Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez mennyire ciki szerintetek?

Ez mennyire ciki szerintetek?

Figyelt kérdés

24 éves vidéki fiú vagyok, most végeztem egyetemmel. Budapesten találtam munkát, néztem pár albérlet szobát, kezdésnek nem tudok majd egy egész lakást fizetni. Azt terveztem hogy majd holnap felmegyek 3-4et megnézni és ezek közül választok.

Szüleim felakarnak velem jönni minden áron. Mondtam nekik hogy elég nagy vagyok már, egyedül is el tudom dönteni. De nem, nagy veszekedés lett, mert hogy ők neveltek fel és jót akarnak azzal hogy feljönnek velem, hogy tudják biztonsagos jó környezetbe leszek. Most 20-25 évesek előtt majd bemennek a lakásba és okoskodnak...irtó ciki szerintem, le fognak égetni előttük. Sosem fogok tudni önállósodni, mindig jönnek mqjd utannam.

Amikor ti elköltöztetek, mentek veletek a szüleitek nézelődni?

2021. jún. 18. 19:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
98%

22 voltam, es nem jottek, de a kepeket megmutattam nekik.

Nem ciki, ha a viselkedesuk rendben van, es nem okoskodnak ott a foberlonek, meg nem probalnak alkudozni, vagy elkezdenek hogy ez milyen szar meg az... Szoval lehet ciki helyzet is belole, de ha normalisak, akkor semmi gond nem lesz. Apam tuti belekotott volna valamibe, ha akart volna jonni, ot nem engedtem volna. Igazabol felnott ember vagy, ha nem szeretned hogy menjenek, mondd meg nekik, ha haragszanak is kicsit ezert, majd ugyis elül a vihar...

2021. jún. 18. 21:36
 12/16 anonim ***** válasza:
96%

Ez egy nagyon jó kérdés, amit feltettél, kérdező!

Nem fekete-fehér a dolog! Elmondom a saját történetemet. Életemben egyszer kellett albérletet keresnem, az 25 éves koromban volt, egyetem elvégzése után bő másfél évvel, Budapesten. Egymagam intéztem, egymagam választottam ki, hisz magam is fizettem. Tudtam, nekem mi fontos, és mennyit tudok/akarok rááldozni.

Tehát én egymagam voltam, pedig teljes lakást béreltem ki, így nem más fiatalok előtt nézték volna meg a szüleim. Ők egyébként teljesen rám is hagyták, abszolút megbíztak benne. Később, amikor felhoztuk autóval a cuccaimat, persze mindketten eljöttek, szívesen megmutattam nekik.

Ámde!

Én korábban 5 évig Budapestre jártam egyetemre. Rengeteg ismerősöm lakott a város legkülönbözőbb szegleteiben, ráadásul felfedező hajlamú is vagyok, és kiválóan tájékozódom, hamar kiismerem magam az utcák, tömegközlekedési vonalak sűrűjében. Szóval én a városnak szinte minden részét megismertem az első egy-másfél év alatt! Sokszor jártam haza késő este, mint általában az egyetemisták, sokszor rossz hírű környékeken voltam moziban, kocsmában, sokszor prostituáltak szólongattak, rengeteg kéregetővel volt dolgom stb. Emellett még könnyen is haverkodtam, és szinte bárkivel, bárhova elmentem. Szóval volt tapasztalatom Budapesttel kapcsolatban. Ehhez a szüleim aligha tudtak volna bármi érdemlegeset hozzátenni. Alighanem ők is sejtették ezt, ezért is bízták rám.

Tehát a kulcskérdés az, hogy mennyire ismered Bp-et. Odajártál-e egyetemre? Sokszor utazgattál-e Bp-en? Ha máshova jártál egyetemre, és nem nagyon ismered a várost, akkor valami segítség tényleg jól jöhet. Persze nem biztos, hogy a szüleid a legalkalmasabbak erre, mert gondolom ők se ismerik nálad jobban a várost. Ha esetleg van Budapestet jól ismerő ismerősöd, akkor próbáld azt beadni a szüleidnek, hogy ő segít jó helyet keresni neked, mert őneki tényleg releváns ismeretei vannak. Lehet, hogy ezt elfogadnák a szüleid.

Az meg, hogy a jövendő lakótársaid előtt okoskodnak a szüleid, nagy kaland. Majd elmennek, és attól leszel jó fej vagy nem jó fej közöttük, hogy ti egymáshoz hogyan tudtok viszonyulni. Szóval ha mégis velük együtt nézel albérletet, abból se csinálj gondot!

2021. jún. 18. 22:29
 13/16 anonim ***** válasza:
82%
Szerinted a főbérlőt pont az érdekli majd hogy " jajj de ciki, itt vannak a szülei " ? Nem, annyi, hogy lehetőleg fizessék rendesen a alkbért és ne rombolják le a lakást.
2021. jún. 18. 23:03
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as jol irta. Sot ha szuleid mennek, akkor a foberlo nyugodtabb szivvel adja ki neked, ugyanis munkanelkuli, drogos, alkesz, lehutoket biztos nem kisernek a szuleik. Ha meg fiatal lenne a foberlo max mosolyogna, hogy na ezzel a sraccal se lesz gond, anyukaek ugyis kitakaritanak utana. Masreszt joval tobb tapasztalatuk lehet lakasteren es a kornyeket is jobban meg tudjak itelni, hogy erdemes e kivenned. Persze ne dontsenek hrlyetted, de kar volt amiatt veszekedni, hogy veled akartak menni.

Es mentek? Mi volt a vege?

2021. jún. 20. 23:12
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Te már önállósodtál, ne félj ettől.

Sztem felesleges, hogy menjenek. Mond nekik, hogy ha hagynak érvényesülni, és nagyrészt csöndben lesznek, míg te intézed az ügyeidet, akkor jöhetnek.

2021. júl. 3. 11:01
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Velem ment, mert én kértem. Nagyon közel állunk egymáshoz apukámmal, és hihetetlen elméje van, és nagy tudása. Jó volt az ő nézőpontja oda.
2021. júl. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!