Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belenyúlnátok a szüleitek...

Belenyúlnátok a szüleitek irattartójába, ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Nagykorú vagy, de még tanulsz, ezért otthon laksz, még olyan minimum két évig nem tudsz semmiképpen sem elköltözni.

Szükséged lenne egy iratodra, ami nála van, de nem hajlandó odaadni neked, mert szerinte semmi szükséged nincs rá. Egy nap otthon hagyja az irattartót az asztal közepén, te pedig belenézel, hátha ott van az, ami neked kéne. És tényleg benne van az az iratod, ami a tiéd, csak nem hajlandó neked odaadni a szülőd.

Úgy kivenni nem tudod, hogy ne tűnjön fel neki, tehát mire elintézéd az ügyet, amihez kell, észrevenné, tehát nem tudod észrevétlenül visszacsempészni.

Kivennéd-e belőle?

2021. júl. 21. 11:32
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Helyben nincs semmi, és az utolsó busz már elment, tehát nem érek haza a szüleim előtt. Szóval nem tudom kijátszani a "rendszert" ilyen téren, és titokban elintézni. (Egyébként annyira nem sürgős, minimum pár hónapig még ráérek vele, csak ki tudja mikor lesz lehetőség.)

Szóval marad az, hogy kérek egy újat, és akkor nem tudja meg, hogy amúgy nálam van, vagy amit most tudok tenni, hogy lerakom az irattartót a kanapéra, kiveszem belőle, elrakom magamnak, ami kell, aztán pedig úgy teszek, mintha nem tudnék róla semmit, mintha ő hagyta volna el. Csak nem tudom, hogy mennyire veszi be az utóbbit, meg mennyire tudom előadni, ha rákérdez nálam, meg ugye az is számít, hogy mikor tűnik fel neki. :D

2021. júl. 21. 12:31
 22/42 anonim ***** válasza:
93%

Valakinek az iratait jogtalanul magánál tartani nem bűncselekmény?

Az elrabolt emberekkel szokás így tenni, akiket aztán iratok nélkül mindenféle munkákra kényszerítenek.

2021. júl. 21. 12:32
 23/42 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ne hagyd, hogy ennyire gyerekként kezeljenek. Szükséged van saját bankszámlsszámra, mert diákmunkázni akarsz, ehhez kell az adókártya, ha nem adják oda, akkor elveszed és punktum. Állj a sarkadra, különben a jövőben is mindent ők fognak eldönteni helyetted.
2021. júl. 21. 12:39
 24/42 anonim ***** válasza:
28%
Keresd meg gyorsan, fotózd le és tedd vissza.
2021. júl. 21. 12:44
 25/42 anonim ***** válasza:
85%

#16 Adókártya 3000Ft az újracsináltatása. TAJ kártya szintén, ha már itt tartunk. Évi vagy félévi 1x (nem tudom) ingyenes a személyi/lakcím újracsináltatása. Csak így kiegészítő infóként, gondoltam hasznos, ha ezt tudja az ember. Ha van felesleges 3k-d kérdező, hajrá, de ez körülményes.

Csak szedd ki, a tied. Ha meg számonkéri ne kertelj, megmondod, hogy igenis elvetted, mert az a Te iratod és kész. Problémázni nem tud, szélsőséges esetben meg húzd elő a "feljelentelek" kártyát. Hát most erre mit mondjak, elvégre tulajdonképpen bűncselekménynek számít mások iratát eltulajdonítani/visszatartani.

Vagy játszadozz még, parázz rá, hogy "juj szülők". Bánom is én, nem az én bajom.

2021. júl. 21. 12:45
 26/42 anonim válasza:
68%

Nem sértésből, de te valami hibás/fogyatékos vagy?

Nagykorúként tanulsz, de nem tudsz még évekig költözni.

Anyád nem adja oda a papírjaid.

Kérdést írsz a Gyakorira.

...

2021. júl. 21. 12:50
 27/42 anonim ***** válasza:
82%
Fotó alapján a bankban nem nyitnak neki számlát.
2021. júl. 21. 12:50
 28/42 anonim válasza:
77%

25.-nek.

És mit ér el a fotóval?

2021. júl. 21. 12:55
 29/42 anonim ***** válasza:
72%

Simán vedd ki és kész. Az ugyanis a tiéd, nálad kellene lennie alapból. Kamasz gyerekeim évek óta maguknál tartják az összes iratukat. Miért kellene nálam lenniük? Ráadásul te nagykorú vagy. Vagy gondnokság alatt állsz? Egyébként ha ennyire félsz a szülődtől vagy csak simán életképtelen vagy,

akkor nyiss online számlát. Aztán csak be kell menned a bankba aláírni, feltételezem a személyid azért nálad van.

2021. júl. 21. 12:59
 30/42 anonim ***** válasza:
82%

Akár a szüleid, akár nem, konkrétan illegális elvenni mások iratait, így nem tarthatják akaratod ellenére maguknál az adókártyádat. Két lehetőséged van: vagy csináltatsz egy újat, ahogy többen javasolták, és titokban csinálod vele amit akarsz, és folyamatosan azt várod, mikor buksz le, vagy végre a sarkadra állsz, kiveszed az irattartóból a személyes irataidat, és kész. Ha rákérdeznek, akkor megmondod, hogy elvetted, mert a tiéd, és nem mondhatják meg, mit csinálj vele. Mivel felnőtt ember vagy, ez lenne a logikus lépés.

Amúgy meg miért nem akarják, hogy sajád bankszámlád legyen? Ha egyetemre járnál is kéne (vagy legalábbis erősen célszerű lenne), mert minden pénzügyi dolog bankszámlákon keresztül működik. És akkor a kártyás fizetés elterjedéséről még nem is beszéltünk... Kisgyerekeknek is csomóan nyitnak saját számlát, persze csak hogy a kis szülinapi pénzüket ott tarthassák. Mi a fenéért zavarná a szüleidet, ha felnőtt létedre lenne egy bankszámlád? Mindig meglepődök egyesek hülye mániáin...

Ha nagykorú vagy, akkor ideje lenne legalább annyira felnőttként viselkedned, hogy ne érezd magad rosszul azért, mert a saját irataidat magadnál akarod tartani. Elveszed az adókártyát, és csináltatsz egy számlát, kész. Nem igazán értem, mit kell ezen gondolkozni. Te sem tartod magadnál az ő irataikat, hiszen nem lenne normális. De elárulom, ez sem az.

2021. júl. 21. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!