Mik a jogaim anyaként? Mit tehetek és mit nem?
A kicsi még nincs 1 éves sem, az apjàval nagyon megromlott a kapcsolatunk.
Nem vagyunk hàzasok, màr nem élünk együtt.
Alkoholfüggő, mostmàr elég rendszeres.
Csak akkor engedem be, ha józan....amúgy nem tiltottam el.De màr mindennapos az ivàsa.
Most azzal rukkolt elő hogy elviszi a lànyt hétvégente, a gondolatàtól is rosszul vagyok!
Bunkó viselkedik, lelkileg màr kivagyok.
A szüleitől evégett eltàvolodtam...falat húztam magunk köré, nehezen tudok nyitni a csalàdja felé.
Kedvesek, türelmesek, de nem akarom hogy minden nap a nyakunkon lógjanak.
2 hetente mondtam hogy jöjjenek...amit keveselnek.
A sűrűbbet soknak érzem még most, főleg hogy az apa is jön.
Milyen időközönként jöhetnek amúgy az unokàhoz?
S ha nem akarom hogy elvigyék, vagy az apa,erőszakkal nem vihetik el, ugye?
Nyugodt életet szeretnék magamnak és a gyermekemnek is.
Van, aki végig ment màr ezen az úton?
Kérem akkor segítsen nekem.
ezt birosagon kene rendezni, mivel ha nincs kizarolagos felugyeleted, akkor az apa “igenyt tarthat” a gyerekre ugyan annyi idoben mint te.
nem lehetne megbeszelni vele az elvonot, esetleg a nagyszuloket bevonni?
Mielőbb indítsd el a gyerekelhelyezési pert, jó eséllyel kizárólagos felügyeletet fogsz kapni, az apa pedig a betegsége miatt felügyelt láthatáson láthatja a gyereket.
A nagyszülői láthatás (ha erre vonatkozott a kérdés) általában havi egy alkalom szokott lenni, amit megítélnek.
1 eves a gyerek
En nem engednem elvinni
Hivatalosan a magyszuloknek havi 1 alkalom jar
Mielobb inditsd el a gyeremekelhelyezest
Köszönöm az eddigi vàlaszokat.
Mennyi idő egy ilyen per lebonyolítàsa, ha pl nem tudunk megegyezni?
Addig, ha pl a nagyszülö akarja elvinni, ...ha nem akarom, akkor nem kötelező odaadnom, ugye?
Az apàmak se....erőszakkal csak nem tépi ki a kezemből....
Inkàbb biztosítom magamnàl a làthatàst, mint hogy bàrki is elvigye!
Annyit megtudakoltam, ha netàn nem érti meg hogy nem szeretném hogy elvigye, és erőszakoskodott...hívhatok rendőrt és akkor 60napra elrendelik a tàvoltartàst....
Bàr bízok benne h erre nem kerül sor....
Jogi útra sem vinném....de ha muszàj, akkor muszàj...
Csak azt szemét húzàsnak vennêk...
De nem értem mért....akik hàzasok, azok meg vàlóperre mennek S ott hatàrozzàk meg a gyermek elhelyezését...
Szinte ugyan az....
Muszaly rendezni a gyerek jogviszonyat
Ezer is kell a gyermekelhelyezes.
Pl ovoda iskola valaaztasnal esetleges koltozesnel fontos h ki el van a felugyeleti jog.
Extrem eset de dacbol mi van ha apa nem emgedi h pl speci iskola vidd majd? Ha kell neki makd fejelsztes ajhoz is szulseges makd az apa. Ha nem irja ala nem tudjak fejleszetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!