Szülők, ti is igy reagálnátok erre a problémára?
Nagyon kellemetlenül érzem magam emberek között. Ha beszélnem kell idegenekkel (pl kaja rendelés, útba igazaítás, stb) Egyenesen ideges leszek, ha sok körülöttem az ember. Mindig úgy érzem, engem néznek, rajtam röhögnek.
De még a főnökömmel/munkatársaimmal való beszélgetés is lehetetlen, és sose tudom mit válaszoljak.
Akárhányszor felhozom anyumnak, vagy szóba jön, mindig lebasz, bolondnak titulál, és ebből lesz egy vita.
Anyám társasági ember, mindenhol egyből beilleszkedik, mindenki szereti, mindenkivel kijön. Én pont az ellentéte vagyok, és ezt nem tudja megérteni.
Olyan helyre akar menni nyaralni, amit tudja, hogy utálok, mondtam is neki, hogy nem szeretnék, de ebből is csak vita lett.
Ha a ti gyereketek is ilyen, ti is így reagáltok erre?
Próbáltam változni, mert tudom, hogy ez nem jó, de egyszerűen nem ment.
Kérdezö: ha már dolgozol, akkor feltehetöen nagykorú vagy.
Abban igaza van az elözö válaszolóknak, hogy ez valami fóbia vagy szocializációs probléma. Mivel felnött vagy, keress egy pszichológust, aki segít leküzdeni és beilleszkedni az emberek közé.
Anyáddal meg nem foglalkozz, nem is kell vele beszélni a témáról, mert nem alkalmas rá.
Felnőtt vagy, nem kötelezhet nyaralni.
Én szülőként megmondanám, hogy igyekezzen minél többet szándékosan belemenni ilyen szituációkba, mert csak úgy tud fejlődni. Én is ilyen voltam, kb 26-27 éves koromra sikerült "kinőni". Most sem szeretek telefonálni, de már gond nélkül megteszem ha kell. Szerintem ez még nem az a szint, amikor pszichológus kéne. Nyilván nehéz kezelni, hogy teljesen mások vagytok. Én most inkább arra fókuszálnék hogy az anyukáddal rendezd a kapcsolatot. Lassan fel kell nőnöd a korodhoz különben eltaposnak. Ha anyukád tényleg annyira extrovertált, világközepe, akkor segíthet neked, de hagynod kell és nem tàmadást látni benne. Biztos vagyok benne, hogy egy annyi idős ember, akinek munkahelye van már tudna élvezni egy nyaralást ha akarna. Én még ha olyan helyre is mennénk amit utálok feltalálnám magam, pláne ha ott a család is. Többen tuti találunk olyan megoldást ami mindenkinek ok.
1. Vizsgáltasd ki magadat! Utána pszichoterápia!
2. Anyád nem empatikus, vagy csak ridegtartáson nevelték, és emiatt nem gondol bele a másik helyzetébe. Gyanítom, ez nem csak itt nyilvánul meg. Ne foglalkozz vele! Ha neked nem tetszikna hely, akkor nem vagy köteles nyaralni menni vele. Nem a feleséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!