Hogy véditek az énhatárotokat a gyereketektől?
Gondolok itt arra,h gyerekek folyton figyelmet igenyelnek erzelmileg csimpaszkodnak.
Vagy hogy zajonganak ordinalnak.
Mentalisan nem mentetek rá?
Hogyan óvjatok meg magatokat?
Csak a tablet van?
Mi van a hisztivel ?
Legtobb baratnomnek a gyereke torkaszaldtabol ordit ha akar valamit ovisok vagy kisebb.
Hogy kezelitek a hisztit? Behajtjatok a szobajaba?
Vagy lekiabaljatok h anyanak apanak faj a feje fejezd be?
Vagy felveszitek videora es lejatszatok neki?
Kisovis vagy kisebb gyerek még nem érti, mit akarsz azzal, hogy felveszed a hisztijét és lejátszod neki. :D
Az enyém mostanában hisztizik néha. Ha egyébként is nagyon rottyon vagyok, rá szoktam kiabálni. Semmit nem használ neki, csak nekem, hogy kiadom a dühöm. Mindenki kiabál időnként a gyerekével, mikor nem bírja idegekkel. Aki azt mondja, nem, az hazudik. Ha nem vagyok rottyon, akkor csak otthagyom egyedül, hadd üvöltsön. A másik szobából hallgatva már nem idegesít. Később visszamegyek hozzá, mikor már elfáradt, és szót lehet vele érteni.
Azt én sem tudom, mi lesz, mikor vissza kell mennem dolgozni. De én úgy vagyok a gyerekemmel, hogy eddig mindig csak egyre könnyebb lett vele, ahogy nőtt, és bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódik. Egy óvodás már sokkal jobban eljátszik egyedül, megeszi a kaját ha elérakod, elmegy vécére. Sokkal önálóbbak, nem kell minden lépésüknél lesni őket, mint egy babát vagy egy kétévest.
De nem tudom, miért gondolkozol ezeken annyira, mikor neked nem aktuális, és nem is akarod. Hát nem kell :). Ha nem akarsz gyereket, ne csinálj. Akiknek van, azok megoldják a dolgaikat.
Hat nem tudom valo életben azt latom h inkabb szenvednek a gyereknevelessel a szülők. Itt a gyakorin mindenki "mintaszulo"
Azt el tudom kepzelni h van akinek csendesebb gyereke van es azzal nincs annyi baj.De az ritka.
Te, kérdező, ne akard belénk beszélni, hogy szenvedünk a gyerekünkkel!
Szeretjük őt (őket), a világ minden kincséért el nem cserélnénk őket. És igen, időnként hisztiznek, időnként idegesítőek, máskor viszont tündéri aranyosak és szeretettel bújnak hozzánk. Tény, hogy feladat és fáradtság a gyerekekről gondoskodni, velük foglalkozni, de annyi örömet adnak, hogy azt egy gyermektelen ember el se tudja képzelni.
Lehet az anyai hormonokkal van ez a nagy elfogadas h a gyerekneveles milyen jo dolog.
Ha szuleskor nem lenne ez a nagy boldogsaghormon akkor lehet nem is igy ereznék a szülők.
Akinek rendszeresen hisztizik a gyereke, ott komoly nevelési gond van. Persze minden gyereknél van ilyen időszak, akaratos vagy feszegeti a határokat. De ha a hiszti mindig célba ér mert inkább megkapja a tabletet vagy a cukorkát, csak hallgasson, akkor persze hogy csinálni fogja.
Én nem voltam hisztis gyerek, úgy mesélték nekem. Arra emlékszem hogy ha vásároltunk akkor 1 db valamit választhattam (édességet) és annyi. Ezt meg is értettem, tudtam becsülni a játékokat is amit kaptam.
Gyereket nevelni nem könnyű hiszen egy kis személyt teremtesz, tőled is függ hogy hogyan viselkedik, és hogy milyen felnőtt lesz belőle.
Neten elég sok videó van, főleg angolul hogy az elcseszett hisztis porontyot hogyan lehet rendbe szedni, esetleg mutasd meg a barátnőidnek 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!