Szégyellnem kéne magam, amiért gyárban dolgozok?
23 éves lány vagyok és van 2 szakmám, illetve a 2. megszerzése után elkezdtem az egyetemet, de végül nem fejeztem be. Ezután elkezdtem munkát keresni, de a járvány miatt nem találtam munkát, pedig beadtam mindenféle álláshirdetésre a jelentkezésem, még takarítónőnek is...A szüleimtől minden nap megkaptam, hogy egy semmirekellő, lusta here vagyok és nem hitték el, hogy hiába adom be mindenhova a jelentkezésem, sehonnan nem jeleznek vissza.
Ők amúgy még a 20. században élnek kb. és nem értették, hogy ma már nem úgy megy az álláskeresés, hogy sétálok az utcán és bemegyek random üzletekbe meg épületekbe azzal, hogy munkát keresek és adnak, hanem interneten kell jelentkezni kb. mindenhova és folyton b4szogattak, hogy üljek fel a buszra és járjam a várost, hogy hova vennének fel..🤦♀️ Aztán minden rokonnak mondogatták, hogy nem is keresek munkát, csak élősködök rajtuk, mert sose megyek el itthonról munkát keresni..
Végül felvettek egy gyárba, ami amúgy nem olyan rossz, nem az a sztereotipikus "gyár", fiatalos a légkör és eddig mindenki normálisnak tűnik, akivel találkoztam, szóval azt leszámítva, hogy fizikailag kicsit fárasztó maga a munka, amúgy egyáltalán nem olyan rossz hely.
A szüleim viszont (főleg az anyám) most amiatt szidnak kb. minden nap, hogy szerintük szégyen, hogy gyárba dolgozok, szerintük el kellett volna mennem 120 ezer nettóért kasszásnak a tőlünk 5 percre lévő Sparba (itt jelenleg 160.000 a fizetésem, plusz kapok kb. 20.000 ft caretériát).
Anyám gyakran mondogatja, hogy miattam már a házból is alig mer kimenni, mert a szomszédaink gyerekei egyetemre járnak és most nem tudja, mit mondjon majd nekik, ha kérdezik, én is járok-e még egyetemre, vagy mit csinálok..
Esküszöm, nem értem ezt a gondolkodást, eddig az volt a bajuk, hogy nem találtam munkát, de amikor egyszer felvesznek valahova, már az sem elég jó. Tényleg akkora szégyen gyárban dolgozni?
Remélem lesz annyi eszed, hogy félre teszel és lelépsz otthonról
Az akinek ez szégyen annak ki kellene próbálnia az éhezést. Mindjárt nem lenne szégyen gyárban dolgozni.
Sose szégyeld a munkát.
Gyárban dolgozni szerintem nem szégyen. Én is ott dolgoztam, mellette pedig levelezőn végeztem el egy pénzügy és számvitel ügyintéző okj-t. Igazából több sem lettem, mert ugyannyit keresek, mint a gyári munkával kaptam, sőt 😂 egy önkormányzatnál dolgozom.
Anyudnak valamilyen komplexusa lehet, ezért cseszeget téged. Ne szégyeld, ami vagy, inkább törekedj arra, hogy a saját lábadra állj.
Nem szégyen, de kár hogy a tanulmanyaidat feladtad, mert egyetem után is mehettél volna ennyi erővel gyárba, plusz a 160 ezer addig jó amíg nem kell egyedül élned egy másfél szobás lakásban ( ebből többre nem fog jutni, mert ott a rezsi, kaja stb ). A munka nem szégyen, ez csak akkor rossz ha többet is elérhetnél mégis beered ezzel csak azért mert kényelmes és nem azért mert ezt a szakmát szeretted volna.
Szóval a gyár, kukás, buszvezető nem ciki ha valaki erre vágyott vagy csak ennyit tudott kihozni az életből, akkor ciki ha több is lehetnél. Márpedig 29 évesen még fejleszthetnéd magad.
Ha továbbra is szégyenkezik emiatt édesanyád és minden baja van először az , hogy nincs munkád de mikor van már az a baj...
Ha legközelebb is valami szégyenkező dumát tol be mond neki azt, hogy "figyu anya ha ennyire szégyenkezel rajtam mert hogy tisztességesden dolgozok munkahelytől független akkor jobb érzés lenne neked ha elmennék egy kurvának? Ez van.." Mindjárt elmegy a kedve ettől a baszogatástól. AMúgy valószínűleg irányítani akar amit nem szabad engedned. Nem ciki sőt én is gyárban fogok dolgozni és nekem érdekes senki nem szívja érte a vérem hanem örülnek, hogy van végre munkám. Nagyon sztereotipikus lett, hogy szégyen gyárban dolgozni. Nem csak egy féle szalagmunkás gyár létezik hanem gyárban belül is vannak több féle munkák..
Anyád gondolkodása meg múltszázadi. HA emiatt szégyenkezik utcára is kimenni ő baja te meg éld az életed, ahogy akarod hisz felnőtt vagy így véleménye lehet csak.
Egyáltalán nem szégyen.
Ha valaki fiatal, egészséges és otthon játszik pizsiben egész nap, az már az. A munka semmilyen formában nem. Ha jó pénzt kapsz, jófejek a kollégák, jól érzed magad ott, akkor mégjobb. Én is gyárban vagyok jelenleg.
3. Az első szakmám vegyésztechnikus, ami tudtommal nem épp egy piacképtelen szakma, de persze biztos velem van a baj:) Amúgy a 2 képzés ingyenes volt és egyetemen is államilag támogatott szakra jártam, szóval nem mondanám, hogy mindent a s3ggem alá tolt volna bárki is, meg olyan fú de sokat kellett volna fizetniük a tanulmányaimért. Egyébként én is mondhatnám, hogy vannak, akiket gyerekkoruktól kezdve bántalmaznak, felnőtt korukra valahogy mégis sikeresek lesznek és hozzájuk képest te is egy senki vagy. Elég szomorú lehet az életed, ha mindig olyanokhoz hasonlítgatod magad, akik lejjebbről indultak és mégis többet értek el, mint te :(
A többi válaszolónak köszönöm. Amúgy tudom, a 160.000 nem sok, de még mindig jobb, mint ha egyáltalán nem is dolgoznék és még ennyit se kapnék, meg ez csak az alapbérem, erre még jön a műszakpótlék, meg a próbaidő után +10% bónusz. Illetve ha elég tapasztalatot szereztem, lehetek quality-s, úgy már az alapbérem is magasabb lesz (feltéve, hogy itt maradok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!