Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Politizáltok otthon?

Szülők! Politizáltok otthon?

Figyelt kérdés

Már hozzászoktam hogy a szüleim állandóan politizálnak.

Engem viszont alapvetően hidegen hagy ez a dolog, viszont nagyobb problémáknál/témáknál én is kifejtem a véleményem.

Eddig nem is követtem nagyon a híreket, el voltam foglalva a tanulással, erős gimit fejeztem, jelenleg is sokat tanulok, közgazdásznak készülök.

20 éves vagyok.

Mostanában viszont nem elég hogy hallom hogy ők erről beszélnek, egyszerűen agyukra ment már a propaganda.

Jött a konzultációs ív, amit mondtam hogy nem szeretnék kitölteni.

Ekkor anyum ordított, hogy mit képzelek én magamról, há ezt muszály.

Végül egy ebéd után annyira felidegesítettek evvel, hogy na töltsed már ki, hogy előttük megtettem ezt.

Ekkor tört ki a balhé.

Hát normális vagy, támogatod a b@zikat?

Há azt akorod te gyerek hogy legyen prájd ahol mennek a nemnormálisok.

Szóval gondolom értitek, nagyon nagy fidesz fanok.

Az eu parlament választáskor is csak ő miattuk mentem szavazni, mert közölték hogy nem jár a zsebpénz, ha nem szavazok a fideszre.

Hozzáteszem, én nem vagyok fidesz ellenes, egyszerűen csak beleumtam már abba a politikájukba hogy állandóan valaki a bűnös mindenért, pl gyurcsány, soros, migránsok, melegek

Na most,

Az egyik barátom, akit már 15éve ismerek aláírásokat gyűjt, szórólapozik, facebookon kampányol egy ellenzéki pártnak.

Rendszeresen összejárunk, pont nállam volt a fiú, amikor is bejött apum, hogy na, hogy áll a politika?

Felkészültetek a vereségre?

Szóba se jött a politika közöttünk, de a szüleim persze rögtön jöttek hogy veszekedjenek.

Ezek csak pár példák az elmúlt időből.

Másnál is ez megy? Vagy ez már beteges, mert szerintem igen?!

2021. aug. 8. 19:57
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%
Igen, előfordul, hogy szóba kerül a politika, hiszen társadalomban élünk, ahol a szabályokat a politika alakítja. Nem elsődleges téma, de óhatatlanul felmerülnek ilyen kérdések. A gyerekek is találkoznak vele az óriásplakátokon, rádióban, Youtube-on, stb. A gyerekeknek igyekszünk nem végletes állításokat megfogalmazni, hanem elmagyarázni, hogy mi miért történik. Ki mit akar és miért. Ebben nyilván benne van a saját értékrendünk, de lehet nekik ellentétes véleményük, mint ahogy volt is már rá példa és nagyon örültem, hogy elgondolkodnak ilyen dolgokon.
2021. szept. 10. 22:29
 22/23 anonim ***** válasza:
63%

Mióta a fiam nézetet váltott, azóta nem téma nálunk a politika, mert csak összevesznénk.

A menyem, a gimnazista unokám és én, egy platformon vagyunk, a fiam változtatott, mert új közegbe került és befolyásolható.

Teljesen felesleges nálunk a “térítés” mert mindenki meg van győződve róla, hogy neki van igaza, a másik a hülye.

Az egész nem ér annyit, hogy emiatt rossz perceink legyenek!

2021. szept. 11. 10:13
 23/23 anonim ***** válasza:
54%

Én és a férjem évtizedek óta nem járunk szavazni, annyira elegünk van ebből a színjátékból.

Amikor feljön egy hír valamelyik ingyenélő semmirekellőről, akkor teszünk egy-egy megjegyzést és ezen a két kamasz gyerekünk jót nevet és megjegyzik tényleg milyen igaz.

A nagyobbik fiam jövőre szavazhat először. Nem téma elmegy-e, kire voksol.

2021. szept. 11. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!