Mérgező szülő-gyermek kapcsolat?
Ketten vagyunk lánytestvérek, mindketten itthon élünk, már a 20-as évek végén járva.
Van egy páromnak való férfi, akit bemutatnék már szívesen itthon.
Még nem volt olyan komoly kapcsolatom eddig, akit bemutattam volna.
A kapcsolatunk nem az igazi és nem is volt az soha anyuval, nekem lelki támogatásra lenne szükségem. Persze beszélgetünk, de soha nem lelkizünk.
Szerintem a szülők annyira megszokták ezt, hogy így négyen elvagyunk itthon plusz egy kutya, aki körül forog sok minden (igaz beteges, idősebb)...
Persze új szerep lenne, ha kerülgetni kellene néha a párom vagy elköltöznénk... ezek mind a komfortzóna elhagyását jelentenék.
De szeretnék azért, ha összejönnék valakivel, akivel összekötöm az életem. De így nehezen tudom őt behozni az életünkbe, ha nem érzem azt, hogy érdekelnék, mi a helyzet velem és a pasival.
A nővérem pedig negatívan nyilvánul meg a pasit illetően, neki nagyon kényelmes így itthon... csak nem tudom mire gondol a szülők örökké élni fognak..... le kellene válnunk, én le is fogok...
Egy anyának nem az a feladata, vállalása, hogy lelkileg támogatja, bíztatja a lányát, tanácsokat ad neki, ösztönzi, egy leendő párkapcsolattal kapcsolatban...?
Ez NEM mérgező szülőség - tudnék mesélni, mi is az ;) -, és örülj neki, hogy anyukád eltűri, hgoy majdnem 30 évesen még nála hédereljetek.
Ez gáz, már ne is haragudj, más 27-28 évesen már külön él vagy a párjával esetleg a saját gyerekével együtt, nem a szülői házban dekkol és vinné oda az aktuális pasit.
Úrisn..a családod kell támogasson abban, hogy mit csinálsz a magánéleteddel?
Életem egyik legjobb dolga hogy 19 évesen elköltöztem otthonról és azóta sem mentem vissza csak vendégségbe, annak se lett jó vége.
Nagyon nagy kárt csinálsz magadban azzal h közel 30 évesen mamahotelezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!