Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyjaként fog szeretni a fiam?

Anyjaként fog szeretni a fiam?

Figyelt kérdés
Borzasztó buta kérdés igazából. Anyósoméknál lakunk, nem igazán tudjuk anyagilag megengedni hogy elköltözünk egy gyerekkel. Egy hónapos a kisfiam, és minden egyes alkalommal amikor a nagymamàja felemeli az az érzés kap el, hogy őt jobban fogja szeretni mint engem. Szóval elönt a féltékenység, és csak arra tudok gondolni, hogy annak a gyereknek a nagyi meg én ugyanazona szinten vagyunk, tehát szeretheti jobban a nagyit, benne még nincs meg az a kötődés mint bennem.

2021. júl. 18. 18:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Fordulj pszichológushoz.
2021. júl. 18. 18:49
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
1-essel egyet értek.
2021. júl. 18. 19:05
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem csak "kezdő" anyukaként nem tudja hova tenni az érzelmeit.

Kérdező,igen,anyjaként fog téged szeretnia fiad.

A nagyit is biztosan szeretni fogja,de te az anyukája vagy.

2021. júl. 18. 19:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én pl rengeteg időt töltöttem a nagymamámmal

Mert szüleim 3 műszakban dolgoznak és így tudták megoldani

De ennek ellenére is imadom az anyukám sokkal de sokkal jobban mint a mamát

Az anyai szeretet semmivel sem ér fel nem lehet pótolni

20/fiú

2021. júl. 18. 19:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nővéremmel együtt laktunk, míg az ő kislánya 7 éves nem lett. Nővérem minden nap este 9-ig dolgozott, kivéve heti egy változó szabadnapot. MINDEN NAP én mentem a gyerekért a bölcsibe, oviba, majd még 1. osztályban napközibe is, én voltam vele, én adtam neki vacsorát, fektettem el.

Mégis a nővéremet jobban szerette. Ha igazán baj volt, ő tudta megnyugtatni. Hozzá bújt oda először ébredéskor. Neki mondta el a legfontosabb dolgait. Ő az anyukája...

A nővérem mindennél jobban szereti a kislányát, és ezt a kislány érzi és viszonozza. Viszont a mai napig ott vagyok én is a gyereknek (ma már egyetemista), mint "második anyuka". Gazdagabb lett így az életünk.

Ne legyél féltékeny a nagyira. Te vagy a gyerek anyukája, szeresd őt mindennél jobban, és akard a legjobbat neki, és ő ezt viszonozni fogja. A többiek pedig, akik szintén szeretik őt, csak gazdagabbá teszik az életét.

2021. júl. 18. 19:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én megszülettem, a szüleim ugyanebben a helyzetben voltak, mint most te/ti, így anyukám édesanyjánál laktunk 5 éves koromig (addigra egyébként megszületett az öcsém is). Magától értetődő volt, hogy nagymamám is ugyanúgy nevelt engem, mint a szüleim akkoriban, de ennek ellenére anyukámat jobban szeretem. Nagymamámat is nagyon szeretem, de ezt a szeretet nem lehet összehasonlítani az édesanyám iránt érzettel.
2021. júl. 18. 20:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem a nagyim nevelt,hanem anyám. De a nagyimat 100X jobban szerettem.
2021. júl. 18. 20:22
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
Igazából azzal, hogy itt mi megpróbálunk nyugtatni téged, hogy nem fogja jobban szeretni a mamát, még nem biztos, hogy belőled ezek a rossz érzések távoznak. Ha jó a viszonyod anyósoddal, akkor beszélj neki a problémádról. Persze ne támadólag, hanem szépen mond el neki, hogy te félsz. Lehet megnyugtat, és ezentúl nem úgy tekintessz rá, mint aki a gyereked szeretetét el akarja venni tőled. Neked a félelmed okozójával kell szembe nézned, vagyis anyóssal. Beszélgess vele. Sokat segít majd.
2021. júl. 18. 20:39
 9/12 anonim ***** válasza:
20%
Engem már gyűlöl a lányom. 10 hónapos korában költöztünk a szüleimhez. 8 éves volt, mikor el tudtunk onnan költözni. Azt nem tudta megbocsátani. A mama az isten, de olyan szinten, hogy gyakorlatilag hozzáköltözött. Most 15. Sosem tisztelt, sosem szeretett. Gyakorlatilag testvéreként kezel, anyukámat meg anyjaként.
2021. júl. 18. 21:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Bennem is volt egy hasonló, féltékenység-szerű rossz érzés, pedig nem is laktunk együtt. Szerintem ez részben természetes, mert a sérülékeny, tőled függő kicsi babát ösztönösen nem akarod "átengedni másnak".

De nekem olyan oka is volt, hogy anyósom az az igazi tyúkanyó, aki az egyszálédes, életeértelme pici fiát alig akarta elengedni, mert úgy szereti. Legszívesebben 35 éves korában is csak a kívánságait lesné mindennap, hogy mit kér enni, és cserélgetné az ágyneműjét, takarítaná a szobáját, meg telefonálna neki, ha 9-ig nem jön haza, hogy hiányzik és siessen.

Valahogy attól féltem, hogy az én gyerekemre is úgy rátelepszik majd, és neadjisten a gyerekem ezt a majomszeretetet a törődés magasabb szintjeként fogja értelmezni, és ezért imádja majd a mamát, aki "jobban szereti őt, mint én".

Most, hogy már nagyobbacska (2 és fél éves), a minap nyugodt szívvel hagytam ott a mamáéknál majdnem teljes napra. Tudom, hogy ellesz nélkülem. Már nem kell megszoptatnom, figyelnem rá, hogy ki ne hűljön, túl ne melegedjen, minden pillanatban szemmel tartanom, hogy elég biztonságos-e a környezete és nincsenek-e arra utaló apró jelek, hogy valami baja van. A majrés hímestojás-korszaknak vége, a gyerek van olyan életképes, hogy a mamáék is biztonságban tartsák egy darabig. Ösztönösen könnyebben engedem el.

És ahogy egyre inkább képessé válik az öröm és a szeretet kifejezésére, már azt is tudom, hogy úgyis minket szeret a legjobban, apát és anyát. Azt a mosolyt, boldog toporgást, csimpaszkodó ölelést csak mi kapjuk. Már elég más szemmel nézem azt, ahogy mama "a fenekét is kinyalja". Szeresse csak. Örülök, hogy szereti.

2021. júl. 18. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!