Mérgező szülő-gyermek kapcsolat?
Ketten vagyunk lánytestvérek, mindketten itthon élünk, már a 20-as évek végén járva.
Van egy páromnak való férfi, akit bemutatnék már szívesen itthon.
Még nem volt olyan komoly kapcsolatom eddig, akit bemutattam volna.
A kapcsolatunk nem az igazi és nem is volt az soha anyuval, nekem lelki támogatásra lenne szükségem. Persze beszélgetünk, de soha nem lelkizünk.
Szerintem a szülők annyira megszokták ezt, hogy így négyen elvagyunk itthon plusz egy kutya, aki körül forog sok minden (igaz beteges, idősebb)...
Persze új szerep lenne, ha kerülgetni kellene néha a párom vagy elköltöznénk... ezek mind a komfortzóna elhagyását jelentenék.
De szeretnék azért, ha összejönnék valakivel, akivel összekötöm az életem. De így nehezen tudom őt behozni az életünkbe, ha nem érzem azt, hogy érdekelnék, mi a helyzet velem és a pasival.
A nővérem pedig negatívan nyilvánul meg a pasit illetően, neki nagyon kényelmes így itthon... csak nem tudom mire gondol a szülők örökké élni fognak..... le kellene válnunk, én le is fogok...
Egy anyának nem az a feladata, vállalása, hogy lelkileg támogatja, bíztatja a lányát, tanácsokat ad neki, ösztönzi, egy leendő párkapcsolattal kapcsolatban...?
Ez messze van a mérgezőtől.
A helyedben inkább azon gondolkoznék, hogy mikor fogok már kiköltözni, akkor a pasival is összeköltözhetnél.
Gondoltam, az életkort is megemlíti valaki.
Lehet, hogy ilyenkor nem itthon kellene lennem.. de ösztönzést motiváviót soha nem kaptam, csak maximum negatív rámförmedést.
Csak annyit, hogy anyám 18 évesen már összeköltözött valakivel, a régebbi időkben.
Állítólag menekült otthonról...szerintem ez megmutatja, hogy neki sem volt valami jó otthon. És ő nem próbált velünk lelki kapcsolatot kialakítani, hogy ő másként csinálja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!