Ha van egy jó ötletem vállalkozáshoz, de kellene hozzá egy hozzértő szakember is, hol találhatok ilyent?
Sehol. Megtanulod magad ami kell, vagy olyan vállalkozásba fogsz amihez értesz.
"akár jól jövedelmező lenne" - 3 . webshopomat indítom ami szerintem jövedelmező lesz, az első 2re elköltött 400e forint megmutatta hogy a szerintem jövedelmező, meg a valós piac szerint jövedelmező dolog nem egy és ugyanaz.
"Ha nem vagy jartas a temaban, wkkor honnan veszed, hogy jo otleted van?"
Nem vagyok benne teljesen biztos, erre adna választ egy szakember...
Amikkel eddig a pályafutásom alatt találkoztam:
1. Az egyetemi vezetőség küldött hozzánk egy olyan ürgét, aki grafténből akart űrhajó pajzsot csinálni, illetve az űrállomást földel összekötő liftet létrehozni és ennyiben ki is merült az ő része.
Elképzelése szerint az ötlete 80%-ot míg a teljeskörűen megvalósítás 20%-ot ér, de hozzájárul, hogy publikáljunk belőle.
A vezetőség dörzsölte a markát, már a képzeletbeli milliárdok zsebre vágásán álmodozott, de mi mint "Lusta és fejlődésre képtelen, idióta barmok!" nem tudtuk a közmunkás úriember elképzelését nulla Ft segítségével valósággá varázsolni, hát ennyit is érünk...
2. Az elképzelés a következő volt, a levegőből vonjuk ki a CO2-öt, tegyük palackba, majd ezzel hajtsunk meg a légmotort áramot termelve. Volt több olyan projekt is melybe megfelelt volna pl. CO2 szint csökkentés, környezetbarát energiatermelés, innovatív újítás.
A lustaságunkat tükrözi, hogy mi ezt is halva született elképzelésnek állítottuk be, így nem meglepő, hogy a mi részlegünk nem is kapott 4 éve karácsonyi jutalmat!
3. Mérjél valami kémiai paramétert és elemezd ki az adatokat szeptemberre műholdas rendszer segítségével. A nehézség, hogy még nincsen műhold, sem pedig mérési mód kidolgozva a mérés és ebben kérik a segítséget, másrészről nem tudják megmondani, hogy mit kell mérni és nem is árulhatják el a projekt titkosítása miatt.
Totál idióták vagyunk, ebben sem tudtunk közreműködni!
4. Hozzánk irányítottak egy 4 fős menedzser csapatot, akik kemény 3,5 óra után sem árulták el miről van szó, de kb. 10 alkalommal aláakarták íratni velünk, hogy 10 évnyi fizetésünk összegével felelünk a projekt sikeres megvalósításáért.
Végül egy másik tanszéken aláírta nekik valaki és békén hagytak minket.
5. Ingyenmunka lehetőségként részvétel több milliárdos projektben, ha jól csinálod pár év alatt bedolgozhatod magad, amennyiben 3 év után marad pénz részben megtérítik az utazási költségeidet is. Költségelszámolás évente van, ezért első 2 év költségeit semmiképpen nem fizetnék, cserében viszont minden hétvégén, kizárólag a szabadidőmben mehetnék mérni hozzájuk és még készülékhasználati díjat sem számolnának fel.
Erre külön írtam nekik, hogy milyen nagyszerű lehetőség, tényleg ingyen mérhetném helyettetek a mintáitokat és nem számláznátok ki nekem a költségeket, de nem vették a lapot...
6. Durván 5-6 alkalommal kaptunk lehetőséget a tanszékek közötti együttműködés keretében, hogy a komplett mintavételezést (saját költségen és eszközökkel, durván havi 400-500km kocsikázás és 20km gyaloglás erdőkben), majd a minták elemzését és az adatok feldolgozását is elvégezhetjük, cserében megadják a lehetőséget, hogy az irodalmazásban is besegíthetünk és ha elégedettek velünk szerepeltetik a nevünket társszerzőként.
Gondolom nem okozok meglepetést, mi egy lusta csapat vagyunk és ismételten nem éltünk a lehetőséggel!
------
Kedves kérdező tényleg érdekelne az ötleted, sok meglepetést szerintem már nem tudsz nekem okozni :)
#6, na ezért megérte feljönni ide, jól szórakoztam :)
A 2-es projektet külön jó, hogy nem vállaltátok el, hiszen mindenki tudja, hogy a vízbű kell kivenni a zokszigént, de ahhoz is kell vagy harmincezer (300000) liter víz.
#6:
Menők vagytok! :D
Annyira tudnék veletek dolgozni. Direkt jól esne ennyi fura ügyféllel vesződni. :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!