Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell apámnak állandóan...

Miért kell apámnak állandóan igénytelennek neveznie és szapulnia? 19/l

Figyelt kérdés

Világ életemben olyan voltam, hogy itthon ülős típus vagyok. Engem nem hoz lázba, hogy napokig másik városban, másik országban legyek. Illetve, barátnőkkel rendben van, ha kirándulni megyünk, de máshol aludni nem szeretek. Egyszer jártam apámmal Olaszországban a karneválon, de az is olyan volt, hogy oké, megvolt, kb mindent láttam egy nap alatt, aztán mentem volna haza, de még 6 napot ott voltunk. Apám világot akar látni. Ha lenne annyi pénze, beutazná a világot. Engem meg igénytelennek nevez, amiért ez engem nem érdekel. Ha valamiért elköltöznék innen, mondjuk Angliába, akkor persze, meg akarnám ismerni új otthonomat, a környéken, de mert én ott terveznék. Tehát csak úgy nem szórakozás megyünk, épületeket nézünk, aztán viszlát. Pláne nem apámmal. Mondom neki, nem igénytelenség ez, csak más érdekel, de szerinte ez akkor is igénytelenség. Szerinte az is igénytelenség, hogy én azért nem akarok 12 órázni majd később, mert nincsenek céljaim. Ő rá az élő példa, miért nem akarok 12 órázni soha az életben. Ő mindig ennyit dolgozott, ha nem többet.

Mellesleg sosem vagyok ápolatlan, a szobám is rendben van, és lakást is rendben tartom, szóval a szó szoros értelmében sem vagyok igénytelen.

2021. máj. 21. 18:07
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Az igénytelenség mast jelent, bár ez esetben ő egy kalap alá veszi azzal, hogy neked nincs igényed rá. Nem kell vele foglalkozni. Igaza van: nincs igényed az utazasra. Neked is igazad van ugyanebben. Egyedül a szóhasználatotok más.
2021. máj. 21. 18:14
 2/7 anonymousreview60 ***** válasza:
62%

Kérdező! Igénytelen: Ez a kifejezés alkalmazható rád, de csak abban a tekintetben, hogy nincs igényed egy adott szórakozási formára. Apád vétett, amikor igénytelennek nevezett, aminek elég pontos, elsősorban a testi higiéniával, étkezéssel kapcsolatos nemtörődömségre utaló tartalma van. Emiatt nem illik ezt a kifejezést rád alkalmazni. Ennyi erővel azt is mondhatná, hogy ha valami bikaerős mentolos szájvizet használsz, hogy bűzlesz. A tisztaságtól. Vagy hogy a kórház is bűzlik: a tisztaságtól (a tisztítószerek végett).

Apád azért alkalmazza ezt a kifejezést, mert helyteleníti, hogy te nem élvezed azt, amit ő, illetve ami talán még valószínűbb, nem méltányolod eléggé az ő szemében, hogy - az ő szemében - mekkora nagy lehetőséghez juttatott téged. Ezt tisztázni kell vele. Nem a te dolgod - elsősorban - az ő kedvteléseihez alkalmazkodnod, hanem fordítva.

Egyébként introvertáltnak tűnsz. Az, hogy mi érdekel, az nem a négy fal közt fog kiderülni, hanem odakint. Ahhoz, hogy időben elkezd az életben azt, amit akarsz, ahhoz kellő őnismeret kell. Erre is lehetőség az utazás. Emiatt a hasonló 6-napos programok alatt igyekezz az utazást és a látnivalókat, de még inkább azt, ami az ottani kultúráról felismerhető, nem csak 1, hanem 2 napig élvezni.

2021. máj. 21. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Az élet olyan mint egy könyv és ha nem utazol az olyan mintha csak egy fejezetet olvasnál belőle.
2021. máj. 21. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
És valamilyen módon azért szoktál szórakozni, kikapcsolódni? Nem bulikra gondolok feltétlen, de akinek semmi hobbija sincs, csak úgy létezik, az szerintem sem valami jó. Az nem baj, ha utazni nem szeretsz, az sem igaz, hogy jajj, mennyit veszítesz ezzel, mert ha nem érdekel, akkor hiányozni sem fog, de valamit csak szeretsz te is csinálni, nem?
2021. máj. 21. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
4. Ez milyen retardált kérdés? :D Szerinted aki nem jár utazni meg bulikázni, az munka/suli után hazamegy, leül az ágyra összekulcsolt kezekkel és estig nézi a falat, aztán lefekszik aludni?
2021. máj. 21. 20:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Persze! Rengeteg hobbim van. Rajzolok képregényt, festek mikor van kedvem és vásznam hozzá, olvasok, történeteket, fanficeket írok, sorozatokat nézek, és nagyritkán megjön a kedvem ahhoz, hogy tűt és filcet ragadjak, és akkor plüsst csinálok. Megint máskor pedig 1-2 napig olyan kedvem szokott lenni, hogy "felcsapok szakácsnak" és sütök-főzök. És még ezeken kívül is van amiket csinálok, csak ritkán.

Mondani már mondtam neki vagy ezerszer, hogy ez nem igénytelenség, csak más érdekel, de ő köti az ebet a karóhoz, hogy márpedig én igénytelen vagyok, de mint sértés.

Anno is már mondták, hogy visszasírom majd egy nap, hogy nem szeretek kirándulni, új helyekre menni - ez volt általánosban. Óvodában sem szerettem menni sehova, általános iskolában sem, ezt kereken meg is mondtam mindenhol. Utólag sem bánom, hogy nem mentem, és ahova mentem, nem bántam volna, ha kihagyom. Barátnőkkel más, de velük nem is olyan helyekre mentünk. A mostaniakkal pedig tudok csatangolni, nem kell ahhoz városokat járnom vagy másik országba mennem. Nekem ez így tökéletesen megfelel, még csak nem is rohadok itthon, mert van két kutyám, akikkel menni kell, nincs mese. Csak már annyira elegem van, hogy szöges ellentéte vagyok apámnak, és gyakran hozzám vág ezt-azt, ami mondhatom, baromi nem esik jól. Ő ezt nem veszi észre, ha meg mondom, akkor legyint, hogy hülyeség.

2021. máj. 21. 20:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg apád buta, mint egy marék teafilter.
2021. máj. 22. 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!