Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretnék panelban élni,...

Nem szeretnék panelban élni, ez ekkora probléma?

Figyelt kérdés

Lakásvásárlás előtt állunk, a szüleimtől kapom/kapnám. Felét fizeti édesanyám, másik felét apukám.

Már évekkel ezelőtt téma volt ez, amikor érettségiztem. De féltek, hogy nem fog tetszik Budapest, vagy a választott szakom és máshol folytatom, így megbeszéltük, hogy 1 évet várunk a lakásvásárlással. Abban az egy évben nekem lett egy párkapcsolatom, viszonylag hamar össze is költöztünk és így nem volt annyira prioritás a lakásvásárlás.

Most diplomáztam le, és maradok Budapesten. A párommal viszont szétmentünk sajnos még februárban, azóta albérletben lakom ismét (záróvizsgák miatt nem nagyon fért bele az utóbbi hónapokban az, hogy lakásokat nézzek, lakberendezéssel foglalkozzak). Újra szóba került a lakástéma, már aktívan nézelődünk is, egyelőre három van, ami után komolyan érdeklődünk. Itt jön a probléma... Mind a három újépítésű, lakóparki ingatlan, a budai részen. Tehát sajnos eléggé megkérik az árát, ebből itt vidéken már kertes házat tudnánk vásárolni. Viszont egyelőre nekem nincs tervben, hogy hazaköltözzek a szülővárosomba. Jó itt lenni, szeretek itt, de kicsit olyan, mintha megállt volna az élet... Innan minden fiatal csak eljönne, az összes barátom, barátnőm kivétel nélkül Budapesten helyezkedett el, vagy még ott tanul. Állásajánlatot is kaptam már, szóval ez sem lehet rá kifogás.

Az anyám férjének ez viszont nem tetszik, mert hogy az ő lányának elég volt a 11 milliós panel, mi az, hogy nekem a többszöröséért lesz véve lakás. Meg hogy nekem milyen igényeim vannak és térjek már észhez, ilyen stílusban tárgyal velem, mióta anya mondta neki ezt az egészet.

Az ő lánya itt, ebben a kisvárosban helyezkedett el és kezdett dolgozni. Kétfajta ingatlan van: vagy a családi kertes ház, vagy pedig a panellakás.

Nem tudom elképzelni, hogyha valakinek lenne pénze jobb minőségű otthonra, akkor is azt mondaná, hogy nem, menjél szépen panelba lakni, ami kb eszi a pénzt... 23 évesen már azért tudom, hogy mi a fontos nekem egy lakásban, mire van szükségem, mit hogyan szeretek. Egy panel lakás is lehet otthonos hely, de valljuk be, hogy az emberek nem azért költöznek lakótelepre, mert annyira tetszene nekik a lakás elosztása, vagy a burkoló, hanem mert erre futja nekik.

Ráadásul úgy van a nevelőapámnak ekkora szája, hogy ő egy forintot nem tett bele a lánya lakásába sem, mikor elkezdték berendezni a lakást, ott sem kérdezte meg, hogy lenne-e valamire szüksége, vagy akármi.

Mióta kiderült ez a lakásvásárlás téma, azóta idegbeteg, ingerült és anyám fejét próbálja telebeszélni, hogy miért kell nekem budai lakás, mikor itt panelt már 10-14 millióért lehet venni.

Anyám csak elengedi a füle mellett, meg hogy "majd megnyugszik", de látszik rajta az ideg, meg hogy ez mennyire nem tetszik neki. Ráadásul most a meleg miatt hazajöttem kicsit, nem volt kedvem ott maradni Budapesten. De így inkább ülnék ott, minthogy ezt hallgassam minden nap.

Szerintetek hogy tudnám leállítani végleg? Külön kasszán vannak anyával, nem az ő pénze, nem előle veszem el.

