Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Továbbra is szeretnéd és...

Továbbra is szeretnéd és bíznál a gyermekedben, ha kiderülne, hogy diagnosztizált antiszociális személyiségzavara van?

Figyelt kérdés

2021. jún. 17. 19:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%

Ted Bundy édesanyja nem is hitte, hogy ő ölte meg azt a 30+ nőt!

Luka Magnotta anyja se hiszi, és Aidem Fucci anyukaja segített neki a holttestel!

szerinted? én se hinném el...

2021. jún. 17. 20:57
 12/24 anonim ***** válasza:
66%

Nézzetek meg egy-két részt az Egy házban a gonosszal című dokusorozatból, ahol szocio- vagy pszichopata gyermekkel éltek együtt. Könnyű más bigyójával verni a csalánt, de ez egy valóra vált rémálom lehet, amit senki nem hisz el addig, míg az illető el nem követ valamit. Akkor meg megy a mutogatás, h de hát látniuk kellett volna...látták, csak akkor meg mindenki legyint...

Azok a szülők is szeretik/szerették a gyereküket, hiába éltek velük úgy, ahogy. Aztán van akit pont a szeretete a gyermeke iránt vitt a végzetbe, mert a saját gyereke ölte meg, aki semmit nem érzett iránta, mert ugye nem képes rá....

2021. jún. 17. 21:02
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehetne amúgy fogni, hogy nem minden antiszociális személyiségzavaros ember követ el bűncselekményt, főleg nem gyilkosságot. Nagyon sok magasan funkcionáló is van, akikről amúgy soha ki sem derül, hogy antiszocok, mert nem is mennek el orvoshoz, aki diagnosztizálná őket. Minek menjenek el, ha tökéletesen be tudnak illeszkedni.

Amúgy nagyon jók ezek a dokusorozatok, amit a 12-es is említ, de akkor sem lesz mindegyik pszichopata gyilkos, és nem minden gyilkos pszichopata. Ezek a sorozatok különböző eseteket mutatnak be, amik nagyon tanulságosak és érdekesek, de nem szabad ez alapján általánosítani.

2021. jún. 17. 21:08
 14/24 A kérdező kommentje:

Ez születési rendellenesség. Kimért vagyok és messze nem agresszív, távol áll tőlem az erőszak, nem vagyok baltával rohangáló félőrült. Jó munkám van, normális vagyok, pusztán pár hiányosságom van. Igenis vannak érzelmeim, csak kevesebb, mint az átlag embernek. Szeretetre is képes vagyok. Én úgy szeretek másokat, mint egy férfi az autóját vagy a szerszámait, de nem önszántamból vagyok ilyen! Orvoshoz magamtól mentem el, de más probléma miatt. Ez utólag derült ki. Jelenleg kéthetente járok vissza az orvoshoz. Pszichológushoz is jártam, ő segített az empátia megértésében. Kognitív empátiám, azaz tanulható empátiám van! Átérezni ugyan nem tudom, de megérteni megértem. Sosem bántottam a családomat és mást sem. Lehet hogy kihasználtam pár embert, de ki nem? Nincs abban semmi ártalom, ha kérek ezt-azt. Nem vagyok egy mesteri manipulátor. Rengetegen hiszik azt a hozzám hasonlókról, hogy olyanok mint az elvetemült kultusz vezetők. Nincs semmi értelme erősen manipulálni az embereket! Lehetsz akármilyen jó, ha nem komplett idióta, akkor előbb-utóbb ki fog bukni a dolog. Pusztán megkedveltetem magam olyanokkal, akiket hasznosnak találok. Legyen szó egy jó humorú társasági emberről, egy jó ízlésű egyénről, egy professzorról vagy egy banki vezetőről.

Fontolóra vettem, hogy elmondom édesanyámnak. Ő mindig meghallgatott. Sosem voltam igazán őszinte senkivel, a saját édesanyám nem ismeri a valódi énemet. Kíváncsi vagyok, hogy milyen valóban őszintének lenni, illetve az orvosom is javasolgatja már egy ideje. A reakciótól nyilván tartok, sosem mutattam meg senkinek és teljesen le kellene bontsam az építményeket magam körül, hogy lásson.

2021. jún. 17. 21:39
 15/24 anonim ***** válasza:
73%
És anyukád azt el bírná viselni? Nem biztos, hogy jó ekkora terhet a nyakába tenni.
2021. jún. 17. 21:42
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha eddig is jó volt a kapcsolatotok, ez nem fogja megváltoztatni azt, maximum erősíteni. Persze ezt úgy is kell közölnöd, szóval ne így állj oda, hogy "anya képzeld pszichopata vagyok", gondolom az orvosoddal beszélgettetek erről is, hogy hogyan kéne ezt tálalni.

Amúgy legközelebb ha kérdést írsz ki, írd le az ilyen részleteket is, mert látod milyen válaszok jöttek amiatt, hogy nem volt egyértelmű a szituáció. Így könnyebb nekünk is válaszolni.

2021. jún. 17. 21:50
 17/24 anonim válasza:
71%
Össze kerveritek a pszihopatával emberek, azok képesek a tarsadalomba beilleszkedni nagy eredményeket elérni és ez a születési rendellenesség. Az antiszociális személyiség zavar (szociopata) az tanult viselkedés születés után alakul ki nagyon néhéz bánni az ebben szenvedő emberrel általában soha nem illeszkednek be a társadalomban és a folyamatos impulzív viselkedésük miatt előbb utóbb súlyos bűncselekményeket követnek el.
2021. jún. 17. 21:57
 18/24 anonim ***** válasza:
32%

Á, dehogy.

Én csak akkor szeretném a gyereket ha extra extrovertált lenne, ő lenne a legnagyobb partyarc a városban, a legfőbb drogdíler, ha tőle lenne hangos az éjszaka és az egész megye meglett volna már neki.

2021. jún. 17. 21:57
 19/24 anonim ***** válasza:
7%
Magyarul introvertált a gyerkőc, ez közel sem a világvége.
2021. jún. 17. 22:11
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
19: Az introvertált meg az antiszociális/szociopata nem ugyanaz, kifejtette a kérdező is.
2021. jún. 17. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!