Zavarna titeket, ha a 14-18 körüli gyereketeknek szerintetek drága és értelmetlen hobbijai lennének? Szóvá tennétek neki?
Például pár számítógépes játék, vagy éppen túl sokat olvas könyveket, vagy sminkel, vagy szeretne otthon megtanulni műkörmöt készíteni és géllakkonzi, vagy egyebek. De egyébként ezeket magának fizeti, nem tőled kér pénzt.
Na nálam vannak ilyen gondjaim a szüleimmel. Ha bármi szerintük drága hülyeség szóba kerül, akkor vita van belőle, főleg anyu felől(apa csak egyetért vele, ha be van vonva a "vitába"). És főleg anya úgy kezeli, hogy ha én szóbahozom, akkor az engedélykérés, és ha ő nemet mond, akkor az nem lesz. És nagyon gáz, mert ha vitába szállok, akkor megsértődik, ha meg nemet mondott, és szó nélkül hazaállítok valamivel, akkor is ez van. A könyvek a legkevésbé necces téma, az csak akkor necces, ha online rendelek. De a másik kettő az nagyon gázos. És anyám szerint ez tök normális, és mindenki ezt csinálja. (amúgy 18 vagyok)
Szóval más szülőkhöz szólok, ti is ezt csináljátok? Szóváteszitek, ha valaminek szerintetek nincs értelme? Veszekedtek miatta? Próbáljátok megtiltani az adott, nem káros, de szerintetek értelmetlen dolgokat?
kedves 17-es
Nem tudom, én úgy vagyok vele, hogy nem csak kizárólag feltétlen hasznos dolgokra akarok minden pénzemet költeni. Most hiába mesélem el, hogy mire gyűjtök hosszabb távon, ha azt látják, hogy szerintük sokat költök hülyeségre. Például én úgy osztom be a pénzem, hogy közel a fele a hosszabb távú dolgokra van félretéve, a negyede arra, ha rövidtávon gyűjtök valamire, például a hülye hobbijaimra, aztán ami maradt, azt költöm szabadon az éppen szükséges dolgokra. Nyilván abba, hogy mennyit raktam félre hosszabb távra, nem látnak bele pontosan, csak azt, hogy szerintük sokat költöttem, valami szerintük értelmetlenre.
Jelenleg van két nyelvvizsgám(az angol az felsőfokú egyébként), és nincs most kapacitásom most egy harmadik idegennyelvre. Jogsi már folyamatban (nem a szüleim pénzén egyébként), autót nem szeretnék, amíg nem tudnám fenntartani, tehát az távolabbi, ami szintén nem belátható a rövidtávú hobbik mellett. Körmös tanfolyam nincs tervben, szerintem eléggé telített a szakma, és nem feltétlen akarok tanfolyamra járni, ha amúgy nem szeretnék a szakmában dolgozni, csak itthon magamnak hobbijellegűen csinálni. Illetve ha mégis szeretnék tanfolyamon részt venni, sem hiszem, hogy kivitelezhető gimi mellett, és csak jövőre végzek.
Tehát szerintem így sem költök nagy hülyeségekre, mert igazából ne cigizem el az összes pénzem, meg nem is bulizom el. Valami hobbi meg mindenkinek kell, nem lehet 0-24 hasznosnak és produktívnak lenni.
Nem zavarna. Nekem furcsák azok az emberek, akik szerint kb. csak biológiai szükségleteket szabad kielégíteni pénzből.
Én is szívesen költök könyvekre, videojátékokra, fényképezőgéphez való "vackokra".
Amíg az ember magának finanszírozza a "hülyeségeit", szerintem senkinek semmi köze hozzá.
Ha lenne gyermekem, az nem zavarna, ha olyan dolgokkal foglalkozna szívesen, amiket én értelmetlennek találok, végülis az én hobbijaimat is hülyeségnek tartja a legtöbb ember. Azt viszont nem engedném, hogy olyan dolgokra költse a pénzt, amit nem engedhetünk meg magunknak. Nekem a sminkelés, az olvasás és a számítógépes játékok még nem lennének megfizethetetlenül drága tevékenységek, ezért nem tiltanám őket.
(Még egy jó ötlet: ha valaki nagyon sokat olvas, olcsóbb, ha könyvtárba megy, mint ha mindig megvenné a könyveket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!