Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig tartanád el az orvostan...

Meddig tartanád el az orvostanhallgató gyereked, ha dolgozni nem tud mellette, és 6 éves az egyetem?

Figyelt kérdés
2021. júl. 25. 22:13
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%

Öhm, attól függ.

Hogyha azt látom, hogy tanul becsülettel, akkor végig. Ha viszont bukdácsol vagy bulizik akkor csinál, amit akar.

Engem támogattak (nem orvosi, de SOTE), a 4-es átlagot azért hoztam mindig és egy éves csúszással ugyan de elvégeztem a sulit.

Ismerősöm meg 8 évig járta a négyéves képzést, mert linkeskedett, hol tanult hol nem. Na, ezt nem tűrném a gyerekemtől.

2021. júl. 26. 10:05
 22/31 anonim ***** válasza:
91%

"soha nem tudhatod, mit hoz a jövő, hiába gondoskodsz előre, bármikor fordulhat a kocka és szorulhatsz támgatásra."

Valóban. De attól, hogy én segítem a gyerekem anyagilag, ugyanezt nem várom, nem is várhatom el tőle.

2021. júl. 26. 10:26
 23/31 anonim ***** válasza:
14%

Ha 27 éves lesz, mire végez, akkor 2-3 év elcsúszott valahol. Évet ismételt többször is? Vagy nem vették föl elsőre? Vagy máshova járt, csak meggondolta magát?

És közben mit csinált? Ha nem dolgozott, csak lébecolt, akkor nem hinném, hogy 27 éves koráig szponzorálnám. De ezt már 18 éves korában megmondanám neki, hogy attól, hogy el bírjuk tartani, az nem azt jelenti, hogy ő végtelen ideig egyetemista lehet a mi pénzünkön.

2021. júl. 26. 10:41
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Én is majdnem 21 leszek, mikor végzek. Semmi extra, csak szimplán NYEK + egy 5. év, vagyis összesen 6 évig leszek középiskolás. Ha én is 6 éves egyetemi szakra mennék utána, akkor valóban 27 lennék, mire befejezem, ha kihagyok egy évet akkor 28.

2021. júl. 26. 11:12
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Végzős vagyok orvosin, a szüleim addig támogatnak, ameddig egyetemre járok. Nem lett volna gond az sem, ha azt mondják, hogy nem futja nekik erre, de a korrektség kedvéért díjaztam volna, ha ezt az érettségi és egyetemi jelentkezés ELŐTT közlik velem, hogy még időben más lehetőség után nézhessek.
2021. júl. 26. 12:12
 26/31 anonim ***** válasza:
93%
Ameddig tudnám.
2021. júl. 26. 13:09
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Avaly, te nem is akarsz gyereket, nem értem miért szólsz egyáltalán hozza a témához.
2021. júl. 26. 15:07
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Engem végig támogatnak .(negyedéves)
2021. júl. 29. 11:47
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért az orvosi igen kemény és simán csúszhatnak a hallgatók 1-2 évet és nem feltétlenül azért, mert nem tanulnak. Orvosi mellett nehéz melózni. Valaki érettségi után kezdi is 25 mire végez, mert 6 éves. 27 évesen végezni az orvosin teljesen átlagos. Gratulálok annak, aki így áll a gyerekéhez, ahelyett, hogy büszke lenne rá, hogy orvos lesz. De a diplomaosztóján majd azért kihúzzátok magatokat, hogy a ti érdemetek is. Undorítóak vagytok. Az ilyen minek vállal gyereket komolyan?
2021. szept. 4. 16:34
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a 29-essel. Aztán persze ő lesz a család büszkesége,ha ilyen körülmények közt egyáltalán el tudja végezni. Ha az én gyerekem hasonló tervekkel rendelkezne és látnám rajta, hogy meg tudja csinálni, eszem ágában nem lenne ultimátumokat adni neki. Tiszta szívemből örülnék és kevesebb lenne a nyaralás vagy az új ruha inkább.
2021. dec. 31. 13:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!