Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyámat hogy...

Hogy vegyem rá anyámat hogy kicsit megerőltesse magát és legyen önállóbb?

Figyelt kérdés
Nemrég tanult meg vezetni, addig mindenhova fuvarozni kellett. Kapott kisautót, nem nagy sofőr, A-ból B-be elmegy, de más már gondot okoz neki. Elmegy a munkahelyére meg vissza, aztán leteszi a kocsit és szól, hogy vigyem el a 3 utcával odébb lévő ismerőséhez... Minden furfangtól mentes út, 2 kanyarral. Ha meg finoman célozgatok rá hogy vezessen el odáig, akkor én vagyok a szar, meg "nem bírom megtenni érte, akkor megkér mást, stb stb."
2021. júl. 20. 14:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
27%

Mondjuk úgy is hozzá lehetne ehhez állni hogy örülsz neki hogy segítséget kér és szívesen segítesz. Ha engem anyukám megkérne hogy vigyem el bárhova, mert a saját vezetésében nem bízik, nekem érne annyit a biztonsága hogy ezt megtegyem.

Vagy mondjuk elmentek együtt vezetni hogy meg tudj bizonyosodni róla hogy biztonságosan vezet, és akkor már maximum bátorításra van szüksége. Ha meg nem vezet biztonságosan akkor egyrészt tanítsd meg, másrészt pedig örülj neki hogy ezzel ő is tisztában van és inkább megkér téged.

Az ember amikor a saját anyjáról van szó nem biztos hogy feltételhez kellene hogy kösse a segítséget. Se anyukádat, se téged, se az előzményeket, se semmit nem ismerek, de ledöbbenve olvastam az eddigi válaszokat, amelyek mind arról szólnak hogy a saját anyádat hogyan szorítsd keretek közé, meg mit mondjál meg mit ne mondjál, milyen praktikákat alkalmazzál hogy ő békén hagyjon és legközelebb még csak meg se forduljon a fejében hogy segítséged kérjen tőled.

2021. júl. 20. 16:24
 12/16 anonim ***** válasza:
66%
Tök jó válaszokat kaptál, ne mondd, hogy még mindig nem tudod, mi a teendő. :)
2021. júl. 20. 16:24
 13/16 anonim ***** válasza:
84%
11.ha a munkahelyére be tud vezetni, akkor 3 utcával arrébb vajon miért nem?ez nonszensz
2021. júl. 20. 18:25
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Három utcányira kocsival? Ennyire nem kéne lustának lenni...
2021. júl. 20. 18:46
 15/16 anonim ***** válasza:
90%
Van aki a szembeszomszédhoz is azzal megy sajnos tapasztalat, itt faluba van iylen.
2021. júl. 20. 21:24
 16/16 anonim ***** válasza:
93%
Én mondjuk azt mondanám meg neki, hogy három utcát le tud sétálni, és eszem ágában nincs csak ezért szennyezni a környezetet.
2021. júl. 21. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!