Az gáz ha nincs szoros kapcsolatom a családommal?
21 éves fiú vagyok, még együttlakom velük, viszont nem érzek semmilyen érzelmi kötődést se anyám, se apám irányába.
Gyerekkoromban apámnak elég súlyos alkoholproblémája volt, illetve munkanélküli volt, így kb. mindennaposak voltak itthon az ordibálások, veszekedések, de verekedés sosem lett belőle. Ez ment éveken át.
2015/16 körül aztán rendeződni kezdtek a dolgok, talált magának egy jól fizető munkát, letette a piát, és azóta anyagilag sokkal jobban állunk, viszont sose éreztem azt, hogy mi egy család lennénk.
Nincsennek közös családi emlékeim, nem jártunk kirándulni, főzni, semmi ilyesmi. A születésnapokat/névnapokat sem ünnepeljük meg túlzottan, (csak felköszöntjük egymást, max egy kisebb ajándék) így például nekem sohasem volt olyan, hogy születésnapi buli, tortát sem kaptam soha.
Nagyjából már megbarátkoztam ezzel a helyzettel, illetve azzal, hogy kb. teljesen elhidegültünk egymástól: Anyám 3 műszakban dolgozik, Apám hétvégente van csak itthon, én pedig egyetemista vagyok, nyaranta diákmunkázni szoktam, évközben pedig kollégiumban vagyok.
Nagyjából az szokott lenni, hogy vagy én főzök, vagy anyám, illetve ha nekem kellene valami, amire akkor nincs pénzem (elektronikai dolog, vagy akár gyorskaja stb.) azt kifizetik, de így körülbelül ennyi.
Szoktunk beszélgetni, de akkor is általában csak panaszkodunk egymásnak, illetve kibeszéljük a hülyéket a munkahelyen / egyetemen.
Azt kihagytam, hogy emiatt nem igazán tudtam szorosabb kapcsolatot kialakítani az emberekkel, mert egyszerűen nem vagyok senkire sem kíváncsi, párkapcsolatom sem volt még.
Amit leírtál ,az kb. a Magyar családok 80-90%-ára érvényes!
Semmivel nem vagytok rosszabbak mint a nagy átlag.
Nem gáz,de törekedj ennek javítására.
Nagy dolog ám egy alkoholistának leszoknia erről,felállni és egy munkát találnia.
Pont most írtam egy kérdezőnek, hogy van olyan pont, ahol meg kell szakítani a kapcsolatot a családdal. De a tiedben nem látok okot erre, nem bántottak. Inkább közös programokat próbálj meg szervezni.
Másrészt felejtsd el, hogy a szuleidet hibáztatod azért, amilyen vagy. Felnőtt ember vagy, tegyél a saját sorsodért és változz a jó irányba.
Ki fog lógni a sorból a válaszom, de szerintem nem gáz. Amúgy ugyanígy érzek a családommal szemben mint te, mondjuk nekem azért elég durva dolgokat az arcomba vágtak vitáknál, szóval mégse teljesen olyan. Mindenesetre ha ennyi dolgot megkapsz tőlük,akkor nyilván tisztelettel és normálisan kell bánnod velük, de ha nem érzel kötődést,annak nyilván oka van, hogy nem álltok közel, most ha itt 60 ember elmondaná, hogy de márpedig szeretni kell őket, attól még nem fogod.
Azzal meg nem értek egyet, hogy bezzeg ha nem lesznek... Ha nem érzel szeretetet valaki iránt most, akkor attól se fogsz, hogy már nincs többet. Max azért fog megviselni, mert valaki akihez hozzászoktál, hogy ott van, már nem lesz.
Igen. Rájuk nézve.
"nem érzek semmilyen érzelmi kötődést se anyám, se apám irányába"
Eddig olvastam. Igen, rájuk néuve nagyon ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!