Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám öngyilkosággal fenyegető...

Anyám öngyilkosággal fenyegetőzik, ha elköltözöm, mit tegyek?

Figyelt kérdés
35 éves felnőtt nő vagyok szeretném végre a saját életemet élni. Mivel most megengedhetem magamnak elhatároztam, hogy elköltözöm egy bérlet lakásba .Anyám, akinek rajtam kívül nincs senkije teljesen ki van akadva, sajnos még öngyilkossággal is fenyegetőzik. Mivel depressziós sajnos félek mi van, ha baj lesz. Laktam már külön anno barátommal több évig, de akkor dolgozott, és neki is volt párkapcsolata, szóval nem akadt ki ezen ennyire. most viszont már nincs senkije és 2 éve nyugdíjas. Azóta elviselhetetlen, ki sem mozdul szinte a lakásból, és teljesen rám telepedett, viszont én is rámegyek, ha ez így megy tovább...Van amikor elfogadja a szitut, és úgy tűnik értelmesen meg tudtuk beszélni, aztán eltelik pár nap beborul, és megint jön a vége a az életemnek, ha elmész, éhen fogok halni egyedül a nyugdíjamból, becsavarodok ha egész nap nem lesz kihez szólnom, stb, stb, stb...Én ezt már nem bírom tovább :(

2021. jún. 2. 12:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

A gyilkossággal fenyegetőzés 99,99%-ban csak érzelmi zsarolás.

Ne hagyd magad! Költözz!

2021. jún. 2. 13:48
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Nem lesz öngyilkos. Költözz nyugidtan.
2021. jún. 2. 15:16
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem messzebb is költözhetnél, mert az a 20 perc nem nagy távolság az ilyen szülőknél. Én anyum is depressziós, pánikbeteg, oltárian nehéz így. Úgy nevelt, hogy függjek tőle érzelmileg, tudom milyen az ilyen. Ha több hétig nem megyek hozzá, akkor már meséli, hogy milyen sok pánikrohama volt, milyen rossz volt a vérnyomása, milyen nehéz volt neki, hogy nem néztem felé sem... (20km van közöttünk. De már 7 éve ez van, sajnos nem változik. Ha valamit merek ezzel kapcsolatban mondani, akkor elkezd sírni, megsértődik és nincs igazam persze. Meg kell erősödni lelkileg neki is és neked is, hogy a jövőben ne érezz bűntudatot és lelkiismeretfurdolásod sem legyen azért, mert szeretnél önállóan élni.

Ajánlom egyébként a Kiút a függőségből (Heinz Peter Röhr) című könyvet, ami pontosan ezzel az érzelmi visszaéléssel foglalkozik (anya-lánya kapcsolat). Megér minden pénzt ez a könyv!

[link]

2021. jún. 2. 18:01
 14/25 anonim ***** válasza:
88%
Költözzön el ő.
2021. jún. 2. 18:26
 15/25 anonim ***** válasza:
84%

“Mivel depressziós sajnos félek mi van, ha baj lesz.“

Egy darabig sírsz és túl leszel rajta. Meg örökölsz. Ez lesz.

Vélhetően csak fenyeget, mert beválik.

Anyád felnőtt ember, nem a te felelősséged boldoggá tenni, társaságról gondoskodni stb. 35 éves vagy, nézz magadra, már lassan lejár a szavatosságod (bocs) úgy akarsz járni mint anyád? Lehet elél még 30 évig, aztán mikor elpatkol rájössz, hogy az életed lehúztad a WC-n miatta és mire mentél vele, ott leszek magadban.

2021. jún. 2. 22:45
 16/25 A kérdező kommentje:
#13 Igen sajnos ugyanez a szitu nagyjábol
2021. jún. 2. 23:45
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Aki fenyegetőzik annak általában esze ágában sincs.
2021. jún. 3. 09:31
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátom testvére volt ilyen. Ő is azt mondta, hogy ha összeköltözik a barátnőjével, akkor öngyilkos lesz.

Végül a srác elköltözött és láss csodát, a testvére a mai napig él és virul.

2021. jún. 3. 10:03
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Költözz el.

Ez nálunk is volt (nem anya), pont nem érdekelt, csak ráerősített arra, hogy minél előbb elmenjek.

Érzelmi zsarolásnak sosem engedünk, pont.

2021. jún. 3. 10:29
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak csak a szája jár... A legtöbb ember csak energiavámpír és ebből él, hogy másokat lehúznak a posványba, ahol ők vannak, mert csesznek változtatni az életükön, hiába van meg rá a lehetőségük.
2021. jún. 4. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!