Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem szeretnék panelban élni,...

Nem szeretnék panelban élni, ez ekkora probléma?

Figyelt kérdés

Lakásvásárlás előtt állunk, a szüleimtől kapom/kapnám. Felét fizeti édesanyám, másik felét apukám.

Már évekkel ezelőtt téma volt ez, amikor érettségiztem. De féltek, hogy nem fog tetszik Budapest, vagy a választott szakom és máshol folytatom, így megbeszéltük, hogy 1 évet várunk a lakásvásárlással. Abban az egy évben nekem lett egy párkapcsolatom, viszonylag hamar össze is költöztünk és így nem volt annyira prioritás a lakásvásárlás.

Most diplomáztam le, és maradok Budapesten. A párommal viszont szétmentünk sajnos még februárban, azóta albérletben lakom ismét (záróvizsgák miatt nem nagyon fért bele az utóbbi hónapokban az, hogy lakásokat nézzek, lakberendezéssel foglalkozzak). Újra szóba került a lakástéma, már aktívan nézelődünk is, egyelőre három van, ami után komolyan érdeklődünk. Itt jön a probléma... Mind a három újépítésű, lakóparki ingatlan, a budai részen. Tehát sajnos eléggé megkérik az árát, ebből itt vidéken már kertes házat tudnánk vásárolni. Viszont egyelőre nekem nincs tervben, hogy hazaköltözzek a szülővárosomba. Jó itt lenni, szeretek itt, de kicsit olyan, mintha megállt volna az élet... Innan minden fiatal csak eljönne, az összes barátom, barátnőm kivétel nélkül Budapesten helyezkedett el, vagy még ott tanul. Állásajánlatot is kaptam már, szóval ez sem lehet rá kifogás.

Az anyám férjének ez viszont nem tetszik, mert hogy az ő lányának elég volt a 11 milliós panel, mi az, hogy nekem a többszöröséért lesz véve lakás. Meg hogy nekem milyen igényeim vannak és térjek már észhez, ilyen stílusban tárgyal velem, mióta anya mondta neki ezt az egészet.

Az ő lánya itt, ebben a kisvárosban helyezkedett el és kezdett dolgozni. Kétfajta ingatlan van: vagy a családi kertes ház, vagy pedig a panellakás.

Nem tudom elképzelni, hogyha valakinek lenne pénze jobb minőségű otthonra, akkor is azt mondaná, hogy nem, menjél szépen panelba lakni, ami kb eszi a pénzt... 23 évesen már azért tudom, hogy mi a fontos nekem egy lakásban, mire van szükségem, mit hogyan szeretek. Egy panel lakás is lehet otthonos hely, de valljuk be, hogy az emberek nem azért költöznek lakótelepre, mert annyira tetszene nekik a lakás elosztása, vagy a burkoló, hanem mert erre futja nekik.

Ráadásul úgy van a nevelőapámnak ekkora szája, hogy ő egy forintot nem tett bele a lánya lakásába sem, mikor elkezdték berendezni a lakást, ott sem kérdezte meg, hogy lenne-e valamire szüksége, vagy akármi.

Mióta kiderült ez a lakásvásárlás téma, azóta idegbeteg, ingerült és anyám fejét próbálja telebeszélni, hogy miért kell nekem budai lakás, mikor itt panelt már 10-14 millióért lehet venni.

Anyám csak elengedi a füle mellett, meg hogy "majd megnyugszik", de látszik rajta az ideg, meg hogy ez mennyire nem tetszik neki. Ráadásul most a meleg miatt hazajöttem kicsit, nem volt kedvem ott maradni Budapesten. De így inkább ülnék ott, minthogy ezt hallgassam minden nap.

Szerintetek hogy tudnám leállítani végleg? Külön kasszán vannak anyával, nem az ő pénze, nem előle veszem el.

2021. júl. 7. 13:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/160 anonim ***** válasza:
34%

Mit nem adnék egy panel lakasert nekem a szüleim annyiban nem segítettek hogy legalább az elindulasban amikor kivettem egy albit, minden forintért meg kellett dolgoznom.

