Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretném apámat megtanítani...

Szeretném apámat megtanítani angolul. Jó ötlet?

Figyelt kérdés

Mert olyan 8 éve már tanulgatja és néha mintha panaszkodna, hogy nem sokat tud angolul. Most jár valamilyen angol tanfolyamra és Duolingóval rendszeresen tanulja. Igazából azt nem tudom pontosan mi a célja az angolul, amennyire látom csak azért szeretné, hogy értse, ha már mindenhol angolul van sok minden. Csinált már dalfordításokat is, mert kedvence a Pink Floyd és abból fordított.

Nekem lenne rá idöm meg minden, kérdés hogy apa pontosan mit akar.

Apám 61 éves. Nem olyan gyakran beszélünk, ezért nem tudok mindent.

2021. jún. 19. 20:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Most azt vettem észre, hogy jól érti, amit én írok neki angolul. Meg modta, hogy a lányának a gyerekével is akar majd társalogni (mert idén fog szülni Angliában, biztos hogy ott nevelik majd).
2021. jún. 19. 21:44
 12/22 anonim ***** válasza:
84%

"Ha nyelviskolaba jar, akkor miert kell pluszban tanitani? Meg 8 ev alatt nem tanulta meg... Hat bocsi de akkor nem is nagyon fogja megtanulni."

Bocs, de a nyelviskolák többsége nem sokat ér, föleg idösebb valaki esetében.

Föleg a tanulgatja nem túl intenzív módnak tünik, nyilván eddig nem találta meg, milyen módszerrel tudna jobban belemenni.

Kérdezö: ha van kedved hozzá, meg apádnak is van kedve veled tanulni, akkor jó ötlet.

De nem biztos, hogy az a célja, hogy a nyelvtani szabályokat fel tudja mondani, hanem inkább a szövegértés lenne jobb neki.

2021. jún. 19. 21:44
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is segíts neki, ha van rá időd, biztos örülne neki 🙂 Amúgy le a kalappal apukád előtt, kevés olyan embert ismerek (főleg 60 év felettit), aki szeretne új dolgokat tanulni, képezni magát.
2021. jún. 19. 21:45
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Most látom az újabb válaszodat - akkor próbálj vele minél többet írogatni meg esetleg beszélni is.
2021. jún. 19. 21:45
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
En 66 eves vagyok, a Duolingon tanulok torokul es spanyolul.Rendeteg szot meg lehet tanulni,alapmondatokat is,a feladatokat is meg lehet oldani hibatlanul, de tarsalogni a Duoval biztosan nem fogok. Angliaban elek,es meg igy is szukseg van angol nyelvleckekre,de azt nem a Duolingoval tanulom,arra komolyabb online tanfolyamra van szukseg.Itt nem akarom reklamozni, ha akarod,privatban megirom,melyik ez a tanfolyam.
2021. jún. 19. 22:21
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

15

Miert ne lehetne leírni?

GoAngol fasza

2021. jún. 19. 22:25
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen,a Go Angollal tanulok.
2021. jún. 19. 22:30
 18/22 anonim ***** válasza:
94%
Angol filmek felirattal, szintén jók.
2021. jún. 19. 22:50
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

18

Igen, ha már van egy kis alap

2021. jún. 19. 22:59
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Ötletnek jó.amugy teljesen más a kedvenc zenekarom énekét le fordítani mint mondjuk egy hétköznapi beszédet angolul lefordítani vagy megérteni.

Én németet tanulom már fél éve német nyelvtanulás appokkal de még sem tudok beszélni németekkel csak ha előre ki gondolom hogy mit szeretnék mondani.

2021. jún. 20. 05:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!