Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ilyenkor el...

Mit tegyek, hogy ilyenkor el tudjam viselni anyámat?

Figyelt kérdés

Egy szóval fogalmazva: hülye. Vannak napjai, amikor random úgy kell fel, hogy mindenkibe beleköt, széttöri a tányérokat, poharakat, leönti az asztalról az ételt. Apropó, tegnap kivette a telemenstruált tampont (vagy hogy a fenébe nevezik), reggeli közben pedig feldobta az asztalra. Ilyenkor nem merünk hozzászólni, nehogy még valamiben kárt tegyen. Ezek után felmegy a hálószobába, bezárkózik, s fenyegetőzik, hogy öngyilkos lesz(nem sajnálnám, de úgy sem meri megtenni). Ez a tegnap történt — egy ilyen cirkusz időszak 2-3 hétig tart nála, 3 havonta kitör belőle — ültünk hárman a kanapén, én, apám, és a lány testvérem, amikor lejött anyám, kivette a hűtőből a pizzát, — kaját rendeltünk, mert ilyenkor nem is főz — egyenként feldobálta a kanapéra. Mindig így viselkedik, amikor be van kattanva. Jó dolgában azt sincs, amit csináljon, nem dolgozik, csak szórakozgatásból eljárt a tavaly valami dietológus(nem tudom, hogyan nevezik) kurzusra, amivel diplomát is kapott, és dolgozhatna is. Ezen kívül van még egy egyeteme, de mégsem dolgozik semmit. Annyiszor felvetettem apámnak, hogy váljon el, de sosem teszi. Most 16 éves vagyok, a testvérem is ugyan ennyi, legalább 3 évig még nem tudok elköltözni, tesóm se, mert iskolába járunk.

Mit tehetnék, hogy el tudjam viselni, amikor be van kattanva?

16/F, tesóm 16/L.

2021. júl. 23. 12:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennek a fele is igaz, akkor anyukádnak sürgősen orvosi segítségre lenne szüksége, mert nem egészséges mentálisan.
2021. júl. 23. 12:08
 2/17 anonim ***** válasza:
98%

Apukádat kellene meggyőzni, hogy tegyen valamit.

Mentális baja van az fix

2021. júl. 23. 12:09
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Szóval 16 évesek vagytok mindketten, ezek szerint ikrek.

Nem lehet, hogy anyád abba kattant bele, hogy egyedül hordozza hármótokat a hátán? Hogy minden házimunkában egyedül maradt?

Csak hangosan gondolkodom..Mert valami oka csak van, hogy időnként bekattan és torkig lesz mindennel.

Mondjuk a tampon az nagyon durva..

2021. júl. 23. 12:14
 4/17 A kérdező kommentje:
Az ebédet szokta ő csinálni, hétvégente van, hogy apám. Takarítani meg mindenki szokott.
2021. júl. 23. 12:26
 5/17 A kérdező kommentje:
Szegény családból származik, a testvére is alkesz. Apám azt mesélte, hogy születésünk után kezdte, akkor meg is fenyegette anyámat, hogy elválik, ha folytatódnak a cirkuszok(akkoriban az volt a csoda, ha nem csinálta, apám legalább is ezt mesélte). Apámat sajnálom a legjobban, egész nap dolgozik, van, hogy éjjel is a számítógép előtt ül, s dolgozik, hogy anyám ne kelljen dolgozzon.
2021. júl. 23. 12:30
 6/17 Metionin ***** válasza:
100%

Én ilyenkor próbáltam láthatatlan lenni és nem a szeme elé kerülni, főleg miután egyszer el is talált a tányérral. Az a baj, hogy bár világosan látszik, hogy mentálisan problémás, amíg ő maga nem megy el orvoshoz, ti nem vihetitek el, nem vizsgálják ki, mert cselekvőképes.

3-nak igaza van amúgy, nálunk is volt előzménye a dolognak ami kiváltotta ezeket a rohamokat (alkesz férj és számára kibírhatatlan természetű gyerek, azaz én) de ettől függetlenül az nem megoldás hogy pár havonta ripityára töri a tányérokat meg leszaggatja a függönyt, másnap reggel meg úgy kel fel mintha az egész meg se történt volna és nem érti, hogy miért nem futsz hozzá boldogan.

2021. júl. 23. 12:35
 7/17 anonim ***** válasza:
76%
Aztakrva. Szegény nő:(
 8/17 A kérdező kommentje:
Van videó is a telefonomon azt most nem szeretném megmutatni senkinek sem. Bizonyíték, ha válás lenne(amiért minden nap imádkozok).
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
El kell vinni valahova es igy nem mehet tovabb! Veszelyes! Sajnos beszelni kell szakertokkel es kinyilvanitani hogy mentalis bajok vannak es maga sem tud rola, veszelyezteti az eleteteket ki tudja mi lesz kesobb, vannak megfelelo intezmenyek szamara ahol figyelhetnek rad. Jo helyen lesz nektek meg jobb eletetek. Erre nincs szuksegetek? Sajnalom
2021. júl. 23. 12:47
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Kerdojelet nem akartam a vegere
2021. júl. 23. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!