Mert nem csinálod azt hogy elfogadod a panel lakást kiadod albiba ha annyira nagyon nem jön be felveszel hitelt és veszel egy olyan vityillot ami neked tetszik

2021. júl. 7. 14:31
 42/160 anonim ***** válasza:
92%

Gazdag a családja,miért ne fogadná el a 80 Millás lakást??? Minek verné magát évtizedekre adósságba? Megtehetik , hogy megveszik nem probléma nekik.

Mi a fenéért utasítaná vissza?? Hogy nehezebb életkezdése legyen? mint egyeseknek itt? Attól hogy szenved egy kicsit, attól ti jobban éreznétek magatokat??

2021. júl. 7. 14:36
 43/160 anonim ***** válasza:
18%

Attól függetlenül, hogy nem közös a kassza, ők bizony párkapcsolatban élnek, és azok meg szokták beszélni a dolgokat. Szíve joga, hogy ez legyen a véleménye és el is mondja. Anyád vagy hallgat rá, vagy nem, de normális ember ilyen kérdést megbeszél a társával.

Meg hát gondolom, ő már látja, hogy aztán jön a fizess nekem anyu takarítónőt, anyu, kéne egy új klíma, anyu, ez kéne, anyu az kéne. És lássuk be, anyu megtakarításának minimum egy részét már mellette szedte össze. Ha beüt valami, anyád rád ver el minden pénzt, ő meg majd fizetheti anyád lakását, autóját, ha beteg lesz az ellátását... Mert te ész nélkül szórod azt, amihez tkp semmi közöd.

2021. júl. 7. 14:40
 44/160 anonim ***** válasza:
19%

"Az anyám férjének ez viszont nem tetszik, mert hogy az ő lányának elég volt a 11 milliós panel, mi az, hogy nekem a többszöröséért lesz véve lakás. Meg hogy nekem milyen igényeim vannak és térjek már észhez, ilyen stílusban tárgyal velem, mióta anya mondta neki ezt az egészet."

Ez a kérdés ugrik be: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

2021. júl. 7. 14:45
 45/160 anonim ***** válasza:
79%

1. Nevelőapádnak semmi köze hozzá, mit vesznek a szüleid neked, főleg ha nincsenek is közös kasszán anyáddal

2. És ez már csak saját ,szubjektív vélemény:

Ha megtehetném , hogy ne azt , akkor panelt semmi szín alatt nem vennék.

Ha megtehetném sem vennék a gyereknek 90-100 millióért egy p.csömnyi lyukat Budán.

A kettő közöttrengeteg ésszerűbb (befektetés, vagy lakhatási céllal is ésszerűbb!) megoldás létezik . Anyád nem feltétlenül bánik okosan a pénzével, az is lehet,hogy a nevelőapádnak ez böki a csőrét,mondjuk ettől függetlenül is semmi köze hozzá csak mint lehetséges okot írom.

2021. júl. 7. 14:45
 46/160 anonim ***** válasza:
22%
44, keresgélj még, hátha meglesz az is, amiben az egyetesmita gazgad kislány nem akart panelbe menni, a mostohatesó meg azt kapott. Én most nem találom.
2021. júl. 7. 14:48
 47/160 A kérdező kommentje:

Mivel zsigerelném ki a szüleimet? Felnőtt emberek, szerintem felmérik ők saját maguk, hogy belefér-e az a lakás, ami nekem tetszik Budapesten, vagy maradjak itthon a fenekem a helyi lakótelepen. Ezt szerencsére nem a gyk felhasználóinak kell eldönteni.

És nyilván az én igényeim vannak figyelembe véve, hát nekem lesz vásárolva a lakás. Kinek az igényeire figyeljünk, a szomszéd Mari néniére?!

2021. júl. 7. 14:57
 48/160 anonim ***** válasza:
20%
Sosem értettem ezt a külön kassza dolgot. És ha már külön kassza...anyunak miből telik budapesti lakásra? Tudom, 5 diplomás IT tanácsadó a NASA-nál 39 éve.
2021. júl. 7. 14:57
 49/160 anonim ***** válasza:
28%
48, meg örökölt és nyert a lottón.
2021. júl. 7. 14:58
 50/160 anonim ***** válasza:
31%
Az a gond, hogy az igényed messze felette van a szükségletednek.
2021. júl. 7. 15:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!