Hogy tudnánk a belefektetett pénzt visszaszerezni?
Elég szép megtakarítást gyüjtöttünk össze. A szüleimnél lakunk 2 szintes családi ház külön bejáratral. Felül a hugom,alul a szüleim és én a párommal. Mindenbe fizettünk még többet is mint ami kellett.
Mikor eljött az ideje h mi külön költözünk anyámék rábeszéltek h újítsuk fel a szülői házat majd nekünk fogják ajándékozni az anyai részt így ha úgy van hugomnak csak az apai rész felét kell kifizetni.
Megtörtént a felujitás,a ház fele még mindig nincs a nevembe csak huzzák a szüleim a dolgot úgy érzem.
Rá adásul végre teherbe estem. Kértük a hugomat hogy cseréljünk helyet. Minek egy 16 éves lánynak egy fél ház-a felső szint. Konyhát nem használ,lejön enni. Az egyik szobába csak a ruhai vannak...Neki ez nem tetszik. Addig sírt anyáméknak míg azt nem mondták nekünk vetessem el a babát mert szegény hugom hogy fog így érettségizni a baba sírás miatt nem tud majd tanulni...
Mi itt azt mondtuk hogy jó megyünk. Juni 1-el kivettük egy albérletet. De a beleölt pénzt csak jó lenne visszaszerezni
Sajnos nem tudom a választ a kérdésedre, viszont a minimum az, hogy úgy csapod be magad után az ajtót, mikor eljössz, hogy unokát látogatni egy tulajdoni lappal menjenek, amin te vagy a tulajdonos, az ígéret szerint. Persze ez szól a húgod nak is... Én addig meg sem mutatnám a gyerekemet nekik.
Neked boldog babavárást, erőt és kitartást, hogy meg tudjátok nekik mutatni, hogy nélkülük is tudtok boldogulni. A sors előbb-utóbb ezt húgodnak úgyis visszaadja... Kitudja? Lehet majd neki nem is lehet gyereke.
Még ha lenne számlája se olyan egyszerű ez. Ügyvéddel, peres úton pénzt behajtatni általában nem 2 nap, inkább évek. Ha van hozzá türelmed hajrá, a végére garantáltan mindenki gyűlölni fog mindenkit.
Átvertek sajnos, és szomorú, mert a családjától nem ezt várja az ember.
Sajnos hittünk a szüleimnek. Közel 6 milliót öltünk bele a felujítasba(tetőcsere,ajtó ablak cserék,fürdőszobák felujitasa,konyhák,festés,új butorok)
Tegnap este volt 1 nagyobb vita megint. Egy barátunk garázsába el tudnánk vinni a bútorokat amit mi vettünk. És mikor szoltunk hogy holnap pakoljanak ki a szekrényekből mert vasárnap hétfőn visszük akkor azt mondta anyám hogy innen semmit nem vihetek el. Mondom neki de hát én vettem a számlám meg van róla. Ga tehetném a tetőt ablakot mindent vinnék mert nem ezért újitottuk fel a házat,nem ez volt megbeszélve. Már rég a saját otthonunkba lehetnék nem beszél rá minket erre a hülyeségre.
Erre azt mondta h ez mind a saját kényelmünk szolgálta. Mondom mi azt hittük a jövendőbeli házunkat ujitjuk. Ezerrel spóroltunk ujra ha itt lesz ideje a hugomat hitel nélkül fizethessük ki. Olyanokat vágtak a fejemhez hogy azt varjuk meghaljanak. Mondom nem ezt várom,de ez az élet rendje senki nem él örökké. Arról volt szó mienk lesz a felső szint. Bele egyeztünk hogy hugom csak nyáron fog leköltözni. Jött azzal h nekünk erre nem lett volna pénzünk ha nem lakhatunk ingyen itt. Mondom havi 100.000ft-t adtunk le télen a fa miatt 150.000ft-t és külön konyhán voltunk! Mi az hogy ingyen? Jött azzal hogy akkor még 2 évig míg hugom nem megy egyetemre maradhatunk lenn aztán felmehetünk a felső szintre. De mondtuk higy azok után higy abortuszra küldött volna biztos nem maradunk. Kérdeztem vissza tudják adni a pénzünket? Mert a akár a Navot is hivhatom h vagyonosodási vizsgálatot csináljanak. Magyarázkodjanak csak honnan volt pénzük az értéknövelő újításra... itt már apám is beleszólt a vitába. Ő azt mondta hogy a mi szobánkból azt viszünk amit akarunk,mást nem. Meg hogy ő kedden hívja a bankot vénségére(48 éves egyébként) hitelt vesz fel és dugjuk fel a pénzünket ahova akarjuk. Ordibálta hogy 3 millió elég lesz,elég lesz? Mi pedig közültük hogy a pénzen kìvül az a minimum a felsőbszintről visszük a konyhabútort zuhanykabint bútorokat amit mi vettünk. Jogunk van hozzá ugyanis mi vettünk. Hugom hisztizik sír hogy ő vele mi lesz fürdő nélkül meg butorok ágy nélkül a szüleim csináljanak valamit.
Élmény lesz velük lakni még honap végéig. Azon gondolkozunk hogy veszünk ki szabadságot és leutazunk vidékre párom szüleihez
Valahol nagyon igazad van, csak légy erős és vidd végig ezt az egész ügyet. A hitellel kapcsolatban apád inkább drámázik, álljatok a sarkatokra és vegye csak fel. Lehet nem elég a 3 millió, de ha ennyit is ki tudtok hajtani belőle bíróság nélkül az már nagyon jó. Írtad, hogy az összeg egy része a bútorok ára volt, azokat vigyétek magatokkal. A számlákra nagyon vigyázzatok innentől, nehogy lába kéljen valamelyiknek.
A lelépés erre a pár napra jó ötlet, főleg a baba miatt. Neki nem hiányzik, hogy nagyon stresszes legyél, nehogy baja essen.
A számlákra vigyázz!!! Ha elutaztok, akkor is csak olyan cuccaitok maradjanak a házban, amiért nem kár, nehogy véletlenül az elszállítandó bútor tüzifává váljon (saját tapasztalat) stb. Az irataitokat is vigyétek, még mielőtt egy nyitva maradt ablak miatt elviszi a szél/szétázik az esőtől. A sértettség sok mindenben kreatívvá teszi az embert. :(
Arra készülj fel lelkileg, hogy az érzelmi zsarolás csak ezután kezdődik.
Örüljetek a picinek, vigyázzatok magatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!