Mit tennétek ebben a helyzetben?
17 éves fiú vagyok. Anyám nagyon félt. Anyám nem mondja már meg, hogy hova mehetek, meg hova nem, ehelyett megpróbál manipulálni. Hosszú csendeket hagy, azt érezteti velem, hogy önző vagyok, ha kicsúszik a kezéből az irányítás. Mit tegyek szerintetek?
Nem lehet vele egy normális vitát lefolytatni, mert ha azt érzi, hogy nincs igaza, akkor elkezd manipulálni meg ordibálni. Hogy lehetne vele értelmes vitákat folytatni, ha nem is hagyja.
Nem fog javulni, sőt rosszabb lesz.
18 éves korod után már nem tilthat meg semmi, szerintem azt a pár hónapot már kibírod, kitartást.
Utána meg ha cirkuszol ott kell hagyni.
Kiút a függőségből című könyvet tudom ajánlani, pont ezt a témát feszegeti. Függő személyiségstruktúra alakulhat ki nálad, ha nem sikerül anyud ellen védekezned (Aki a gyerekét kicsi és függő szerepben tartja, h őt saját magának megtartsa, az megakadályozzza a gyerek érését és önállóságát - leértékeli, lebecsüli.)
Nagyon nehéz helyzet az biztos, sajnos sokszor a szülő tagadja, hogy ezt csinálja - hisz tudatalatt teszi.
Próbálj utánaolvasni vagy pszichológus segítségét kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!