Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Követelheti apukám a pénzt...

Követelheti apukám a pénzt ebben az esetben, anyukám odaadta már neki?

Figyelt kérdés
Szüleim külön élnek. Apámnak nincs bankszámlája, minden évben ő veszi igénybe az adókedvezményt. A pénz a nagymamám számlaszámára megy évek óta. Anya odaadta neki, de apa követeli rajtunk. Az átadásról, átvételrol sincs papír? Mit tudunk tenni?
2021. jún. 7. 18:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Elváltak vagy csak külön élnek? Hivatalosan élnek külön? Te kivel élsz, anyuddal?

Adócsalás, ha anyáddal élsz és apad veszi fel a családi adókedvezményt. Így aztán nem kellene nagyon semmit kovetelnie

2021. jún. 7. 18:06
 2/31 anonim ***** válasza:
24%
Pénzt nem adunk át átvételi bizonylat nélkül. Ha nincs tanú, aki igazolja, hogy a teljes összeget átadta anyukád, akkor megszívtátok sajnos. Remélem tanultok belőle.
2021. jún. 7. 18:06
 3/31 anonim ***** válasza:
98%

2!

Dehogy szívják meg. Apuka adocsalo, úgyhogy ő járna rosszabbul, ha hivatalosan próbálkozna.

2021. jún. 7. 18:08
 4/31 A kérdező kommentje:
Nem voltak házasok, januárban költöztünk el. Én és a testvérem anyukámmal élünk, ez a tavalyi évi, akkor még együtt éltek. Minden évben egyösszegben szokták kérni. A családi pótlék anyukám néven van. Apa azért haragudott meg, mert anya bíróságra ment gyerektartás és elhelyezés miatt. De évek óta mama számlájára kérték.
2021. jún. 7. 18:15
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Nos, apukád beprobalkozhat. De anyádnak nem szabad hagynia magát és kérnie kell a tartásdíjat, visszamenőleg is 6 hónapra. Mekkora összeg az adovisszaterites?
2021. jún. 7. 18:18
 6/31 A kérdező kommentje:
480 ezer forint
2021. jún. 7. 18:23
 7/31 anonim ***** válasza:
74%
Mennyi apukád jövedelme -netto- és hányan vagytok gyerekek?
2021. jún. 7. 18:25
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

de apukádnál is vagytok? miért járna csak neki a pénz?

egyébként nem értem. most akkor a mama számlájára ment a pénz, vagy anyukád adta oda neki?

2021. jún. 7. 18:29
 9/31 A kérdező kommentje:
Ketten vagyunk testvérek. Azt nem tudom melyik a nettó, csak láttam egyszer a fizetés papíron, hogy 106 ezer forint
2021. jún. 7. 18:30
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, a 8.nak igaza van, a közös gyerekekre közös az adovissazaterites akkor is, ha egyik szülő veszi igenybe. Tehát max a felét lehetne követelni.

Amugy meg ha anyukád oda adta neki, az csak úgy volt lehetséges, ha felvette a bankszámláról. Az rajta van a szamlakivonaton.

2021. jún. 7. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!