanul azalatt történhet vele bármi, amivel leköti magát (munka, párkapcsolat, stb), és ha azután megy ki, akkor ezeket fel kell rúgni, amit nyilván nem akarna, így ha úgy adódik, hogy nem veszik fel elsőre oda, ahová nagyon szeretne menni, akkor inkább vár egy-két évet a tanulási terveivel.
Nyilván direkt nem cseszi el, hogy fixen ne vegyék fel, arra fog törekedni, hogy felvegyék oda, ahová szeretne menni, ha felveszik, akkor nem megy ki külföldre 1-2 évre, hanem majd azután ha végzett és nem kötelezte el magát, akkor, talán.
Mit szólnátok ehhez?
Az egyetemi tervei ugyanúgy megvannak neki,csak egy picit módosított az összterven. Szóval nem fog szakma nélkül maradni.
Ezzel alapból nincs is semmi baj.
De mondjuk ott van az Erasmus program,amivel szerintem jobban járhat.
Az Erasmussal ugyanúgy tanul tovább egyetemen,csak külföldön 1-2 félévet.
Ezzel a tanulásból sem esik ki és nyelvet is ugyanúgy tanul és világot is láthat.
Szóval ez szerintem mindenhogy jobban megéri.
10 Nem értek egyet a válaszoddal. Én egy 5 és egy 7 éves gyerek mellett voltam au pair és nagyon hasznos volt, nullra szintről az egyetemi felvételire jutottam el másfél év alatt, ugyanis én a gimiben németet és latint tanultam.
A gyerekek nyelvezete a legkönnyebb megértés szempontjából, a családi életben használod a legtöbb természetes szófordulatot. Én eleve úgy mentem, hogy kifizettek egy nyelvtanfolyamot, heti egyszer 3 órát. Mivel a gyerekek délelőtt iskolában voltak, és csak minimálisan kellett takarítanom, volt időm sétálni, mászkálni, más au pairekkel barátkozni. A hét végém szabad volt, utazgattam, embereket ismertem meg.
Au pair... nagyon-nagyon gondolja meg, hogy milyen céggel megy ki.
Én is voltam, és "au-pairkedés" címén minden háztartási munkát velem végeztettek. Persze, amikor megmondtam, hogy ez no-go, és nem ez a feladatom, mert nem háztartási alkalmazott vagyok, akkor én voltam a szmét.
Itthon is meg lehet tanulni akármilyen nyelvet akármilyen szinten. Ezért nem kell külföldön dolgozni, nem 1980 van. 2021-ben 10 natív beszélő áll rendelkezésedre a nap 24 órájában, ha akarod.
Ez csak időhúzás, mert nem akar dönteni és továbblépni az életében. Fél felnőni.
17: ott sincs semmi extra. Éltem kint, tudom, miről beszélek, te?
Semmi olyan csoda nem vár sehol, ami megéri nem diplomásnak lenni és megalapozni egy életet. Ott is szarnak a gyerekek, pelenkázni és takarítani kell és megtanulhatja, hogy mi az a "poop", ettől még nem lesz előrébb az életében.
Szerintem nagyon jól teszi. Jók az elképzelései. A nyelvet valóban csak külföldön lehet anyanyelvi szinten elsajátítani, a nyelvvizsga szart sem ér, ha nem tanul meg rendesen pl angolul.
Arról nem is beszélve, hogy én is megbántam, hogy nem a húszas éveim elején mentem ki, sokkal előbb megalapozhattam volna az életem.
Most keresek kint annyit 1 hónapban mint itthon kb 4-5 hónap alatt. Emellett baromi jól beszélem a nyelvet is, úgyhogy ha ne adj' isten lennék olyan marha, hogy egyszer hazaköltöznék, akkor ott is könnyebb dolgom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!