Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa lenne házam felújításakor...

Apa lenne házam felújításakor a szakember. De nem vagyok biztos benne,hogy jó ötlet(kifejtem). Volt ,hogy apa após,akivel nagyon jó a viszony volt a szakember? Hogy ne legyen nagy sértődés?

Figyelt kérdés

A szülői ház kb 125 éve épült,sok átalakításon és felújításon van túl. Apa 38 éve került ide.

Tanúlt szakmái a lakatos és villanyszerelő. Karbantartóként dolgozik, 2500 panel lakás és hozzájuk tartozó lépcsőházak tartoznak hozzá. Már nyugdíjas kollégájától kitanúlta a víz és fűtés szerelést, már csak ő csinál a munkahelyén mindent, szak szerszámai vannak amiket bármikor hazahozhat.

Igen a házunk régi tény és való, de akármit megcsinál néha könnyen néha káromkodás közepedt nem túl tartós. Főleg víz terén. Az is tény és való itt lakik idős nagymamám aki minden csapot szétrángat...néha wct (tekerőscsap) úgy nyitja meg hogy dübörög az egész ház, a bojler védő szelepét is gondolom befojásolja mert mostanában 2 havonta folyik. Csap betétek is pár hónapot bírnak....sarokszelepek is engednek..

Villany terén jobb a helyzet, bár a zúgó kötő dobozok, egy villany felkapcsolásakor a tvm kihagy 1 mpre....

Hívják maszekolni is apát mind két szakmában.

Na ami félelmem, azt mondta nem baj ha ezt azt kell felújítani a házon, villanyt vizet meg tudja csinálni (anyagköltség alatt, amit tud intéz olcsón). De nem tudom bízhatok e benne. Ha meg mást hívok akkor sértődés lesz.

2021. júl. 13. 21:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%
Apósom villanyszerelő, nálunk ő csinálta a ház teljes rendszerét. Ő nyugdíj mellett vállalkozó és elég jó, másrészt nem másik munka után fáradtan állt neki nálunk dolgozni. Benne megbíztam, nagyon alapos volt. De nem érezte magát mindenhez értő szakembernek, szerintem olyan nehezen van, aki mindenben ugyanolyan ügyes. A helyedben rábíznám azt, amiben szerinted tényleg jó, a többit meg szakemberrel csináltatnám. Igen, a spórolás is szempont, de ha havonta kell visszahívni javítani valamit, akkor nem sokat ér az a munka.
2021. júl. 13. 22:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem én is rábíznám a dolgokat apukádra, viszont az anyagon nem spórolnék, ha a házban búgnak a kötődobozok az gáz,de nem feltétlen szerelési hiba, valszeg még alukábelek is vannak, és azokhoz lett hozzáhúzva a réz, vagy csak kontaktosak a csatlakozások, én a helyedben lebeszélném apáddal hogy az egész ház újra legyen húzva, és még egyszer, az anyagon ne spóroljatok, apád összeírja mi kell, és vagy ő vagy te megveszed, és kész, ki kell vésni a régi kátránycsöves cuccot, és rendes csőben elvinni, az új kábelt, akkor nem kell majd félned hogy míg dolgozol kigyullad a ház....

A víz szintén zenész, azt szerelni nem nagy dolog, szinte elronthatatlan, amiből csak lehet újat kell venni, annál enyhe túlzással csak arra kell figyelni hogy ne az olcsót vedd, mert az hamar tönkremegy(igen pl a csöpögő/eresztő csap, remek példa, hiába rakod össze jól, ha szétkopik mert lágy az anyaga, főleg úgy hogy még egy bolond rángatja is....

2021. júl. 13. 22:59
 13/15 anonim ***** válasza:
33%
ėn meg nem mert ahogy írtál rola az nem feltėtlen jó szakember benyomåsåt kellti .ėn inkåbb egy rendes szakembert hivnék aki ért is ahoz amit csinál.inkább fizetek meg egy rendes szerelőt mint hogy kontárkodåsal tönkre tegyen valamit.
2021. júl. 14. 05:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Fűtéshez szakember kell, mert vannak dolgok ami bejelentős. Ha neki nincs akkor hívjon ismerőst.

Ahogy elmondod megcsinálja de nem tartós ezek szerint?

2021. júl. 14. 16:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Én villanyszerelő vagyok, de vízzel és bútorral is foglalkozok.

Anyám nem akart terhelni, mikor elhatározta a 2mx3m fürdő felújítását.

Wc, csap, mosógép, zuhanyzó. Hívott egy vizest, kikapta a régi csöveket, 4 óra alatt becsövezte újra. 160 ezer plusz anyagért. De az anyag is kb dupla áron volt, holott azt mondta, hogy ő kedvezményesen veszi.

Mindegy, ki lett burkolva, havta a vizest hogy jöhet betenni a wc, mosdó zuhany cuccait. Ja, mondja, az nincs benne az árban, és nem is ér most rá.

Szóval én mentem befejezni.

2021. okt. 22. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!