Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti engednétek azt,...

Szülők! Ti engednétek azt, hogy a felnőtt fiatok ingyen lakjon otthon? Ha igen, akkor meddig?

Figyelt kérdés

Pedig dolgozik, csak azt a pénzt elköltené másra. Venne telefont stb..

Baj lesz abból, ha ezt megszokja? Milyen problémák lehetnek ebből később?

2021. aug. 2. 12:53
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
83%

33Te melyik bojgon nevelődtél.Melyik bojgon élsz?Kik a szüleid?Mert nekik Nobel díjjat adnék gyerek nevelésből!A te gondolkodásmódódra meg 10es skálán még 10000sem lenne elég.

Tegnap egy fiataltól olvastam autó ház alap hogy mielött megházasodott meglegyen.Utána meg támogassák pénzel.

Látom vannak nagy kivételek!Minden jót neked és a családodnak!

2021. dec. 17. 08:19
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
Gyerek szemszögből beszélek... Nálam alap dolog volt, hogy a rezsibe beszállok, valamint kis apróságokat amiket boltból kértek, annak nem kértem el az árát. Nem b*sz földhöz pár ezer forint, nem herdálom a pénzt, szépen gyűlik így is. Meg amúgy is, ilyen lakásárak mellett, pár évig vagy szülőknél laksz, vagy ha nem tetszik hogy fizetni kell, akkor beragadhatsz életed végéig egy albérletbe :D azért nem mindegy hogy havi 20-ból vagy 80-ból (felénk kb ennyi havi szinten) van fedél a fejed felett...
2021. dec. 17. 10:12
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
Én ingyen lakom itthon, de a havi fizum 80-90 %-át félreteszem, hogy minél hamarabb el tudjak költözni, nem szórom el. 23 l
2021. dec. 25. 19:26
 54/61 anonim ***** válasza:
29%

18 éven felüli, dolgozik, önálló, felnőtt egzisztencia.

A fizetése harmadát fizesse be a közösbe.

A szülő nem köteles eltartani, lakhatást biztosítani.

Annak a lakásnak rezsije van, ott karbantartásokat kell végezni, takarítani kell, az anyja mos, főz rá. Mégis, hogy képzeli?

A 18 év alattit a szülő köteles eltartani. Ha nappalira jár, akkor a családi pótlékot is 21 éves korig utalja az állam. Ha nem nappalira jár, hanem munka mellett tanul, az is megszűnik.

Nem köteles a szülő eltartani a dolgozó, önálló egzisztenciával rendelkező mihasznát!

2021. dec. 26. 11:51
 55/61 anonim ***** válasza:
100%
#54: Miért pont a harmadát? Miért nem a költségek ráeső részét?
2021. dec. 26. 12:56
 56/61 anonim ***** válasza:
71%
Abban ha esetben, ha fizetése x részét rendszeresen leköti, hogy ha kell legyen pénze, esetleg önerlő a lakásra. Minimum a fizetése felét! Másik felét meg költheti telefonra, meg amire akarja. És ruhára. Rezsit nem kérnék, de a ruhájait neki kell megvennie.
2021. dec. 26. 13:31
 57/61 anonim ***** válasza:
90%
Ha a szülő rezsit kér gyerektől, esetleg lakbért, akkor hogy spóróljon? Amikor majd el akar menni, akkor jön a zsarolás, hogy hogy fogunk mi kijönni a pénzed nélkül? A gyerek nem bank a szülők számára, amely 18 év után visszafizeti. Gyerek, az gyerek. Inkább segíteni kellene, hogy legyen saját lakása. Ha kell megkövetelni tőlle, hogy például a fizetése 80 százalékát rakja félre önerőre! A gyerek nem bankautómata, plusz bevétel. De azt sem kell hagyni hogy az egész fizetését " eljátsza", esetleg hogy ne akarjon dolgozni.
2021. dec. 26. 13:44
 58/61 anonim ***** válasza:
17%
folyt. Ha meg megvan az önerő, ha lesz egy plusz fél szoba, oda meg albérlőt fogadhat, hogy könnyebb legyen a banki hitelt fizetni, ameddig nem lesz párja.
2021. dec. 26. 13:48
 59/61 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 51-es válaszoló! Köszönjük szépen a jókívánságaidat! Én azt tapasztaltam meg, hogy az önzetlenség, szeretet, és a kitartás, kemény munka kell ahhoz, hogy az ember elérje a nagy célokat is. Szeretem a szüleimet, hogy ezt tanították nekem, és ezt fogom továbbadni a gyermekeimnek is. 33-as voltam.
2021. dec. 26. 19:39
 60/61 anonim ***** válasza:
100%
Bátyám otthon lakik ingyen. Minden pénzét elveri. 31 éves, de még mai napig nem költözött el, nővérem szintén 28 éves. Én 19 éves korom óta elköltöztem, mert mindig engem basztattak a szülők testvéreim közül, őket meg babusgatták mint valami álom gyereket és mindent megkaptak míg én semmit. Azt kell, hogy mondjam ez nevelés kérdése milyen lesz felnőtt korában.
2021. dec. 27. 04:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!