Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Soha semmit nem merek elmondan...

Soha semmit nem merek elmondani anyáéknak, miért van ez?

Figyelt kérdés
Valahogy bárhol bármit mesélek, csak hallgatnak, vagy elkezdenek mást csinálni. Így már én sem mondok semmit. Majd aztán csodálkoznak hogy nem beszélek meg velük semmit. Nem kérhetek semmit, nem mehetek át senkihez. Hogyan lehete egy ilyen helyzeten javítani? 16L
2021. máj. 10. 00:33
 1/6 anonim válasza:
22%
Írtam privátba.
2021. máj. 10. 00:37
 2/6 anonim ***** válasza:
32%

Gondolom 16 évesen már elvárnak egyfajta önállóságot, nem azt, hogy minden szirszarral trakdáld őket. Ha el akarsz valahova menni, akkor nem az engedélyüket kell kérned, hanem megmondod nekik, hogy átmész a Julcsiékhoz, ők meg nyugtázzák, hogy tudják, hogy hova mész, nem neked kell könyörögnöd, hogy ugyan már engedjenek el.

Ha azt mondják, hogy nem engednek el, akkor meg vagy elfogadod, és nem mész el, vagy elkezdtek veszekedni, aminek úgyis az lesz a vége, hogy elviharzol, de ahogy elnézem, a te esetedben még az is jobb, hogyha leordítják a fejedet, minthogy közönnnyel viszonyuljanak hozzád.

2021. máj. 10. 03:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

#2: ez nem önállóság kérdése....

Én a bőven huszonéves (már kirepült) lányaimat is mindig meghallgatom, sőt, ÉRDEKEL, hogy mit mesélnek - legyen az akár apró-cseprő dolog is!

Nyilván nálunk már nincs olyan, hogy elengedés-probléma, de akkor se volt, mikor 16évesek voltak.

Mivel mindig mindent megbeszéltünk, pontosan tudtam, hogy mi a helyzet. Ismertem a barátaikat, hiszen bármikor jöhettek hozzánk - külön engedély nélkül is....

2021. máj. 10. 09:41
 4/6 A kérdező kommentje:
2/ köszönöm az építő jellegű válaszodat, igazán hasznos volt. Gondolom neked nem pont így álltak hozzá a dolgaidhoz a szüleid, tehát nem fogod semmiképp sem megérteni:)
2021. máj. 10. 16:20
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

"Hogyan lehete egy ilyen helyzeten javítani? 16L"

Kamaszkori lázadással, ami ebben a korban normálisnak kéne hogy legyen

2021. máj. 10. 18:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem akarok rossz viszonyban lenni velük, ezért fordultam ide. Nem tettem semmi olyat ami miatt ezt csinálják.
2021. máj. 10. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!