Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki milyen véleménnyel van...

Ki milyen véleménnyel van arról hogy, a gyerek a szülő ápolásának, ellátására áldozza az életét? Elfogadható?

Figyelt kérdés

Éltük az életünket, és egyik pillanatról a másikra közbe szólt egy vérrög ami mérete ellenére, nagy bajt csinált. Ahogy apámat elkezdték kezelni tudtuk hogy nem magától fog kijönni a kórházból, és mindennap ezzel foglalkoztunk hogy mi lesz ezután. Tesóm már nem itthon él, de hazajön néha viszont a napi rutinból már nem tudja kivenni a részét. Én vállaltam 29 évesen hogy félreteszem az életem, és szerintem a család számára is segítség most már hogy itthon lakom. Nehéz lenyelni hogy magamra semmi idő nem jut innentől, de mit csinálhatnék másképp? Ilyen dolgokról a mai világban egy fiatal sem akar tudni, és szinte menekülnének is, apámmal is viccelődtünk még tavaly hogy őt nem kellesz kiszolgálni, fürdetni, és most itt vagyunk.

Nem tudunk mindent a stroke-ról, de megváltozott a személyisége valamilyen szinten, kicsit érdektelenebb lett mindenben, nincs tisztában azzal hogy milyen nap van, ki hány óráig dolgozik. Tegnap kiakadt hogy már 14 órától vár engem hogy kimenjünk a konyhába, pedig mondtam neki hogy 18 óráig dolgozok, erre azt mondja miért nem jövök haza.

Nem tudom milyen tüneteket hozott magával ez a szarság, de a 75 éves nagyszülő gondolkodásához tudnám némileg hasonlítani, de nála enyhe fokú demenciát állapítottak meg, egyik nap formában van, máskor meg elzavarja a saját macskáját mondván hogy nem az övé...

Mondta apu hogy sajnálja ami történt, és inkább maradt volna ott akkor, most nem tenne minket ki ennek, volt olyan hogy estefelé odaadtam neki a gyógyszereket és utána mondja hogy úgyis lassan aludni készül, én meg menjek csavarogni, inni, szórakozni. Őszinte voltam vele mindig, és közöltem vele hogy már nem lehet, erre az volt a válasza ne legyek hülye, később megbánom.

2021. júl. 23. 22:18
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
85%

Nem, ez talán kegyetlen.

Ha meg nem csinálod buntudatod lesz.

Segítséget kell keritened. Szociális szféra, egészségügy, Hospice - igen, segítenek!!! -, alapítványok.

2021. júl. 23. 22:25
 2/31 A kérdező kommentje:

Otthon fel sem merült a családban, pedig többen is beszéltünk a későbbiekről. Mivel csak a fürdésben kell segíteni, a mosdóba kísérni, és az ennivalót elé tenni, ezek még nem nagy dolgok, egy jobb erőben lévő embernek, viszont nőnek, asszonynak már vállalhatatlan, és ha kibillen az egyensúlyából menet közben akkor mindketten elesnének, ezért vagyok én is kéznél.

Idegennek meg épeszű ember nem fog kulcsot adni, hogy utána ékszerek, értékek tűnjenek el pár alkalom után.

Jelenleg gyógytornász segítségét vesszük igénybe felügyelet mellett.

Nem élünk rosszul, még ennek ellenére sem szerencsére, csak itt én áldozom fel magamat, kíváncsi volnék hogy más képes lenne-e kirakni otthonról a szülőt.

2021. júl. 23. 22:35
 3/31 anonim ***** válasza:
92%
Én nem áldoznám fel magam, hanem ápolót fogadnék mellé. Nem fog mindenki meglopni, nem értem ezt a bizalmatlanságot.
2021. júl. 23. 22:38
 4/31 anonim ***** válasza:
98%
Anyukádról nem írtál. Vele mi a helyzet?
2021. júl. 23. 22:40
 5/31 anonim ***** válasza:
73%
Miért válaszolna bárki is érdemben, mikor már egy masszív mártírkomplexusból szemléled a helyzetet, - "feláldozom magam", milyen drámai! - és erkölcsi felsőbbrendűséggel kezeled a szerepedet benne?
2021. júl. 23. 22:40
 6/31 anonim ***** válasza:
85%
Munka mellett hosszútávon ezt nem nagyon lehet bírni szerintem, főleg egyedül.Ezt a testvéreddel meg apáddal kellene megbeszélni.A normális bentlakásos helyek viszont nem olcsók és annyit tudok, hogy még ott is hosszú várólista van.
2021. júl. 23. 22:41
 7/31 anonim ***** válasza:
84%
Ez mindig az adott esettöl függ szerintem, bár nyilván azért mégiscsak szülő, ha iylen helyzet van a gyerek igyeksziks egitnei.
2021. júl. 23. 22:41
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Én fogadnék mellé egy ápolót napi pár órára. Nem kell mártírkodni, írod, hogy jól éltek aránylag, a testvéred is beszállhat anyagilag.
2021. júl. 23. 22:50
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Fogadj fel ápolót. A 2db ellopott villa(amit el sem lopna az ápoló) többet ér, mint az életed?
2021. júl. 23. 22:53
 10/31 anonim ***** válasza:
83%

Gyerekek, ez a magától értetődő megoldás, amit írtok, azért nem jut az eszébe, mert nem akar megoldást. A kérdést is azért írta ki, hogy majd tömjénezzék a népek, hogy mekkora szent, és morálisan lehúzhassa azokat, akik netalántán az ellenkezőjét mondják.

Maga a papa is mondta neki, hogy megoldja az estét ő, menjen el szórakozni, de rögtön kifogásokat keresett, mert a kérdezőnek tetszik, hogy sajnáltathatja magát. Ellenkező esetben nem is használná ennyiszer az áldozat szót, és nem életre szóló, erőn fölüli lemondásokról regélne. Miért? Mert fényes páncélú lovag akar lenni az apja tragédiája miatt.

Kényelmesebb szenvelegni, mint egy mindenki számára optimális megoldást kitalálni. Most ráfoghatja az apjára, hogy nincs élete, nem tud kiteljesedni, mikor nem is hajlandó rá. Pár év múlva meg habzó szájjal az öreg arcába vághatja, hogy DE ÉN RÁD ÁLDOZTAM AZ ÉLETEMET, ÉS MOST EGY BOLDOGTALAN NULLA VAGYOK. Én inkább a papa lelki egészségéért aggódok, ha csak annyira éreztetve van vele, hogy amit az aradi vértanúk átéltek, az smafu az ő karbantartásához képest, mint a kérdésben.

2021. júl. 23. 23:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!