Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mielőbb el kellene költöznöm?

Mielőbb el kellene költöznöm?

Figyelt kérdés

Rövidre szeretném zárni és csak a lényeget leírni,bár nem biztos, hogy sikerül.

Szóval.. Én egy 17 éves fiú vagyok. Segítek neki, amit csak kér, nincsenek barátaim, hobbim, sorolhatnám, szinte már nincs semmi ami érdekel, de neki nem jó soha semmi (anyámnak). Kitűnő lettem az iskolában, de amikor kaptam pl. egy ötöst, annyit sem mondott rá: ügyes vagy.. Vagy pl. Ezeket sem hallottam még a szájából: bocsánat, igazad van, szeretlek, köszönöm.. Múltkor pl. odamentem hozzá, megöleltem, mondtam neki, hogy szeretem. Mi volt erre a válasz? 😢 "Jóvan"

Én soha nem ittam, nem drogoztam, nem jártam buliba, meg semmi, halkan hozzáteszem, hogy szinte antiszociális lettem, amin ő csodálkozik.. Mindig az önfejlesztésre törekedtem, de sajnos azt sem lehet, mert, ha valami nem tetszik neki egyből felpattan az orra és annyi..

Nagyon elkeseredett vagyok. Ha betöltöm a 18-at, inkább valamelyik nap ne jöjjek haza isk.-ból? Vagy mit tegyek? Ezt nem bírom beleőrülök. 😖

Privátban írok több részletet is, ha szükséges. Ide nem szeretném ki írni..

2021. aug. 7. 09:37
 1/7 Kisgöncöl válasza:
91%
Az nem megoldás, ha "eltűnsz" 18 évesen, hidd el. Csináltam ezt én is.
2021. aug. 7. 09:44
 2/7 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
59%
Anyukád valószínűleg nárcisztikus személyiség, akinek soha nem leszel elég jó és mindig találni fog benned hibát. A legjobb, ha nem figyelsz oda arra amit mond, nem akarsz megfelelni neki és megpróbálod a beteg gondolatait a legjobban ignorálni. Járj közösségbe, járj el bulizni! Később meg fogod bánni, hogy kihagytad, főleg ha anyád miatt tetted mindezt!
2021. aug. 7. 09:44
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Kommunikálj vele többet, de ami még fontosabb: döntsd el, hogy akkor is felnősz, ha ő nem segít benne, ami azt jelenti, hogy egyszerűen nem engeded, hogy tőle, az ő reakcióitól függjön, hogy te jól érzed-e magad a bőrödben vagy nem. Tudod, hogy egy csomó érdemed van - legyen ez elég, ne várd, hogy ő is elismerje, mert ha nem teszi, te akkor is egy nagyon is rendes, értelmes, stb. gyerek vagy, felnőttnek is ilyen leszel!

Tölts több időt olyanok között, akik nem húznak le, akik közelében képes vagy valamennyire kompenzálni azt, hogy amikor anyukáddal vagy, ő elveszi a kedvedet sokmindentől. De amikor majd elköltözöl otthonról, az ne azért legyen, mert menekülsz, azt majd ne kapkodd el.

2021. aug. 7. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
6%
kamasz vagy 1-2 év aztán " lenyugodsz ".
2021. aug. 7. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
# jah meg majd elmegy Dógozni' a gyhárba azt annyi a zélet'
2021. aug. 7. 11:17
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Őszintén, ennyi a probléma csak? És ha lelépsz, hol szándékozol élni, miből? Amúgy tiltották hogy bulizz, ismerkedj? Ha nem, akkor csak a saját hibád hogy nincs szociális életed. Ennyi idősen meg rég nem kéne hogy ennyire számítson anyuék dicsérgetnek-e.: visszajelzést máshol is kapsz. Anyád meg nyilván azok közé tartozik, akik nem tudják mutatni az érzelmeiket. Baromi sokan vannak így vele, de ettől nem érzéketlenek.
2021. aug. 7. 11:21
 7/7 Senior Séf ***** válasza:
100%

Anyukád két ember helyett dolgozik, hogy előteremtse a szükséges dolgokat, és az igényeidet is kielégítse. Ne várd tőle, hogy pont akkor legyen érzelgős hangulatban, amikor te abban vagy.

És még valamit tudnod kell. Minden szülő a saját gyerekén tanulja meg a szülőség mibenlétét. Nem az ujjából szopta, nem az iskolában tanulta, nem a gyíkemberek tanították meg erre. Anyudnak te agy a kísérleti nyula, mint ahogy neked is a sajt csemetéd lesz majd az. Nézd el neki, ha nem tud mindent jól csinálni.

2021. aug. 8. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!