Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehetnek ezek a magány jelei?

Lehetnek ezek a magány jelei?

Figyelt kérdés

Apum nem tud csendben lenni amikor egyedül van. Elég, ha csak külön helységben tartózkodik. Magában motyog: újrateremti a párbeszédeket amik aznap elhangzottak, főleg az ő sorait, azokat még különböző hanglejtésekkel háromszor is elismétli, és kitalál lehetséges válaszokat amik jobban hangzottak volna / ha megismerkedik vagy éppen hosszabb ideig dolga van valakivel, az ő nevét ismételgeti, amikor meg zajos gépek közelében van, már kiáltozza is a nevet. Általában ilyen gépekkel dolgozik és akárhányszor zúgnak, ő is kiáltozik éppen amiről eszébe jut vagy kacag magában. Biztos azt hiszi, elnyomja a hangját a gépzaj.

Másik, amikor emberek között van. Olyankor bejelent mindent, azt pl. hogy elővesz egy tányért vagy elmegy mosdóba aztán megmossa a kezét.

Ez így elég szokatlannak tűnik de van más is esetleg akinek ilyeneket csinál a szülője? Tudom, hogy apám már nem fog megváltozni, mégis kíváncsi lennék a viselkédésének az okára. Én eddig arra gondoltam, biztos nincs kihez szólnia a nap túlnyomó részében a munkája miatt.

2021. aug. 2. 14:41
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#9, hazajár, hétvégén is itthon van. Bár olyan nagy beszédekben ő sincs vele.

#10, együttérzésem... mégis akkor a magány lehet a ludas. És már ők úgy néz ki, nem is fognak változni ebben.

2021. aug. 28. 21:32
 12/13 anonim ***** válasza:
76%
És amikor anyukád otthon van, akkor nem vele beszélget?
2021. aug. 28. 21:36
 13/13 A kérdező kommentje:
#12, munkanap után csak ritkán, egyik beül a számítógép, másik a TV elé és (amúgy jól megérdemelt) relax van. Hétvégén a reggeli vagy ebéd alatt, az asztalnál beszélgetnek tán a legtöbbet. Az sem ki tudja mi, nem is szeretem mert sokszor ismerősökről, rokonokról pletykálkodnak. Vagy panaszkodnak a munkájuk nehézségéről (ami rendben van, de ki tud az ellen tenni, ha pl. 3 napig egyfolytában ömlik az eső). Így úgy érzem, sokszor ez is felesleges beszéd. Amúgy mindkét szülőm eléggé munkamániás, lehet ezért sem tudnak nagyon másról beszélgetni.
2021. aug. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!