Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok. Anyám nagyon félt. Anyám nem mondja már meg, hogy hova mehetek, meg hova nem, ehelyett megpróbál manipulálni. Hosszú csendeket hagy, azt érezteti velem, hogy önző vagyok, ha kicsúszik a kezéből az irányítás. Mit tegyek szerintetek?

Nem lehet vele egy normális vitát lefolytatni, mert ha azt érzi, hogy nincs igaza, akkor elkezd manipulálni meg ordibálni. Hogy lehetne vele értelmes vitákat folytatni, ha nem is hagyja.

2021. jún. 25. 15:09
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog javulni, sőt rosszabb lesz.

18 éves korod után már nem tilthat meg semmi, szerintem azt a pár hónapot már kibírod, kitartást.

Utána meg ha cirkuszol ott kell hagyni.

2021. jún. 25. 15:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmit*
2021. jún. 25. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyedüli gyerek vagy?
2021. jún. 25. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Kiút a függőségből című könyvet tudom ajánlani, pont ezt a témát feszegeti. Függő személyiségstruktúra alakulhat ki nálad, ha nem sikerül anyud ellen védekezned (Aki a gyerekét kicsi és függő szerepben tartja, h őt saját magának megtartsa, az megakadályozzza a gyerek érését és önállóságát - leértékeli, lebecsüli.)

Nagyon nehéz helyzet az biztos, sajnos sokszor a szülő tagadja, hogy ezt csinálja - hisz tudatalatt teszi.

Próbálj utánaolvasni vagy pszichológus segítségét kérni.

2021. jún. 26. 00:53
 5/9 A kérdező kommentje:
#3 nem, de első
2021. jún. 26. 07:42
 6/9 anonim ***** válasza:
És bátyád/nővéred is ennyire félti?
2021. jún. 26. 07:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Őt is, viszont ő még 2 évvel fiatalabb jóval, nála érthető
2021. jún. 26. 08:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja bocs, reggel volt, félreértettem, vedd semmisnek, nem tudom miért vettem úgy hogy a tesod az idösebb.
2021. jún. 26. 08:42
 9/9 anonim ***** válasza:
58%
Pszichológus. Keressetek fel egy mediátort aki segít beszélgetni. Ha nem akarja, tíltsd ki az életedből
2021. júl. 2. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!