2021. júl. 7. 13:18
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/160 anonim ***** válasza:
25%

Házvásárlás előtt állunk, szóval van némi rálátásom a dologra. :D Budán egy jól frekventált helyen, nyugis környéken simán mennek 40-60 millióért lakások. Van olyan, ami ennek a többszöröse.

Ennyi pénzből már egy kicsit kifelé (na nem a halál f.szán, hanem pl agglomerációban) lehet kertes házat is venni.

Már pl Monorierdőn is nézelődtünk, ott simán vannak elég nagy kertes házak 10 millió körül, amikre nem is kellene olyan sokat költeni.

Ha valaki szeret a gettóban lakni egy penészes sötét lyukban, az talál magának ennél olcsóbban is egy garzont, de ha van pénz és egy szaros panel egy kertesház árával vetekszik, akkor ne oltsuk már le a kérdezőt, amiért inkább kertesbe menne...

2021. júl. 7. 15:03
 52/160 A kérdező kommentje:
Keményen dolgozott egész életében, ahogyan a családom minden tagja. Hajrá, majd ha ti is a saját dolgotokkal foglalkoztok és nem mások pénztárcájában turkáltok, ti is vehettek Budapesten lakást! :)
2021. júl. 7. 15:05
 53/160 anonim ***** válasza:
25%
51, az a baj, hogy neki csak az új építésű lakópark Budán, meg a pesti panel létezik... Neki Pest túl sok. :D
2021. júl. 7. 15:06
 54/160 anonim ***** válasza:
13%

És JOGILAG, mi lesz ez a lakás? Mert a féltestvéred, és egy válás vagy a szülők halála esetén a szülőket és a tesódat IS érintheti!

Ajándék? Az örökséged része, előre átadva?

Lesz haszonélvezeti jog rajta?

100%-ig te leszel a tulaj?

...

2021. júl. 7. 15:07
 55/160 anonim ***** válasza:
61%

De akkor a szaros panelt sem kell leszólni.

Egyetértek, hogy menjen, ahova akar. Meg szerintem nevelőapukában (meg pár válaszolóban) van ilyen dac, hogy fiatalnak, pláne lánynak ne legyen több, mint neki.

56/160 A kérdező kommentje:
Sajnos magasak a budapesti lakásárak, még most is, hiába volt "csökkenés". Ezzel nem tudok mit kezdeni, változtatni nem tudok rajta. Ez van, viszont én nem szeretnék ingázni, tökéletesen megfelel nekem az a környék, ahol most lakom (albiban egyelőre).
 57/160 A kérdező kommentje:

Milyen féltestvér? Nincs féltestvérem, se édestestvérem, én vagyok a szüleim egyetlen gyereke. És pont egy esetleges válás miatt lett írva a házassági szerződés, ugyanis az erre való. Apám pedig nem házasodott újra.

Nem szóltam le a panelt, annyit mondtam, hogy én ott nem laknék szívesen. Ennyi történt.

2021. júl. 7. 15:11
 58/160 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező igazad van! Most beköltözöl egy panelba, ott is fogsz ragadni. Jól teszed, ha van rá lehetőséged, igenis olyat válassz, amiben jól is fogod magad érezni. Annak semmi értelme, hogy mindennap keserű szájízzel menjél haza.
2021. júl. 7. 15:23
 59/160 A kérdező kommentje:

Meg elkezdek dolgozni, szeretném élni az életemet. Nem félretenni minden pénzemet azért, hogy később összejöjjön egy jobb lakásra, vagy tudjak felvenni hitelt stb. Teljesen felesleges lenne most venni azért egy olcsóbb, rosszabb lakást, hogy

1. utáljak ott élni

2. évek múlva ismét költözzek.

Tudom, hogy vérig lesznek páran sértődve most, amiért azt írtam, hogy a panel rosszabb, de ez van. Nézzünk már szét kicsit...

2021. júl. 7. 15:26
 60/160 anonim ***** válasza:
97%
A válaszod provokatív 60-as, nem a kérdés...
2021. júl. 7. 15:35
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!