Továbbra is szeretnéd és bíznál a gyermekedben, ha kiderülne, hogy diagnosztizált antiszociális személyiségzavara van?
"Na, még egy hülye aki szerint a szülő köteles minden szarság ellenére is szeretni a gyerekét."
Milyen minden szarság? Ez konkrétan egy betegség amiről nem tehet, és amivel önmagában semmi rosszat nem csinált. Attól mert csökkentek az érzelmi funkciói, vagy másképp éli meg a morált még nem lesz egy szörnyeteg. Ezek az emberek racionális alapon ugyanúgy képesek megérteni másokat, vagy azt hogy mit miért "helyes" tenni vagy nem helyes tenni.
Nem vagyok szülő, viszont ha valamilyen ismerősömről kiderülne, akivel eddig is jóban voltam, akkor nem zavarna. Vadidegentől se zárkóznék el ismerkedés terén emiatt. Olvastam a témában, van egy hellyel-közzel korrekt képem arról, hogyan működik ez.
A filmek és a sorozatok erősen felfújják, démonizálják ezt. Nekik is vannak érzéseik, csak nem tudnak velük mit kezdeni sokszor - jó lenne, ha nem vonnának erkölcsi felsőbbrendűséget az emberek az érzelgősségből. Kis százalék lesz bűnöző, sorozatgyilkos meg pláne. -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!