Miért zavarja a szüleimet, ha káromkodok?
15-ös voltam: 45 éves nő vagyok és lehet a 16-os szemében faszent. Minden esetre, itt valószínűleg nem a teringettét meg a rézfánfütyülőjét a probléma.
Szerintem visszataszító, amikor fiatal lányok csapatban vihogva b*megelnek meg minden második szavuk a g*cciiii. Undorító.
Állandóan káromkodni közönséges.
Ritkán káromkodom, így mindenki aki ismer tudja hogy a téma/esemény feszültséget kelt bennem. Jelentősége van ha csúnyán beszélek. Ha minden nap káromkodnék nem lenne jelentősége. Az egyszerűen közönséges.
Gondolkozzunk reálisan. A teringettét meg rézfánfütyülőjét olyan 20 éve nem használják élő beszédben, ha meg mégis, akkor komikus felhanggal, mert nevetségesen hangzik. A teringettét és hasonlók "kamu káromkodások", amik arra voltak hivatottak, hogy hasonló érzelmi hatást fejezzenek ki csúnya szavak nélkül azok, akik erkölcsi kivetnivalót találtak a rendes káromkodásokban, viszont a "kamu káromkodások" nem vonják magukkal azt az építő jellegű hatást a káromkodó kedélyállapotára vonatkozóan, mint a valódi káromkodások. Tompított. Ha meg valaki le akarja adni a frusztrációját, vagy ki akarja fejezni a nemtetszését, akkor manapság nem egy legyező mögött pirulgat, azon görcsölve, hogy mit szól majd hozzá a falu végi Mari néni. :P
Az emberek láthatóan egyáltalán nem értik a szitokszavak pszichológiai funkcióit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!