Az mennyire normális, ha apámat nem érdeklem?
Gyerekként együtt laktam a szüleimmel. Nem volt nagy családi játszás, ilyesmire emlékszem. Felnőttként már nem lakom velük.
Semmit nem tud rólam. Nem is érdekli, ha mesélek( meséltem volna). Ha nem keresném hónapokig, ő sem.
Tuti az apám, hasonlít rá nagyon az arcom.
Van máshol is ez így? Ez megszokott, normális?
"Semmit nem tud rólam. Nem is érdekli, ha mesélek( meséltem volna). Ha nem keresném hónapokig, ő sem."
Nos, ez passzol az én gyerekemre is. Semmit nem tud rólam, én se róla. Nem érdekli hogy mi van velem, magáról meg nem beszél. Nem érdekli, ha mesélek valamit, oda se figyel, ő maga pedig totál érdektelen és finoman fogalmazva is idióta dolgokról beszél. Ha nem keresném, ő se keresne, max azert, mert pénz vagy etel kell neki.
Néha érdemes elgondolkodni rajta, hogy valóban csak a másik fél e a hibás.
Rühellem, mikor azzal takaróznak bármiért, hogy "jajj, én introvertált vagyok". Az introvertált nem azt jelenti, hogy szociálisan egy nulla, vagy nem képes kifejezni a szeretét, vagy szrik rád!!!!
Az introvertált is ugyanúgy él társasági életet, keresi a szeretteit, kifejezi a szeretetét, MEGTESZI, AMIT SZERETNE! Csak nem annyira élvezi, ha többen vannak, és KICSIT jobban szeret egyedül lenni, de nem azt jelenti, hogy nem beszél veled és nem megy olyan helyre, ahol kettőnél több ember van!
Aki nem vesz részt társasági életben, az SZORONG, vagy más személyiségzavara van! A normális ember megtesz olyanokat is, amik jobban lefárasztják, pláne, ha a szeretteiről van szó! Introvertáltnak lenni normális!
Aki retteg mások társaságától, az szorong, aki pedig nem keresi mások társaságát, az vagy nem szereti őket, vagy más személyiségzavara van!!!
Jó lenne már helyén kezelni ezt is, mert a sok szorongó vagy érdektelen ezzel takarózik, hogy ne kelljen megerőltetnie magát.. Pont olyan homály van itt is, mint a nárcisztikusoknál, ráfogják mindenkire, akit nem kedvelnek, az igazi nárcikat meg észre sem veszik..
Na szóval apukádnak nem vagy fontos. Sajnos ez elég átlagos ebben az országban, de nem azt jelenti, hogy ez normális! Sajnálom.
Ja és bár ezt mindenki jól írta, de igen, csak a szülő felelős a gyerekével való kapcsolatáért, ugyanis ő a felnőtt, a gyereke meg a gyerek! Nagyobbként meg extrán a szülő felelős, mert olyankor jönnek rá a gyerekeik a sérelmeikre, amit minden szülő okoz, ilyenkor extrán kell tepernünk, hogy bírjanak minket. Mondom ezt szülőként, akit nem bír a gyereke, az tehet róla rendesen! És nem arról van szó, hogy épp hozzádvágja, hogy utál, amiért nem csoki volt főzelék helyett, hanem nem keres, nem beszélget veled, nem akar bevonni játékba, hobbijába, életét nem osztja meg veled, azt te szrtad el.
A kérdező apja szerintem ilyen dekorációs elem volt, ott sem volt igazán, ezért nem tudta megutálni a gyereke, és ezért keresi a társaságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!