Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám folyton fenyeget, hogy...

Apám folyton fenyeget, hogy megver, de amúgy sosem ver meg. Akkor miért?

Figyelt kérdés

Ha valami olyat teszek, mondok ami apukámnak nem tetszik mindig megfenyeget azzal, hogy megver, vagy megpofoz. Esetleg hasonló testi bántásokkal fenyeget.

Sosem bántott még, de kicsi korom óta mindig fenyeget vele. Lassan 18 leszek és még mindig azt hiszi, hogy van neki hatása. Piciként féltem mikor mondta, de már hatástalan.

2021. máj. 27. 23:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%
Én kaptam a szüleimtől pofonokat és nem egyszer megbüntettek vagy sarokba állítottak gyerekként. Semmirekellő,hülyegyerek voltam és örülök,hogy megneveltek,hisz ennek hatására tartok ott,ahol most vagyok. A családi erőszak rossz dolog,de úgy sem lehet gyereket nevelni,ha túl lazák vagyunk (szerintem). Van amikor fel kell emelni a hangunk és talán cselekedni. Régebben az iskolákban elég durván büntettek a tanárok és mégis ember lett azokból a felnőttekből.
2021. máj. 28. 06:37
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
11 A kérdés az, hogy milyen ember. Egy rakás lelki nyomorék, meg bántalmazó szülő, akik még mindig nem tudják, hogy az erőszak nem megoldás semmire.
2021. máj. 28. 06:47
 13/18 anonim ***** válasza:
22%

Nem lettem lelkinyomorek attol,mert parszor kaptam egy pofont :) Szuleimmel is baromi jo a kapcsolatom es sosem emeltem kezet rajuk es a bosszu gondolata sem jutott eszembe (hisz osszesen 3-4x kaptam teljesen jogosan..)

Nem lettem onbizalomhianyos,elnyomott es agressziv sem. Szerencsere sikeres karriert tudhatok magam mogott es ha nem lettek volna ok,akkor valoszinuleg muszakbol-muszakba jarnek es minden penzem cigire es/vagy alkoholra koltenem,tekintve hogy a gyerekkori tarsasagom is ennyire vitte az eletben.

2021. máj. 28. 06:57
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos tudom miről beszélsz, én is így nőtem fel, apámtól a legtöbbet hallott szavak, agyonütlek, így ütlek úgy ütlek ha egyest kapsz haza se

gyere stb. persze néha becsúszott az az egyes amit édesanyámmal álltalában sikerült eltitkolni mert ő is félt.

Az egész életemre kihatott a félelemben töltött gyerekkorom.

Igaz én a 80-as 90-es években voltam gyerek akkor még sajnos mondhatni elfogadott volt ez sajnos.

Sajnos te is így nőttél fel, de arra figyelj, hogy ne vidd tovább ezt a mintát.

2021. máj. 28. 06:58
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

13-as, ne keverjünk már össze 1-2 pofont (amit én is megkaptam gyerekként mert visszabeszéltem mamának), meg szíjjal verést, bakter.

A pofon adott helyzetben oké (van az a pont, hangsúly és szóhasználat, mikor megérdemelt), kézreütés is ha pl ezredszeri szólásra is üt a gyerek vagy dobál mindent, de na. Ez a max., ami elmegy, és nem rendszeresen, hanem kb. 18 év alatt 2-3x max.

2021. máj. 28. 10:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Nálunk nem csak fenyegetés volt... :D Bár tény, hogy nem vertek össze vissza minket, de volt hogy anyum elverte a lábunk egy vesszővel, mert elmentünk a fürdőbe öcsémmel meg egy haverral és 10-11 körül értünk haza éjjel.

De mamánktól is kaptunk a légycsapó nyelével, mert bactunk aludni éjjel. Persze jellemzően direkt cukkoltuk és vártuk, hogy mikor törik el a légycsapó. :D De volt kukoricán térdeplés (amit kiettem a térdem alól). Sarokba állítás, szobafogság stb...

Nem lettünk se alkoholisták, se drogosok, de bűnözők, se semmilyen téren sérültek... :))

2021. máj. 28. 15:32
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

Aha, a szokásos szöveg. "Engem is vertek, aztán semmi bajom nem lett!" Nem a fenét nem: magyar lettél. Tipikus magyar. Az a fajta nagyszájú, komplexusos, hőbörgő típus, aki miatt menekül mindenki az országból. Ti meg veritek tovább a saját gyerekeiteket, és azt hiszitek, de nagy szívességet tesztek szerencsétlennek. Jobb országok meg mennek a Marsra, de nem baj, rögtön van kifogás, hogy azok miért hülyék mind, mert csakis nektek lehet igazatok.

Nem, a gyerekek verése törvénytelen. Nincs de. Nem érdekel, mit csináltak a te szüleid. Nem ütünk meg egy másik embert, hogy kényszerítsük valamire. Ha nem tudsz példát mutatni a gyermekednek, és meg kell félemlítened, akkor megbuktál, szar ember vagy.

2021. máj. 28. 17:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Talán èrdemes lenne kiderítened, hogy Neki milyen gyerek kora volt.Sajnos èn is nèha mondok ilyet a fiaimnak, hogy megveek, ha nem fogadsz szót, de sose vertem meg Őket. Mondjuk azèrt ez nem minden napos, inkább havonta kètszer fordul elő. Nekem nagyon rossz gyerek korom volt,le se írom, úgyse hinnè el senki aht, ami nálunk megtörtènt. Na nem is ez a lènyeg, hanem az, hogy sajnos nekem is az az első hogy ütnèk. De nem akarok. Ezèrt inkâbb kimondom. Bâr èn tudom, hogy mo dani se jó. Meg járok terápiára stb.
2021. máj. 28. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!