Hogy lehet fiatalon elfogadni, hogy mindkét szülőm beteg?
27/N vagyok, van munkahelyem, pàrom, van hol lakni, van mit enni, van egy főiskolàm, most csinàlok egy egyetemet, de egyszerűen nem vagyok boldog. Édesanyàm paranoid skizofrén, valamint parkinson kóros, évek óta egy magànintézményben lakik, mert nem tudnànk róla gondoskodni a betegségei miatt, àllandó felügyeletre szorul. Ez nàla kb 16-17 éves koromban kezdődött. Most pedig édesapámnak agydaganata van.
Egyszerűen borzasztóan érzem magam lelkileg. Itt a pàrom, aki nagyon szeret, én is őt, mindent megtesz értem, a munkahelyen rendesek a kollégàim, szinte a baràtaim, az egyetem is jól megy, mégis azt érzem, hogy nekem nem jàr a boldogsàg. Mikor kicsit is örülök, fàj, hogy a szüleim nem boldogok, és hogy mindegyiknek olyan gondja van, amin én nem tudok segíteni... :( Minden màsodpercem azzal telik, hogy szorongok egész nap, hogy mi lesz... És ez jelentősen rontja az életminőségem... :(
Tudom, lerágott csont, de egy pszichológus biztos tudna segíteni a fájdalmad enyhítésében. Kitartást!
Anyukád az intézményben jobb helyen van, hidd el. Ezer százalék, hogy nem szeretné, ha a terhedre lenne és hogy őt ápold. Képzeld magad a helyébe - te se szeretnéd azt, hogy ygereked a saját élete helyett veled "szenvedne", téged ápolna. Én legalábbis biztos utálnám, már a gondolattól is rosszul vagyok.
Próbálj ne bűntudatot érezni, hidd el, szüleid is ezt szeretnék.
Ha szorongok és befeszülök, akkor az segít, hogy kisírom magamat, ha pedig tudok erőt venni magamon, akkor jógázok, ami nagyon sokat segít. Vigyázz az egészségedre, azzal tudsz a párodnak is segíteni, mert ő meg biztos, hogy miattad aggódik. Igyál napi 1,5 l vizet, teázz, egyél normálisan és ne feszülj be, engedd ki az érzéseidet, mert ha betartod csak rosszabb lesz. Beszélj sokat erről pároddal, vagy tényleg egy pszichológussal vagy parapszichológussal, esetleg természegyógyásszal, ha nyitottabb vagy. És barátaiddal is ebszélhetsz erről nyugodtan sírd ki magad a vállukon. Nehéz ez és meg kell engedned magadnak, hogy szomorú legyél annak érdekében, hogy majd boldog is lehess. Egyik a másik nélkül nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!