Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nehéz felfogni a...

Miért olyan nehéz felfogni a szüleimnek, hogy nem akarok kutyát pár napon belül?18

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy az elmúlt pár napban (talán szerda-péntek délelőtt közt valamikor) halt meg a kutyám anyáék felelőtlen ostobasága miatt. A kutyám rendszeresen kiszökdösött valami résen a kerítésen 1-1 órákra, olyankor, amikor én mondjuk a kollégiumban voltam. És ezellen semmit nem tettek, még csak nem is említették, amíg el nem tűnt. Én meg nem tudtam, mert amíg itthon voltam nem történt szökés. Vagy bent volt velem a kutya, vagy én voltam kint vele, este meg a teraszon aludt vagy jó időben nyaranta sátraztam az udvarban és ott velem. Erre nem vagyok otthon és ezek az idióták tudják, hogy naponta szökik a kutyám, nem figyelik meg, hogy hol, hogy legalább a kerítést megcsinálják, vagy legalább szólni nekem, hogy tanítsam a kutyámat nem kibújni a résen.(Amúgy a nyitott kapun soha ki nem ment póráz nélkül). Nem, bmeg, akkor kell szólni, amikor már megvan a baj és meghal szegény kutya... Mondván nem gondolták, hogy baj lesz. Hogy lehet valaki ennyire szellemileg csökkentett képességekkel megáldott.... És még el is mondják, hogy csak egy órával azután kezdték el keresni, hogy észrevették, hogy nincs meg, ja meg nagyon reménykednek, hogy hátha hazajön, mert amúgy nem találták. Erre pénteken kell megtudnom egy Facebook csoportból egy random idegentől, hogy nem csak elcsavargott a kutyám, hanem megtalálták, és már nem él.

Erre még felvetik, hogy mi lenne ha befogadnánk egy másik kissebb testű kutyát a HELYÉRE, LEHETŐLEG HASONLÓT.... És bszki nem értik, hogy mi a fsz bajom van ezzel az ötlettel...

Komolyan, miért nem lehet felfogni, hogy nem akarok új kutyát, pláne pár napon belül?

2021. jún. 5. 20:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Már bocs, de nem a szüleim tartották el a kutyát. Ha rajtuk múlik a kötelező oltásokat se kapja meg, mondván, hogy kistestű és úgyse tudna megharapni senkit. A költségeket én fizettem vagy az ösztöndíjamból vagy a diákmunkás pénzemből. Az, hogy engem koliba küldtek az had ne az én hibám legyen már... Amúgy az elmúlt két évet szinte folyton itthon töltöttem folyamatosan a vírus miatt, előtte meg csak kb két tanév volt, amit koliba töltöttem. Szóval azzal a kutyával a hat évből szinte négyben csak én foglalkoztam túlnyomó részben. Amióta gimis vagyok, azóta meg én láttam el a kutya költségeit.

Mellesleg biztos nagyon vigyáztak rá, ha hagyták szökdösni rendszeresen és erről nekem egy büdös szót nem szóltak.

Egyébként meg akárhogy szépítjük, full mindegy, hogy ki mikor mit fizetett. A kutyám ettől függetlenül ugyanúgy halott marad, csak mert a szüleim tudták, hogy szökik, mégse csináltak annyit se, hogy szóltak volna nekem.

2021. jún. 6. 09:52
 12/18 Micimacko67 ***** válasza:
0%

Miért te mit csinaltál ha szóltak volna?

Egyébként ha az elmúlt 2 évben szinte mindig a kutyaddal voltál, akkor miért fegyelmezted, tanítottad?

2021. jún. 6. 09:58
 13/18 Micimacko67 ***** válasza:
0%
Helyesen: miért NEM fegyelmezted, tanítottad?
2021. jún. 6. 10:14
 14/18 A kérdező kommentje:

Pl külön megtanítottam volna, hogy nem mehet ki a lyukon sem? Vagy megcsinálom én a rést a kerítésen, ha már ők csesztek rá?

Egyébként képzeld el tanítottam a kutyát sokmindenre. Pl, hogy csak a táljából ehet, kaját csak tőlem fogadhat el kézből. Ezzel meglett oldva az a probléma, hogy nem eszik meg semmit, ha valaki meg akarta volna mérgezni. Vagy megtanítottam, hogy a kapun ne akarjon kimenni egyedül. Meg azt is tudta, hogy ha sétálunk a mező felé, akkor ha elengedem a pórazról, akkor nem megy messze, visszajön. Sok dolgot tanítottam neki, csak mivel úgy tudtam, hogy biztonságos a kerítés, így azt pont nem. Alap lett volna szerintem, hogy jó legyen a kerítés, ha már van kutya, ha meg nem az, akkor lehete volna nekem szólni, hogy figyelj már te szerencsétlen, mi lenne ha megtanítanád a kutyát nem kibújni a résen. Mert én úgy voltam abban a hitben, hogy jó a kerítés, elég ha annyit tud, hogy a nyitva felejtett kapun nem jön ki.

Csak nyilván, ha a hétköznap annyit van vele foglalkozva ember által, hogy nesze kaja meg víz, akkor unatkozni fog. Velem meg nem unatkozott, meg kifáradt, vagy épp szemelőtt volt. Most ez nem teljesül, ha csak a macskával tud napozni....

2021. jún. 6. 10:14
 15/18 Micimacko67 ***** válasza:
2%
Ezek szerint a szüleidnek fel kellett volna mondaniuk a munkahelyükön, hogy egész nap a kutyával tudjanak foglalkozni...jól értem?
2021. jún. 6. 10:26
 16/18 A kérdező kommentje:

Forgasd ki a szavaim, kösz... Mondjuk naponta félóra beleférhetett volna, hogy mondjuk eldobják párszor a labdát a kutyának. Vagy mondjuk boltba menet elvinni a kutyát sétálni pórázzal. Oda úgyis megy az ember alapból. Semmi gond nem lett volna, ha valahova odakötöm a pórázt, akkor fegyelmezetten ül és vár.

Vagy ha ennyi sem fért volna bele, megértem teljesen. De ne mond már, hogy egy kbszott lyukat a kerítésen nem lehetett volna megcsinálni. Én most így utólag megcsináltam, ha már tudatták velem így későn, hogy ha ne adj isten hazaállítanak egy kutyával, az ne járjon így. Kemény félórámba telt.

Max egyszer félórát kellett volna a kva lyuk megcsinálásával tölteni, ha annyira nem akartak a kutyával lenni.

Gondolom ehhez nem kell felmondani... :)

2021. jún. 6. 10:37
 17/18 Micimacko67 ***** válasza:
2%
Kerdező, ha már az elmondásod alapján az elmúlt 2 évet otthon töltötted és nap, mint nap kint voltál a kutyaddal az udvaron...akkor, hogy a bánatban nem vetted észre azt a lyukat? Most meg egyből megtaláltátok...
2021. jún. 6. 11:04
 18/18 A kérdező kommentje:
Úgy nem vettem észre, hogy nem figyeltem, mert egy eldugottabb részen volt, ahová nem is ment a kutya, pláne ha kint voltam én is. A nagyobb placcon voltam vele, nem az eldugottabb sarokban, a hátsókertben, a hatalmas málnabokor mögött.. Vagy épp sétálni vittem a kutyát.
2021. jún. 6. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!