Anyám öngyilkosággal fenyegetőzik, ha elköltözöm, mit tegyek?
A gyilkossággal fenyegetőzés 99,99%-ban csak érzelmi zsarolás.
Ne hagyd magad! Költözz!
Szerintem messzebb is költözhetnél, mert az a 20 perc nem nagy távolság az ilyen szülőknél. Én anyum is depressziós, pánikbeteg, oltárian nehéz így. Úgy nevelt, hogy függjek tőle érzelmileg, tudom milyen az ilyen. Ha több hétig nem megyek hozzá, akkor már meséli, hogy milyen sok pánikrohama volt, milyen rossz volt a vérnyomása, milyen nehéz volt neki, hogy nem néztem felé sem... (20km van közöttünk. De már 7 éve ez van, sajnos nem változik. Ha valamit merek ezzel kapcsolatban mondani, akkor elkezd sírni, megsértődik és nincs igazam persze. Meg kell erősödni lelkileg neki is és neked is, hogy a jövőben ne érezz bűntudatot és lelkiismeretfurdolásod sem legyen azért, mert szeretnél önállóan élni.
Ajánlom egyébként a Kiút a függőségből (Heinz Peter Röhr) című könyvet, ami pontosan ezzel az érzelmi visszaéléssel foglalkozik (anya-lánya kapcsolat). Megér minden pénzt ez a könyv!
“Mivel depressziós sajnos félek mi van, ha baj lesz.“
Egy darabig sírsz és túl leszel rajta. Meg örökölsz. Ez lesz.
Vélhetően csak fenyeget, mert beválik.
Anyád felnőtt ember, nem a te felelősséged boldoggá tenni, társaságról gondoskodni stb. 35 éves vagy, nézz magadra, már lassan lejár a szavatosságod (bocs) úgy akarsz járni mint anyád? Lehet elél még 30 évig, aztán mikor elpatkol rájössz, hogy az életed lehúztad a WC-n miatta és mire mentél vele, ott leszek magadban.
Egy barátom testvére volt ilyen. Ő is azt mondta, hogy ha összeköltözik a barátnőjével, akkor öngyilkos lesz.
Végül a srác elköltözött és láss csodát, a testvére a mai napig él és virul.
Költözz el.
Ez nálunk is volt (nem anya), pont nem érdekelt, csak ráerősített arra, hogy minél előbb elmenjek.
Érzelmi zsarolásnak sosem engedünk, pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!