Az apám megfenyegetett, hogy kitesz az utcára, ha nem fogom tudni a pitagorasz-tételt fejből. Mit tegyek?
Sosem értettem, hogy mi a nehéz a pitagorasz tételen.. Minket a felsőbb évesek folyton szivattak, elrettentettek, hogy lehetetlen lesz megtanulni, nagyon nehéz, mindenki megbukik stb. stb. Egyébként filmekben is el van túlozva a dolog rendesen.
Amikor 8-ban odaértünk a pitagorasz tételhez, elmagyarázta a tanár és ez jött ki belőlem:
ez tényleg csak ennyi?! :D
Hidd el, lesznek ennél bőven nehezebb dolgok a matekban pár év múlva...
Ha a pitagorasz-tételt tanulod a suliban, akkor nyugi, nem tehet ki, mert ő üti meg a bokáját.
Amúgy az érettségi után semmi szükséged se lesz a matek tananyag 99%-ára.
#12 de valahogy el kell jutnia odáig, pitagorasz tétel nélkül meg nem fog.
De 100%-ban igazad van, semmi szüksége nem lesz utána az anyag nagy részére.
12... aztán ha mégis, majd kiírja ide a gyk-ra...😂😂😂😂
Még egy ácsnak v burkolónak is használni kell a pitagorászt v hasonló képleteket!
Figyelj. A befogók négyzete egyenlő az átfogó négyzetével.
a²+b²=c². Ennyi. A mai napig tudom, nem kell semmire de nem annyira nehéz, hogy ne lehessen megtanulni
Bocsánat a tudatlanságomért, de Magyarországon nem olyan a matek érettségi, hogy mindenképp kötelező, de használhattok jópár segédletet? (Valami négyjegyű függvénytáblázatot vagy mit pl) Akkor meg minek kell fejből tudni?
"Amúgy az érettségi után semmi szükséged se lesz a matek tananyag 99%-ára."
A történelem vagy irodalom tananyagra még ennyire sem.
Ettől függetlenül egy felnőtt, pláne érettségizett ember legyen tisztában a kultúra, a történelem és a tudomány alapvető tényeivel.
Szóval én erre azt mondom: nem kötelező középiskolába járni, nem kötelező érettségizni.
Nekem a Pitagorasz-tétel volt az egyetlen pozitív salódás a matekban.
😂😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!