Jogosan akarnak elvinni pszichológushoz? Szerintem nincs velem semmi gond
Anya ma mondta apának, hogy elkell engem vinni, mivel nem tetszik a formám nekem. Neki álltam diétázni és erősíteni. Anya szerint nagyon sokat fogytam, szerintem ez max 1 kiló lehetett ami lement rólam. Szerintük kezelésre van szükségem, mert beteg vagyok. Pedig csak egyszerűen nem vagyok így megelégedve magammal és változtatni szeretnék. Ez baj? Mit tegyek velük?
16l
Az anorexia az nem azt jelenti, hogy csontsovány vagy, az csupán egy velejáró tünet/következmény. Azt nevezzük anorexiásnak, ha nem látod reálisan a testedet és fogyni akarsz onnan, ahonnan nem kell. Ha te mégsem gondolod úgy, hogy anorexiás vagy, ettől függetlenül menj el szerintem ahhoz a pszichológushoz és beszélgess vele akkor másról, biztos van valami egyéb problémád is, ahogy mindenkinek. Vagy csak simán mond el neki, hogy te nem értel egyet a szüleiddel, stb..
Nem tudom elképzelni, hogy hogy nézhetsz ki, a 18-as válaszoló alapján ez még normálisan néz ki, így nem mondja senki, hogy hízz, szimplán csak ne fogyj többet és tanuld meg reálisan látni magadat. :) Remélem hogy sikerül.
Látatlanban nagyjából olyan testalkatod lehet, mint a "vékony" lányoknak, legalábbis a leírt kilók és centik alapján. Tehát nem kórosan vékony, de egyáltalán nincs is felesleg. Nyilván kép alapján más képet kapnánk mi is, de nem foglak rá megkérni, hogy tegyél fel képet ide. :D
Viszont ezek alapján szerintem bőven elég lenne csak erősítened, de a diétádról semmit nem tudunk. Ha elkezdtél pl. chips helyett csirkét és zöldséget enni, azzal nincs baj, és köztudott, hogy kell a fehérje is a testformáláshoz mindenképpen, különben csak izmot vesztesz kb. Ha ez a helyzet, akkor szerintem nincs baj, ha viszont nagyon kevés kalóriát viszel be, az igenis lehet aggasztó a szüleid számára (ilyen 1200 kcal + sport nagyon durván felejtős a te esetedben, de úgy igazából bárki esetében kb., mert alapanyagcsere alatt tilos enni!).
Pszichológushoz úgy is el lehet menni, hogy nincsen különösebb gond csak jó lenne valakivel beszélni aki megértően végighallgat és nem ítélkezik.
Látatlanban is biztosra mondom, hogy 170 centis magassággal és 55 kilóval nem számítasz ducinak. Ha tovább fogysz nagy eséllyel beteg leszel.
Évekig verseny-sportoltam és többen rendszeresen lebetegedtünk amikor az edző azért fogyasztott minket, hogy a bizonyos súlykategóriákban tudjunk indulni.
Ez egyénfüggő de mindenkinél van egy súlyhatár ami alá ha lemegy elkezd romlani az egészsége. Például a mája. Először sárgás-barnás foltok jelennek meg a bőrön aztán a köröm elkezd hullámosan vagy töredezve nőni, jobbik esetben csak fehér foltok jelennek meg. Gyengül az immunrendszer és sokkal több betegséget el lehet kapni.
Igen, jogosan. Ha te egy eleve alacsony súlyból fogyni akarsz, az probléma.
Én 168 cm-vel és 55-kilóval is vékony vagyok. ;)
16 évesen ilyen súly mellett nem diétázni kell. (Egyébként is világi baromság a diéta a fogyáshoz, de ebbe most inkább ne menjünk bele.)
Jelenleg fejlődő szervezet vagy, ha elkezded sanyargatni a tested, felrúgod a hormonháztartásod, az nagyon komoly bajokkal járhat később. Nem kell mindent összeenni, de a napi 2 saláta meg egy kis víz nem azt fogja eredményezni, amit szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!