Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérgező szülő-gyermek kapcsolat?

Mérgező szülő-gyermek kapcsolat?

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk lánytestvérek, mindketten itthon élünk, már a 20-as évek végén járva.

Van egy páromnak való férfi, akit bemutatnék már szívesen itthon.

Még nem volt olyan komoly kapcsolatom eddig, akit bemutattam volna.

A kapcsolatunk nem az igazi és nem is volt az soha anyuval, nekem lelki támogatásra lenne szükségem. Persze beszélgetünk, de soha nem lelkizünk.

Szerintem a szülők annyira megszokták ezt, hogy így négyen elvagyunk itthon plusz egy kutya, aki körül forog sok minden (igaz beteges, idősebb)...

Persze új szerep lenne, ha kerülgetni kellene néha a párom vagy elköltöznénk... ezek mind a komfortzóna elhagyását jelentenék.

De szeretnék azért, ha összejönnék valakivel, akivel összekötöm az életem. De így nehezen tudom őt behozni az életünkbe, ha nem érzem azt, hogy érdekelnék, mi a helyzet velem és a pasival.

A nővérem pedig negatívan nyilvánul meg a pasit illetően, neki nagyon kényelmes így itthon... csak nem tudom mire gondol a szülők örökké élni fognak..... le kellene válnunk, én le is fogok...

Egy anyának nem az a feladata, vállalása, hogy lelkileg támogatja, bíztatja a lányát, tanácsokat ad neki, ösztönzi, egy leendő párkapcsolattal kapcsolatban...?

2021. júl. 10. 21:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Mutasd be azt a fiút. Nekem az a benyomásom hogy lemoziztad előre mi fog történni. Mutasd be, ráérsz utána ezen gondolkozni
2021. júl. 10. 21:32
 2/14 anonim ***** válasza:
77%
Huszas eveid veget jarva,meg mindig a szuloi hazban, de csak az erdekel, mi az anyad feladata. Megtanultal egy kifejezest. hogy mrtgezo szulo es ezzel altatod magad, Huszas evek vegen,az otthonlako felnott gyereknek csak turelmes szuloi leteznek. Feladata semmi, de joindulatbol elfogadja, hogy raszorulsz.
2021. júl. 10. 21:37
 3/14 anonim ***** válasza:
38%
Mar reg a sajat gyerekedet kellene a sajat lakasodban a sajat minta erteku elveid szerint nevelni, nem anyadat szemben elvarasokat kitalalni es mergezonek nevezni.
2021. júl. 10. 21:45
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

Ez messze van a mérgezőtől.

A helyedben inkább azon gondolkoznék, hogy mikor fogok már kiköltözni, akkor a pasival is összeköltözhetnél.

2021. júl. 10. 21:47
 5/14 A kérdező kommentje:

Gondoltam, az életkort is megemlíti valaki.

Lehet, hogy ilyenkor nem itthon kellene lennem.. de ösztönzést motiváviót soha nem kaptam, csak maximum negatív rámförmedést.

Csak annyit, hogy anyám 18 évesen már összeköltözött valakivel, a régebbi időkben.

Állítólag menekült otthonról...szerintem ez megmutatja, hogy neki sem volt valami jó otthon. És ő nem próbált velünk lelki kapcsolatot kialakítani, hogy ő másként csinálja..

2021. júl. 10. 21:50
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Mi az hogy mergezo szulo gyermek kapcsolat? Mitol lenne anyad mergezo es mitol lennel Te gyermek? Nem vagy gyerek, csak kozel harminc eves otthon elo felnott, aki meg mindig az anyja felelosseget erolteti.
2021. júl. 10. 21:55
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem mérgező szuloseg... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
2021. júl. 10. 22:11
 8/14 anonim ***** válasza:
11%
Ti ékezetek nélkül észosztók, hol éltek amúgy?Nagyon nem vágjátok a magyar átlag rögvalóságot ami ma 18-35 korosztályt érinti, amúgy javaslom ilyen arcal élőben osszátok az észt a falu vagy városvégeken a családi pótlékból élőknél...ott aztán van "saját lakás"=adófizetők pénzéből, "saját minta értékű elv"=chips-kóla családikor...:D
2021. júl. 10. 22:14
 9/14 anonim ***** válasza:
71%
8: sz@rok a rogvalosagra, mindenki saját életének kovacsa. 🤷🏻‍♀️
2021. júl. 10. 22:32
 10/14 anonim ***** válasza:
77%
Ez a mérgező itt már szállóige, de valójában senki sem tudja mit is kell pontosan érteni alatta.
2021. júl. 10. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!